Jump to content

Kevins Moestuin

Members
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kevins Moestuin

 1. Bljjft heerlijk die verse erwten en peulen, in de eerste week van februari ga ik mijn peulvruchten voorzaaien en dan in de laatste week naar de tuin toe ik heb de kapucijner(desiree), Sugar Snap(Delikett), Peulen(Golden Sweet en Oregon Sugar Pod), en als doperwt(Hurst Green Shaft) vorig jaar in eigen tuin ging dit super nu op de moestuin zal ik ook moeteb gaan beschermen tegen vogels.
 2. Herfst / Winter? Bij mijn blauwe bessen is het blad of rood of er al afgevallen.
 3. @woldistel Dankje, dat is ook precies hoe ik ze ga eten even kort stomen en dan als snack / in salades
 4. @woldistel hoe had jij ze dit jaar gezaaid? Ik ga het op dezelfde manier proberen als dat ik stam bonen doe en dat is per 3 in een kluitje, een manier overgenomen van dianas mooie moestuin
 5. Volgendjaar zeker eens proberen om soja bonen te groeien, Ik ga zelf de green shell proberen.
 6. @Flup Dankjewel voor de adviezen, ik zal met 2 soorten beginnen en dan rustig kijken welke smaak mij het meeste ligt, Zat te denken voor Desert King te gaan en dan of Miss Little Figgy of Ronde de bordeaux maar de michurinska -10 die U aanbeveelt zou ook nog een optie zijn, ik zag eventueel ook nog een andere verkoper, devijgenboom.nl maar weet zelf niet hoe betrouwbaar deze verkoper is, verkoopt ook 3 jarige boompjes tegen mooie prijzen (35 euro), en anders toch even kijken bij degene die u doorlinkt harstikke bedankt in iedergeval voor alle hulp.
 7. @Flup Persoonlijk vindt ik de zoete smaak erg lekker, en was vooral opzoek naar een robuust soort die goed winterhard is eventueel met bescherming buiten maar niet naar binnen gehaald hoeft te worden. Dacht zelf dat de RdB en little miss figgy juist hele goede smaak hadden van wat ik online las, de brown turkey zou veel vlakker zijn maar juist heel goed winterhard. Maar sta uiteraard open voor andere varieteiten als de smaak daar beter van is en toch de boom ook robuust is. Zag indd wel dat Little Miss Figgy 180 cm hoog en 120 cm breedt kan worden op buitenlandse sites grappig hoe dat op geen enkel nederlandse staat vermeld. Alvast bedankt voor de adviezen, Heb jij eventueel dan ook een verkoper[website] voor de andere soorten die smaakvoller zijn?
 8. @Roland dankjewel ik zal in het voorjaar eens gaan kijken, zag ook nog eventueel little miss figgy zag er ook interresant uit wordt maar 90 cm? En toch aardig vrucht wellicht handig voor op het moestuincomplex dan kan er nog 2 zuil appels naast bijvoorbeeld.
 9. Advies gevraagt aan de kenners: Ik zou graag twee vijgenbomen willen aanschraffen, Een voor in mijn voortuin op het zuiden, een voor op de volkstuin tussen een appel en peren boom zit zo 7 a 8 meter tussen de bomen. Het gaat om de volgende soorten ronde de bordeaux, brown turkey. Zowel voor vers gebruik maar veelal om te drogen. Nu wil ik een soort in een grote speciekuip zetten gok 200L, de andere in de volle grond, welke soort zou het beste geschikt zijn voor welke situatie? En bij de aankoop kan ik verschillende hoogtes kopen tussen 60 cm met pot maar ook 100 cm. Welke zouden jullie adviseren ik dacht zelf namelijk hoe hoger de stamhoogte en dikker de stamhoogte is hoe meer winterhard deze is. Ik heb weinig ervaring met bomen snoeien maat wil dit uiteraard leren, ga hier ook het boek kopen grow a little fruit tree. Alvast bedankt.
 10. Ik ben zelf naar Vreeken gegaan om mijn spullen/zaden te halen. als je daar eenmaal geweest bent zal je ook begrip kunnen krijgen waarom orders lang duren. Ze hebben van wat ik kon zien tussen de 1 a 2 order pickers, meer wordt ook wel lastig sinds de winkel erg compact is. De product informatie op vooraad is eigenlijk niet een correcte term, sinds volgens eigen medewerkers dit producten zijn die of al aanwezig zijn in de winkel dus op vooraad, maar deze term wordt ook gebruikt voor producten die ze binnen enkele weken verwachten binnen te krijgen. Maar sinds ik zelf langs ben gegaan ben ik wel erg tevreden over de service en vooral de groote keuze.
