Jump to content

Waar voordelig anti insectengaas kopen


Recommended Posts

Insectengaas is inderdaad erg duur , zeker als je wat grotere hoeveelheden nodig hebt. Ik heb een paar jaar geleden naar een bruikbaar alternatief gezocht en gevonden bij Ikea . Polyester vitrage.

 

sl550243.jpg

 

Deze vitrage uit 100% polyester is maar in één maat verbrijgbaar nl. 2.8 bij 3 meter . Dat zijn handelbare stukken waar goed mee te werken valt. In één verpakking zitten twee gordijnen met die maat en voor de prijs van 3,99 euro komt dat neer op nog geen 24 ct per vierkante meter. Ik gebruik ze nu enkele jaren en weet inmiddels dat ze twee jaar goed voldoen . Ze zijn prima scheurvast maar na dat tweede jaar is die eigenschap , waarschijnlijk door uv beinvloeding , zodanig afgenomen dat ze wel vrij makkelijk gaan scheuren.

 

Maar voor een aanschafprijs van nog geen 24 ct per vierkante meter kun je nog wel eens een gordijntje weggooien ... Als je onderstaande link aanklikt heb je wat meer gegevens.

 

http://www.ikea.com/nl/catalog/products/10070262

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Zeker goede tip, ik heb vorig jaar een klamboe gebruikt. Dat ging op zich ook goed, alleen die moest ik knippen en dan gaat het uiteindelijk allemaal rafelen.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

dat had ik dan nog net niet geprobeerd, heb er wel een kleine relatiecrisis er aan overgehouden, door de klamboe boven ons bed en uit de caravan te gebruiken

Denk dat ze nu heel blij is dat we geen vitrage hebben hangen!!

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

wij hebben op de moestuin stukken gaas wat overblijft van renovatie jobs bij grote gebouwen. Als je goed oplet zie je ze in groen, wit en blauw overal hangen. Die dingen worden na afloop voor een groot deel weggegooit omdat er dan ergens een gat in zit etc. Je kunt ze op maat knippen, ze rafelen niet en werken prima. De moeite waard om bij een bouwplaats af en toe eens te vragen.

Link to comment
Share on other sites

Het voordeel van dit type Ikea vitrage is dat het fijnmazig is net zoals 'echt' anti-insectengaas en het ziet er bij gebruik voor dit doel ook zo uit. Maaswijdte is ongeveer 1.35mm bij 1.35 mm. en het licht wordt goed doorgelaten. Verder is het licht in gewicht en kun je het bij sommige planten er zelfs los overheen leggen als je dat wilt.

 

Misschien ten overvloede ... niet iedere vitrage is voor dit doel te gebruiken want in de meeste vitrages zit (ook) katoen of andere stoffen verwerkt zodat ze buiten snel wegrotten . Juist het goedkoopste en simpelste gordijn wat Ikea biedt is het meest als anti-insectengaas geschikt omdat het uit 100% polyester bestaat. Nog een voordeel is dat het spul niet rafelt als je het knipt.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik heb vorige maand ook hetzelfde gaas aangeschaft bij de Ikea, zit nu nog te prakkedenken hoe te gebruiken/vast te zetten. Ik wilde een aantal bogen van elektrabuis maken, en weet nog niet hoe ik het ga vast zetten, je kunt van dat zelfklevende klitteband kopen, heeft iemand hier ervaring mee? is dit een beetje weersbestendig? misschien dat ik het ook wel vast zet met 2 latjes op elkaar.

 

Wout

 

P.S. het liefst maak ik een systeem waarbij ik de bogen in het voorjaar voorzie van plastic en gedurende de zomer voor de koolsoorten met ikea gaas

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ze heten "Lill". In Nederland ook online te bestellen met 7,99 verzendkosten erbij.

 

Hou er wel rekening mee dat ze na 2 seizoenen echt "op" zijn. Echt insectengaas gaat langer mee.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Hoi Frans,

 

Wat een geweldige tip! Grappig dat de verzendkosten bij Ikea hoger zijn dan de aanschaf van de twee gaasgordijnen!

Door de zoom van het gordijn een touwtje gehaald en bijeengebonden. Vervolgens 5 pvc buizen van 2 mtr lengte in de grond geprikt. Gaas er overheen en aan eén kant dichtgeknoopt en de boel vastgezet met wat haringen. Voor een luttel bedragje een perfect kolenhok! Hopelijk dit jaar rups-vrije palmkooltjes

 

een fotootje er bij van het resultaat. Ben heel blij met je tip, het werkt geweldig!

kolenkasje73531527255058.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...