Jump to content

Kevins Moestuin

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kevins Moestuin

 1. Wel mooie pompoenen zeg ruderalis en Marinke. Ik wacht nog echt tot de steel kurk wordt, de flespompoenen zitten er nu 6 weken aan sinds bestuiving, meesten zijn al goed verkleurd nog niet de kleur die het moet zijn maar komt al in de buurt, alleen de steel is nog precies hetzelfde.
 2. @Mai Pensato mijn moestuin is 320 vierkante meter, en enkele soorten komen ook in de achtertuin waar ik een stuk heb aangelegd voor fruit en bloemen.
 3. @acpronk danku, vooral opzoek naar bepaalde frambozen rassen. Waaronder: Rubaca, himbo star, Golden Queen, Basket Filler, Autumn Gold. Blauwebessen de Liberty. Meeste andere soorten kan ik wel krijgen via Frank, Vreeken of de duitse site waar ik bestel, maar deze zijn toch lastig te vinden.
 4. Geachte lezers, Ik was opzoek naar enkele soorten kleinfruit waaronder frambozen en blauwebessen, enkele soorten lijken echter niet te verkrijgen in nederland. Nu was ik benieuwd waar halen jullie je soorten vandaan vooral de unieke soorten die je niet zomaar overall kan krijgen?? Buitenlandse sites zijn absoluut toegestaan, graag wel als ze leveren naar Nederland. Alvast bedankt voor jullie hulp.
 5. @FruitLent wauw over moedig gesproken, alles voor de wetenschap maar wat zou dat pijn in het hart doen zeg.
 6. @Martijn Dankjewel, dit is een soort die ik dan zeker wil proberen binnen mijn vakken van 1,50m breedt en 3,50m lang daar kunnen dan 2 a 3 niet rankende soorten staan. Dan houw ik mooi het grote open stuk grond voor de rankende soorten
 7. @Martijn zijn al die golden nuggets afkomstig van een plant? Die ook nog eens niet rankend is als een courget dus neemt +- 1 vierkante meter in beslag?
 8. Bij deze de fotos van de bomen foto 1 t/m 5 zijn van de handpeer. Foto 6 t/m 8 zijn de appel boom. Foto 9 t/m 11 zijn van de pruim. Foto 12 t/m 15 zijn van de stoofpeer. Als geen kenner ziet de appel en pruim kwa snoei er mooi en open uit maar beide peren zijn vrij dicht.
 9. @MSDG Ik weet dat de tuin op zware klei staat, hoe de grondwater stand is weet ik helaas niet, wel gaven enkele andere tuin houders aan dat er zoveel droogte is geweest dat bij hun voor het eerst veel fruit verloren is gegaan door droogte. Ik zal nog wat extra fotos vandaag maken van de bomen zelf, van wat ik gehoord heb van de vorige eigenaar deed hij niet aan bemesten van zijn bomen en snoeien probeerde hij te vermijden alleen als een tak deels gebroken was snoeide hij ze weg. Het gaat dan dus inderdaad handig zijn fotos van de bomen te uploaden ook voor eventueel snoei advies mits dit nodig is natuurlijk.
 10. @HuubvG Ik had dit jaar voor het eerst pronk en spek bonen beide varianten ook kort geblanceerd en daarna ingevroren, als gezin vinden wij ze nog heerlijk na het invriezen. Een aantal als snijbonen ingevroren en ook dat ging super. Pronk en spek bonen hebben gewoon veel meer structuur en smaak als ze ingevroren zijn geweest vergeleken met normale sperziebonen varieteiten. Ik laat ze overigens niet ontdooien maar doe ze vanuit de vriezer meteen in kokend water.
 11. Aankomende oktober kan ik een stuk volkstuin over nemen van de vorige eigenaar, hierop staan enkele fruit bomen eigenaar weet de naam van de soorten niet. Het gaat om een peren boom, appel boom, pruimen boom en stoofperen boom allemaal 10+ jaar oud. Nu viel mij op dat de bladeren en fruit nogal gevlekt is, bij de hand peren en pruimen is al het fruit van de bomen gevallen ver voordat het rijp is nu vroeg ik mij af of hier kenners zaten die mij kunnen adviseren wat te doen met de bomen? Foto 1 tot 4 is van de handperen, foto 5 en 6 van de stoofperen, foto 7 en 8 van de pruimen boom, en foto 9 en 10 van de appel boom.
 12. Haha die fout maken de meeste moestuinierders. Bij onze volkstuin complex verlaat bijna 80% van de nieuwe tuinierders het complex binnen 2 jaar de rede onderschatten van de tijd die het kost, en onderzoek wat handig is om te doen om succesvol groentes te kweken. Ik zou adviseren om wat onderzoek te doen naar hoe de groentes te kweken die je zelf graaf kweekt en dan zal je veel succes ervaren.