 11. Handige tip maar eens proberen, ga zo toch naar de moestuin maar eens wat tenen nog poten
 12. @henkg precies de rede om ze zelf te kweken de prijzen zijn niet leuk meer voor losse producten, vaak bij tokos nog wel wat meer betaalbaar maar grote ketens vragen bizare prijzen, volgendjaar toch ook maar eens 2 a 3 potten met pepers kweken, heb de potten[bouwemmers] toch al :]
 13. Kimberley: Vroege Aardbei met medium tot grote vruchtend, zoete aardbei met een licht zuurtje heerlijke aardbei aroma, medium hardheid aardbei soort is tot wel 1 week houdbaar in de koelkast.
 14. @Stan W Dankjewel Stan, ik heb bij Wildo 7 van de 9 blauwe bes soorten besteld en de sanibelle + bristol framboos, erg tevreden over de levering ze hebben hele leuke soorten, ben zelf gegaan voor Hanahs Choice, Liberty, Toro, Elizabeth, Concorde, HardyBlue en Blue Suede enige die ik wel wou maar ze volgendjaar pas weer hebben is de Legacy maar die komt nog toch bedankt voor deze site want die is fantastische, mooie prijs en kwailiteit
 15. Vandaag 4 soorten binnengehad vanuit duitsland, ik heb bij native-plants de volgende soorten besteld Twotimer Sugana rood, Valentina, Rubaca en Autumns Best besteld, wat een prachtige planten echt bijzonder zoals je op de fotos zal gaan zien, enkele hebben zelfs frambozen er nog aan zitten zie fotos. Op de laatste foto heb ik even een framboos van wedrowski en fruitbomen tussen gezet om het verschil te laten zien.
 16. Om een mooie vergelijking te kunnen maken biedt ik hierbij enkele fotos aan van frambozen gekocht bij fruitbomen.net [frank houweling], aankomende woensdag of donderdag krijg ik nog 2 soorten uit duitsland die zal ik ook op de foto zetten, en dan nog 4 soorten vanuit een andere leverancier in duitsland wanneer die komen zal is onbekend. Ook zal ik enkele fotos maken van blauwe bessen via fruitbomen en een duitse leverancier. Foto 1 en 2 zijn via fruitbomen foto 3 is met de soorten van wedrowski ernaast.
 17. Een leuk ezelsbruggetje voor knoflook is de vijf 10's je plant knoflook op de 10e dag van de 10e maand, op 10 cm diep, 10 cm van elkaar in de rij en rije 10 cm uit elkaar
 18. @Mellie mocht ik eraan denken zal ik volgendjaar even een update geven hoe die aangeslagen is, of een herinnering mag ook
 19. @fre3ke super handige tabel, die ga ook gebruiken, ook in de toekomst. Wellicht dat ik van het weekend de meest gekleurde butternuts ga oogsten zodat ze de 2 maanden curing kan beginnen 😛
 20. Vandaag de Glenn Coe en Golden Queen binnen gekregen van de bestelling bij wedrowski, zijn echt zeer netjes verpakt en zien er goed uit, moet wel zeggen dat wanneer ik bij frank was de planten iets meer zei scheuten hebben en voller zijn[frank = fruitbomen]. Zie fotos voor kwaliteit, prijs bij wedrowski is zeer scherp.
 21. @Swa Dan zullen wij het volgendjaar ontdekken en voor mij wss 2 jaar wachten sinds het een zomer soort is en ik vermoed dat ze nieuwe planten leveren en niet al 1 jarig hout wat volgendjaar 2 jarig is waarop dan frambozen komen.
 22. @Swa hoe bevalt de golden queen? Heb deze zojuist ook besteld samen met glenn coe wedrowski heeft wel een snelle service dat is erg prettig, de andere soorten toch maar in Duitsland besteld, nu even afwachten hoe alles zal arriveren, die uit duitsland duren een stuk langer tot zeker 1 a 2 weken
 23. Dankjullie, ik zal ze de komende dagen goed in de gaten houden en rustig oogsten wanneer wij ze gaan eten
 24. Advies gevraagd, met al de regen van de komende tijd en steeds kouderen nachten vraag ik mij af of het nog meerwaarde heeft de flespompoen langer te laten hangen om meer die kurk steel te krijgen, of ze toch maar te gaan oogsten en dan sneller te eten omdat ze minder lang houdbaar zullen zijn.
 25. Wel mooie pompoenen zeg ruderalis en Marinke. Ik wacht nog echt tot de steel kurk wordt, de flespompoenen zitten er nu 6 weken aan sinds bestuiving, meesten zijn al goed verkleurd nog niet de kleur die het moet zijn maar komt al in de buurt, alleen de steel is nog precies hetzelfde.
×
×
 • Create New...