Ga naar inhoud

windindewilgen

Members
  • Aantal items

    787
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

3 Volgers

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    LELYSTAD

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. wordt niet beschermt, geen tijd voor. Enkel koude, zeer open kas. Enkel bij min 10 wil ik wel eens wat doen. Het oudere blad kan flink meer vorst hebben dan jong blad. Niet erg zoete kleine vruchtjes.
  2. Iets spint is normaal voor perzik, vooral in kas omstandigheden. Hoe droger/warmer de lucht hoe meer kans op spint. Ook tegen een warme zuidmuur wil spint bij perzik wel eens problemen geven. Vooral als hij omgeven wordt door een tegel terras/tuin. En ook als ze op de tocht staan. Heel vreemd maar na een paar jaar expiriment in een warme droge serre, kan ik dit beamen.Zodra de deuren in de zomer tegen elkaar open staan begint de plaag. Perzik houdt niet zo van te droge lucht, dit in tegenstelling tot abrikoos. Een zuidmuur is ideaal voor abrikoos. Abrikoos heeft juist een hekel aan vochtige lucht en wordt dan in de kas aangetast door vooral schildluis. Witte vlieg komt ook wel voor maar in veel mindere mate. Ooit had ik een abrikoos in de serre tegen het dak groeien. Tussen abri en dak was het altijd vochtig. Veel schildluis. Bestrijding: verbeter de omgeving van de boom. Plagen zijn meestal een teken dat de boom niet ideaal staat.
  3. Moeilijk te zeggen. Je hebt altijd wel een aantal misvormde vruchten. Maar een ding is duidelijk, er hangen er veel teveel aan. Ik zou onmiddelijk gaan dunnen. Je moet kiezen kwantiteit of kwaliteit.
  4. Mijn conferance heeft dit al jaren. Aantasting verschilt sterk van jaar tot jaar.
  5. Het afsterven van avalon is een groot raadsel. Ikzelf heb de indruk dat het met bacterie te maken heeft. Maar of dat zo is.? De boom begint langzaam te kwijnen en na enige jaren wordt er nauwelijks nieuw hout gevormd. Hetzelfde ziekte beeld heb ik ook bij enige andere rassen gevonden, alleen dan veel minder erg. Wat wel zo was bij de rassen met dezelfde symptomen: ooit beschadigt bij het maaiwerk. Ik heb hem nu geënt op een perzikzaailing om onverenigbaarheid uit te sluiten en op wur onderstam om de bloei wat op te krikken. Benedicte kan behoorlijk aan getast worden door krul in natte koude nawinters/voorjaars, maar heeft als voordeel dat de schimmel nauwelijks het nieuwe hout ingroeit en je daardoor eerder weer een schone boom hebt. Maar ieder ras heeft voor en nadelen, meestal weers gestuurd. Dit jaar was een rampjaar met koude regenachtige maanden in het voorjaar. De combinatie die ontstond was uniek. Veel krul en heel veel monillia. Als toetje kreeg ik nog een slakkenplaag cadeau. Voor het eerst merkte ik dat slakken[naakt] ook verzot zijn op perzik/nectarine. Ze vraten trouwens ook de kool, courgette enz op. Het beviel ze goed want zulke grote naaktslakken heb ik nog nooit gezien, zeker drie pond zwaar. Kort samen gevat: het ideale ras moet nog worden uit gevonden.
  6. Weknow, wat is de wereld toch klein. Hartelijk dank. Dit voorjaar was een verschrikkelijk voorjaar. Door de langdurige kou en natigheid konden krul en vooral monillia volledig losgaan op perzik. Nog nooit zo mee gemaakt in deze combinatie. Monillia ging ook bij de abrikozen als de man met de zeis rond. Maar het zorgde gelijk wel voor een helder beeld qua gevoeligheid verschillen per ras. Sommige rassen zakten volledig door het ijs Na de kerst kan ik de website weer rigoureus aanpassen met nieuwe ervaringen.
  7. Weknow, ik denk dat het de persoon uit blankenberge is! De situatie beschrijving komt mij zeer bekend voor. Ik hoor graag nog van je. Het zou heel mooi zijn als er nog enthout te verkrijgen is, De dader, mijn echtgenote, van het maai ongeluk voelt zich erg schuldig😀. Ik hoop je en vele anderen deze zomer weer te kunnen ontmoeten op de persicadag. Als het door kan gaan. Redzebra: bedankt voor deze uitleg. Martijn: Witte montagne zoek ik ook, al 20 jaar. Tot in de jaren 70 stond hij in de rassenlijst voor fruitgewassen en was te koop. Mocht iemand die dit leest en weet dat er ergens een witte montagne te koop is mij gelijk verwittigen [vlaams] schrijven/mailen [ hollands]. Dit ras stamt waarschijnlijk al uit de 18de eeuw.
  8. Dik 2,5 jaar geleden heb ik van iemand uit belgie een perzik witte hollander gehad. Toen ik hem eindelijk aan de groei had en op het punt stond om hem te vermeerderen, is hij afgelopen mei tijdens maai werkzaamheden gesneuveld. Helaas had ik in ondertussen al mijn mails gewist[ beetje dom willem] en ben ik nu dus alles kwijt, en boom en naam en mail. De witte hollander kwam uit een bomen collectie die werd opgeheven. Wie weet iets of iemand die bekend is met witte hollander.
  9. Dat er nog vijgen aanhangen is normaal, tweede oogst voor de compost hoop.. Smaakloos en droog. De tweede oogst is gewoon te laat en ze worden niet goed rijp. Zelf heb ik brown turkey, deze lijkt er wat op. Maar ja, vele vijgen rassen lijken op elkaar.
  10. Perzik rood wordt grotendeels bruin na verhitten. Vandaar dat perzik uit blik komt van rassen die geen rood bevatten
  11. Als de brave man krulziekte bedoeld is nu behandelen grote onzin, zie weknow. En ja de discussie over BP. Zelf gebruik ik principieel GEEN koperhoudende producten, maar iedereen mag een eigen afweging maken, mits goed nagedacht.
  12. Ziet er goed uit. De groene zijn bestoven, de roodachtige niet en deze zullen gewoon afvallen. Hier in lelystad is door het koude weer vrijwel geen kers bestoven. En de paar die er aan hingen zijn door de duiven op gegeten.
  13. zwarte kersenluis. Voor veel kersenbomen een probleempje. In de zomer gaat de plaag vanzelf over. Sommige rassen zijn gevoeliger dan andere rassen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...