 13. @Sonya ik weet niet of pech het juiste woord is, heeft allemaal te maken met wanneer je de zaailingen voorzaait, in het begin krijg je een periode van groei, gevolgd door veel mannelijke bloemen en daarna de vrouwtjes dit hele process kan maanden duren. Zelf had ik mijn zaailing op 12 april voorgepoot in een potje, vanaf 9 mei ongeveer gaan uitharden en op 16 mei buiten uitgeplant, pas op 7 augustus kreeg ik mijn eerste vrouwelijke bloemen. Zit nu op 7 vrij grote fles pompoenen en dat is dan ook het maximale.
 14. Ik zit op 7 fles pompoenen van 1 plant, het is een flinke plant de de fles pompoenen zijn bijna allemaal op een flink voormaat, blijf mij verbazen over hoe snel dat gaat krijg nu wel last van meeldauw helaas, maar de plant zal zich wel redde hier en daar de ergst aangetaste bladeren verwijderen. Ze hangen/liggen er nu zo bij. Ik begon met 13 bevruchten pompoenen 6 daarvan zijn op klein formaat afgestoten 7 zijn doorgegroeid.
 15. Indd een spelling fout gemaakt het gaat dan over de pozanno f1.
 16. @HuubvG Helaas heb ik de san marzano zelf nog niet gepland dit ga ik volgendjaar wel doen maar dan de porzano die veel aangeraden word. Wat ik online over oogsten kon vinden is dat ze ook nog na rijpen als je ze van de plant haalt en zo 5 dagen goed blijven, advies is dan ook van de plant halen als ze rijp zijn dit kan doormiddel van voelen. Maar er zijn hier gelukkig enkele die ze wel hebben en vanuit meer ervaring kunnen spreken wat de beste tijd is om te oogsten.
 17. @Processorkoeler de onderkant van de tomaat ziet er eerder uit als neusrot maar hier laat ik een deskundige over adviseren. Ook zou ik aanraden tomaten liever of juiste moment te plukken of iets onder rijp en dan laten narijpen, over rijp kan wel maar voor sommige tomaten kan dat betekenen dat ze smaak verliezen of heel melig kunnen worden.
 18. Zijn ze dan nog wel zoet zoals de naam zegt??
 19. Hebben de planten in de zon gestaan? Het lijkt namelijk op verbranding van het blad, had ik zelf ook last van tijdens het uit harden van mijn planten.
 20. @Vlavlipnadeel van de lidl zaden is dat er vaak weinig informatie over vermeld staat op de verpakking, je zou even het soort online kunnen op zoeken. Bij sommige soorten moet je namelijk de mannelijke bloem weg halen om te voorkomen dat de komkommers bitter worden.
 21. Bedankt voor je toelichting @MSDG dan houw ik het eerst wel op vullen van pompoenen en courgette wellicht in de toekomst een pattison proberen
 22. @Ruderalis vullen jullie de patissons? Zit zelf te overwegen volgend jaar ook een soort te proberen voor het vullen vooral.
 23. @Ruderalis prachtige pompoenen zeg alleen valle ze volgens mij onder de maxima familie i.p.v. pepo
 24. Dat is dan echt een tegenvaller @Flup als je normaal gewend bent zoveel meer pompoenen te krijgen. Sanogoal voor dit jaar als eerst butternuts gedaan bevalt erg goed echt een mega plant geworden van 3+ meter lang en secondary vines ook tussen de 2 en 3 meter neemt ontzetten veel ruimte in beslag maar daar heb ik tot nu toe al 8 bevruchten butternuts in, en nog 4 die met 3 a 5 dagen bevrucht zullen worden met wat geluk heb ik dan 12 butternuts bij de tijd dat het gaat vriezen. Volgendjaar ga ik voor sweet mama, red uchici kuri, honeynut, Butterbush en wellicht nog een butternut soort om eens te kijken hoe de verschillende soorten groeien m.b.t. termen als niet ranked, ranked en sterk ranked wil graag eens in het echt zien hoe dat verschil zich dan uit.
 25. Om heel eerlijk te zijn dit is best wel interresant om nu te mogen leren hoe het zit met het blad van de tomaat, had ik maar beter opgelet bij biologie vroeger, maar alsnog dankbaar voor de kennis die ik nu mag vergaren door onze leermeesters op dit forum waaronder mai pensato en redzebra om enkele te noemen.
×
×
 • Create New...