Jump to content

sugarlevi

Members
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb nog een paar plantjes over, nu alles in de tuin lijkt aan te slaan. Mocht iemand daarmee pech hebben gehad dit jaar: Courgette (Surpemo x2) Tomaat (Gardeners Delight, Black Cherry, Sun Sugar, Zluta Kytice) En ik heb juist pech gehad met mijn buitenkomkommers,mocht iemand die per ongeluk over hebben.
 2. Mijn drie bessen op zeven planten zijn dan alweer rijp. Waren al een tijdje blauw. De eerste mini van een paar weken geleden smaakte naar niks. De tweede die ik dit weekend probeerde was voornamelijk heel zuur. Deze derde is voor de vogels. In ieder geval zit de groei dit jaar wel flink in de struikjes.
 3. Oh... Ik heb een hartig woordje met mijn josta's te spreken geloof ik.
 4. Nomnomnom... hmm lekker sla....
 5. 1. Eigen tuin/land hebben. Maak moestuin. 2. Geen eigen tuin land hebben, A. speur de volkstuinvereningen op. Aka, google of kijk in de omgeving rond of er tuinen zijn. Lees website, of bel naar het nummer wat bij een tuincomplex hang, of spreek iemand bij de tuin aan. 3. Geen volkstuinverenigingen in de buurt, of geen plaats. Zoek uit of gemeente ruimte aanbiedt (braakliggende grond die je zou mogen gebruiken), informeer bij familie/vrienden/kennissen/buren/wildvreemde mensen op straat of ze een stukje grond hebben dat je mag gebruiken. 4. De wanhoop nabij ga aan wild tuinieren/guerilla gardening doen.
 6. Echte geraniums hebben de afgelopen winter wel overleefd. Pelargoniums waarschijnlijk niet. Ik vind het ook op malva lijken, moschata'tje. Zo ja zal het binnenkort wel de hoogte inschieten. En anders waarschijnlijk toch een geranium. Geranium sanguineum heeft van dat blad.
 7. Afgelopen najaar plaatste ik een rits foto's. identificatie-wat-voor-plant-struik-boom-is-dit-t5695-4440.html#p359800 Inmiddels nr. 12, het wolfsmelkje ook weten te determineren. Van de winter helemaal afgestorven. En ik dacht nog even dat het de 'gewone' wilde wolfsmelk was. Opeens kwam het met prachtig roodachtig blad uit de grond: En ging bloeien: Eupohorbia Griffithii. Mooi hoor.
 8. Ik ben ook weer voorzien, nadat de mijne twee winters geleden het loodje hebben gelegd. Mooie plantjes tegengekomen bij de intratuin. Lekker kortgeknipt, deel te drogen gelegd, en een vaas vol geurende heerlijckheid op tafel staan.
 9. De afgelopen tijd heb ik een hele hoop vrouwenmantel(tjes) uit mijn tuin geschept. Is er per ongeluk iemand die altijd al eens een fikse border vol heeft willen planten? Over een paar weken zal ik, of misschien de lezer van deze post, ook een hele hoop Persicaria(rood) er uit gaan halen. Zijn gratis op te halen in Utrecht.
 10. Palmkool. Of andere koolachtigen zien er uit als om het even welke babykoolplant. Hartvormige kiemblaadjes. Lijkt wel op helleborus zaailingen.
 11. Voordeelmuis is een goede site om de aanbiedingen in de gaten te houden. Kun je elke keer kijken waar de beste potgrond aanbieding is.
 12. Bit begin jij nu ook al? Twee jaar geleden heb ik het uitgezocht en toen kwam ik geen Monsanto (moederbedrijven) tegen in de zaadhandel waar de Lidl zijn zaden vandaan haalt.
 13. Bij de Dirk zijn de kleine fruitstruikjes er weer. 1.49 ditmaal. Blauwe bes - Patriot Framboos - Malling Promise Braam - Black Satin Rode bes - Jonkheer van Tets Zwarte bes - ? Kruisbes - Hinnonmaki Rot Kruisbes - Hinnonmaki Grun En tal van sierplanten
 14. Nog geen week geleden tuinbonen, erwtjes en capucijners in de week gezet. Is hard gegaan. Capucijners hebben er zin in! Dus heb ze alvast in de grond gezet.
 15. Werken in de tuin heeft een kleine drie maanden stilgelegen. Knie problemen, operatie, en vervolgens is het kil, donker en nat januari waarin naar de tuin gaan niet heel aanlokkelijk is. Dan worden de dagen weer wat langer, begint de zon zich weer te laten zien, en dan wordt het toch wel tijd. Sowieso stonden er een heleboel planten in potten te staan, die eigenlijk de grond inmoesten, het liefst voordat de vorst toesloeg, en alles door en door zou beviezen. Ditmaal maar eens helemaal voor aan begonnen. Wordt wat lastiger zo in de winter uitvinden, wat wel en geen onkruid is. En er staat niet zo heel veel bijzonders in deze hoek. En na twee lange middagen zwoegen is er dan weer wat ruimte: Blijkbaar waren er al paden in de tuin verstopt tussen het groen. En er waren houtsnippers op het complex beschikbaar, dus de bestaande paden maar even aangehouden, wel zo makkelijk en snel . Vooraan staan voornamelijk heel veel sierplanten die ik ergens anders al uit de tuin had gehaald. En in het halfronde deel staan de eerste aalbessen en jostabessen. Ging wel lekker vlot dit soort mos en gras opruimen. Het volgende deel waar ik inmiddels mee bezig ben, gaat wat lastiger. Ik dacht wel even, 'eventjes', wat Persicaria eruit te scheppen. Dat ging dus niet zo vlot en in plakkaten van een kwart tot een halve vierkante meter : In ieder geval na een paar emmers aan persicaria knolwortels eruit geschept te hebben, nog een paar emmers crocosmia's verwijderd te hebben, en weet ik het hoeveel aan herfstchrysant. En daarvoor ook weer ruimte te maken aan de achterkant van de tuin. Is er nu ook wat ruimte vrij om snel de blauwe bessen in te zetten. Want de eerste zijn al aan het uitlopen.
×
×
 • Create New...