Jump to content

BertSchuilenburg

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by BertSchuilenburg

 1. Bedankt, ik heb erwten en peulen die wat groter worden. Ik denk dat het klimnet wel netjes staat, netter dan de oude en kromme stukken gaas die ik in gedachte had. Voor de prijs hoef ik het niet te laten, gaas is duurder.
 2. Hallo allemaal, Ik wil anti-insectengaas gaan kopen maar ik schrik een beetje van de prijs bij het lokale tuincentrum Kan ik het ook ergens anders wat voordeliger halen? Bert
 3. Hallo allemaal, Hoe ondersteunen jullie erwten en peultjes? Via draden? En hoe voorkomen jullie dat de kiempjes door duiven en muizen worden vernietigd? Bert
 4. En een mulchelaag van verteerde paardenmest?
 5. Nog een heel andere vraag, moet ik mijn pruimenboom ook nog iets van bemesting geven? De boom staat er nu ongeveer 8 jaar.
 6. pfff ik zie het niet zitten om netten of wespen vallen op te hangen. Dan maar proberen de aangetaste pruimen te verwijderen. Lopen mijn twee appelboompjes die op 25 meter afstand staan ook gevaar?
 7. Hallo allemaal, ik heb weer een vraagje Onze pruimenboom heeft al een paar jaar last van vrucht-rot. Tenminste ik denk dat het om vruchtrot gaat: http://nl.wikipedia.org/wiki/Monilia-rot Hebben jullie tips om dit in 2011 te voorkomen? Ik wil de pruimen niet bespuiten zoals op wikipedia staat, kan het biologisch (er)?
 8. Bedankt Jorieke en DVL, dan ga ik proberen de plant binnen op een lichte plaats te zetten.
 9. Mijn tuintje bevindt zich vlak naast een bosrand en daar groeien elk jaar brandnetels. De meeste mensen vinden dit een vervelend onkruid maar ik vind de plant wel wat hebben. De brandnetel trekt vlinders aan en is eetbaar. De brandnetel zit vol met vitaminen en mineralen. Mijn vrouw heeft al gemaakt: brandnetelsoep, als spinazie en verwerkt in eigen gebakken brood. Vooral de brandnetelsoep was erg lekker! Wel alleen de jonge blaadjes (in de lente goed beschikbaar) oogsten. Het gif maak je onschadelijk door te verwarmen En ik maak er ook brandnetelgier van ter bestrijding van schadelijke insecten en het versterkt de eigen weerstand van planten, die er mee begoten zijn. Ik maak netelgier als volgt: Pluk een emmer vol brandnetels en overgiet die met water tot ze onderstaan. In de zon een paar dagen laten trekken. Daarna afzeven en de kruidenmassa napersen. Je kunt het gebruiken in een sproeier of een gieter. Ik dacht misschien wel leuk om even ter sprake te brengen dat de brandnetel ook eetbaar is!
 10. Er zijn toch nog een aantal paprika's aan mijn plantjes gekomen. Helaas zijn ze nog groen en dus niet rijp. Ik weet dat je paprika ook groen kunt eten maar rode of gele paprika is toch veel zoeter? Ik wil de groene paprika's nog verder laten rijpen. Als ik ze oogst en binnen leg, rijpen ze dan nog zoals met tomaten het geval is? Of moet ik de hele planten binnen nemen?
 11. Denk niet dat mijn vrouw zo blij is met een winter lang de vensterbank vol met peperplantjes Ik ga ze dus maar weer opnieuw zaaien wanneer dit kan. Wanneer zaaien jullie pepers en paprika?
 12. Bij mij zijn er geen bonen te zien, wel bloemen.
 13. Ik heb nu een aantal tweetal peper en een tweetal paprika plantjes staan die nog niet erg groot zijn en dit jaar, denk ik, ook geen opbrengst zullen geven. Ik heb ze te laat gezaaid. Nu vind ik het zonde om ze straks weg te moeten gooien. Kunnen mijn peper en paprika plantjes overwinteren en wat moet ik daarvoor doen?
 14. Ja dat lukt nog wel, zijn maar een paar planten / bladeren aangetast...
 15. Is dit de aardappelziekte (phytophthora) op mijn aardappels?
×
×
 • Create New...