Jump to content

BarbaraVH

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Gent
 1. Gelukkig toch positieve reacties. Geeft me weer wat moed om het toch te proberen. Deze namiddag een kuil gegraven van 50cm diep, tijdens het graven geen water, maar na een kwartiertje stond de put de helft gevuld met water. Bedankt voor de link Weknow, deze is hier niet ver vandaan en ga ik zeker eens bekijken.
 2. Bedankt voor de uitgebreide antwoorden! Op het stukje grond hebben een 7 à 10 jaar geleden enkele schapen op gelopen, hoelang ze er gelopen hebben weet ik niet. Dan heeft het ongeveer 5 jaar blak gelegen en nu ben ik er op een stukje van de grond al 3 jaar op het tuinieren. Heb 3 jaar telkens veel stalmest ingespit en de grond op dat stukje is al goed bewerkbaar en we kunnen er mooie groenten op kweken. Ik zou nu langs de afsluiting met de buren een aantal fruitbomen willen planten. Daar staat dus voorlopig nog weidegras. Ik denk dat de grond voornamelijk nat is door slechte afwatering. Ik weet nog dat we 3 jaar geleden toen we de afsluiting plaatsten, we op 50cm al in het water zaten. Ik weet niet of het nu verbeterd is op die plaatsen. Ik maak morgen eens een put om te zien hoe het nu precies zit. Bij de buren staan enkele appels- en perenbomen die het ene jaar meer opbrengst hebben dan het andere, maar dat lijkt me logisch. Er staat ook een kerselaar, maar ik weet niet of die vruchten draagt en een klein pruimenboompje, die in 2014 een enorme opbrengst gehad heeft, maar in 2015 zo goed als niets. Zijn hele kleine pruimpjes. Welke rassen het zijn, heb ik geen flauw idee van. In mijn tuin staat een oude hazelaar die ook in 2014 een grote opbrengst had en in 2015 heel weinig. Is er een verschil tussen bomen in pot of met blote wortel om aan te kopen? Is een van beide beter, of maakt dit weinig verschil?
 3. Graag had ik een aantal fruitbomen gezet in mijn tuin. Maar het is vrij natte kleigrond. Ben al in een aantal tuincentra gaan informeren en sommigen zeggen dat enkel appels en peren het goed gaan doen, anderen zeggen dat het kan. Graag had ik appels, peren, pruimen en kersen geplant. Zijn er soorten die beter geschikt zijn op kleigrond, of is het verloren moeite en gaat fruit het niet goed doen op mijn natte grond? Ze zouden wel de ganse dag in de zon staan, van zodra ze opkomt tot ze onder gaat.
 4. Dan moet ik ook eens aan mijn planten schudden, want enorm veel bloemen die afvallen maar nog geen vruchten te zien. Ze staan ook in de serre bij mij.
 5. Hier ook altijd van mening dat boontjes liever droog staan, een spreekwoord in onze streken: een boon in het zand is goud in uw hand. Wij geven de zaadjes water tot ze boven staan en dan niets meer, elk jaar een massa mooie, lekkere bonen.
 6. Die zijn zo leuk hé. Hoeveel plaats hebben die nodig en wat eten ze nog naast slakken?
 7. Als je niet verspeent, in welke grond zaai je dan?
 8. BarbaraVH

  Late tomaten

  Hier ook pas vorige maand tomaten gezaaid en ze staan buiten. Er staan nu bloemetjes op, hopelijk wordt het nog wat.
 9. Da's een goed idee, die wortels in fles. Wij hebben dit jaar geen wortels gezaaid omdat ze altijd vol ongedierte zitten. Zou je nu nog wortels kunnen zaaien?
 10. Wij gebruiken gebluste kalk, te krijgen in de doe het zelf zaak.
 11. Binnenkort verhuis ik naar Ursel, waar we al begonnen zijn met de moestuin aan te leggen. Nog dichter bij Aalter
 12. Ik denk er ook hard over na om opnieuw tomaten te zaaien, een groot deel van mijn tomaten zijn verbrand door de zon. Tuincentra vragen nogal veel geld voor tomatenplantjes.
 13. Hallo, deze jonge dertiger uit Zomergem stelt zich graag voor op dit interessante forum. Ik heb jaren met plezier mee geholpen in mijn ouders groententuin en ben nu zelf begonnen met een eigen groententuin. Bij mijn ouders hebben we zandgrond en bij mij hele zware klei. Dus dat is even aanpassen en uit proberen. Omdat er altijd wel enkele problemen opduiken, zoals nu met de tomaten, heb ik me na een hele tijd meelezen toch maar geregistreerd om actief deel te nemen op dit forum. Het zal voor mij voornamelijk leren zijn van zoveel ervaring die hier te vinden is. Enkele foto's plaats ik graag een dezer dagen.
×
×
 • Create New...