Jump to content

jaapwerk

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jaapwerk

 1. bedankt voor je duidelijk antwoord hier kan ik wat mee. ++++++++++
 2. bedankt ik ga ze de komende week ook poten
 3. Wat is de beste tijd om vroege aardapels te planten ik heb ze buiten staan om te kiemen . ik woon in het noorden van nederland zeeklimaat.
 4. ik heb al veel gelezen en al een beetje geleerd ik heb zelf ook voor het eerst tabak gezaaid (lichtkiemer) maar ik zal regelmatig kijken op dit forum om straks ook tabak te oogsten en nog veel te leren.
 5. Wat komt er allemaal kijken voor het oprichten van en verenninging volks tuinen, en waar moet je beginnen , vergunningen en zoal?, En hoe organiseer je zo iets? moet jezelf grond hebben of van de gemeentes? graag antwoord op deze vragen.
 6. bedankt voor uw antwoord mooie sait nog maals bedankt.
 7. er is ook kunstof gaas te koop in kleur zwart het is ijzer sterk en niet scherp, zou je mischien kunnen gebruiken om er tussen folie te doen het gaas is niet erg kostbaar word veel voor volieres gebruikt
 8. ik zag laats op een sait van een duitse firma, die had van die groen bevetings hoekestukken waar precies een panlat in past maar ik kan hem niet meer vinden
 9. waar kan ik bevestigings matrialen verkrijgen voor het bouwen van kas overdekt met folie
 10. wie kan mij vertellen ,waar ik zaad kan krijgen van een tabaks plant, en hoe kan ik dat kweken, en verzorgen? lijkt mij wel leuk om dat te proberen
 11. ik heb van daag de eerste zak , met koffie prut geopend, in deze zak heb ik een blok cocos mulg van de action gemengd en een twee maanden lang in een afgesloten plasitc zak( v van pot grond ) laten rusten , je wil niet weten wat mooi spul dit is geworden, ik ga morgen de proef op de som nemen dan ga ik in de kas geraniums stekken ik meng hier ook een deel heel oude compost door jullie horen wel van mijn expirement.
 12. ik heb ongeveer 80 kg gedroogt koffieprut in mijn bezit . Nu zit ik te denken zou ik dit kunnen gebruiken voor zaai en stek grond? mischien iets toevogen of niet wie heeft er varing met dit spul.??
 13. Mijn moeder toen ze nog onderons was, zocht voor haar bloemen naar verse molshopen en mengde daar wat grof zand door, en plante daar haar bloemen in ,nooit geen problemen gehad en voldeed prima, want zei ze in verse molshopen zitten geen wormen ed in.
 14. bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag over bodem verijking. Ik heb het afgelopen seizoen heel goede vruchten geoogst. Wat achter bleef in de groei was de andijvie, en de boontjes de rest deed het goed of redelijk goed. Nu heb ik ongeveer 80 kg koffie prut verzameld en gedroogd, mijn vraag is, is hier door toevoeging van iets anders, of toevoeging goede zaai en stek grond van te maken?
 15. oke nogmaals bedankt voor het duidelijk antwoord. jaap
 16. Mijn dank is groot, en ga het morgen klaarmaken en invriezen, zou je de appels eerst ook moeten schillen? ik ga er later stampot van maken.
 17. ik heb een partijtje zoete appels gekregen en die wil ik graag invriezen Kan dat? . en mijn 2 e vraag is hoe ik dat?
 18. Bij mij in het noorden van het land precies het zelfde, wij hebben hier wel wat regen gehad maar weinig, en de laatste tijd veel regen. en toen kwamen de barsten . Plukken als ze beginnen te kleuren en binnen af laten rijpen is het het beste middel.
 19. Maar ze staan in de volle grond in onze tuin, maar ik vermoed het ook, een heel lange tijd droogte en daarna veel regen en zon, bedankt voor het reageren.
 20. mijn tomaten planten dragen enorm veel vruchten, van de juiste grote en lekker. nu heb ik er tomaten bij die een scheur vertonen bij het verkleuren naar rood ,net nog niet door de schil wat kan de oorzaak zijn?( ze smaken wel goed.)
 21. jaapwerk

  vraag

  hoe voorkom ik rupsen van het kool witje en hoe bestrijdik deze beesten?
 22. ik zal proberen een foto van mijn mijn tuin te plaatsen de afmeting is ongeveer 10 mt": x 3.60mtr
 23. ik vroeg mij af toen ik op tuintje stond kun je rode bieten blad ook eten? en wat voor voedings stof zi ter in> en wat kun je er meedoen?
 24. jaapwerk

  Foto,s

  hallo tuin vrienden en vriendinnen. Een vraag hoe kan ik een foto plaatsen op moestuin forum. Hoe doe ik dat?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...