Jump to content

DennisUtrecht

Members
 • Posts

  387
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben niet echt in de gelegenheid geweest om de kas goed voor te bereiden op deze stevige winterkou. Eigenlijk ook meer dan ik verwachtte. Gaat de avocado het overleven? Geen bubbeltjesfolie, 1 raam eruit gehaald zodat de avocado de kas uit kon groeien, een composthoop ernaast die pas op maximaal 15 graden zit. Aiaiai haha. We zullen zien! Wel een vuurpot in de kas gezet, maar die redt het denk ik niet de hele nacht, en 4 begraafplaatsactionkaarsen. Soort theelichten dus. Spannend hoor, net was het al behoorlijk koud in de kas. Nog van buitenaf wat vliesdoek over de avocado die uit de kas steekt, gedaan met een paar bamboestokken. De stam van de avocado is ondertussen misschien wel 8 tot 10cm dik, en onderste 20cm in stro gezet. Mocht het helemaal mis gaan, dan hoop ik dat hij weer uitloopt vanaf dat punt. Maar laten we optimistisch blijven haha. Keigoeie boom, ging jaren terug tot bijna de grond stuk bij -8. Dat wordt het vannacht weer, maar in de kas hopelijk net niet.
 2. Ik heb nikita's gift nog hangen op dit moment, best mooi formaat vruchten dit jaar, groter dan ooit. Daarnaast NC21 supersweet, maar daar twijfelde de bekende Bart een beetje aan, het plantje komt bij hem vandaan, en was voor hem ge-ent. Het blad van de NC21 krult heel duidelijk, met namelijk in het najaar, en alles gaat er al snel minder fraai uit zien. Minder mooi dan de Nikita. Ook NC21 heeft vruchten, golfbal formaat. Nikita zit toch wel aan het dubbele qua formaat.
 3. Ik heb sunflower en prima 1216 staan, en met name de prima is erg lekker, iedereen is lovend. Ik heb ze gewoon van de boom af laten vallen en mee naar huis genomen. Als ze lekker ruiken zijn ze ook echt lekker. Als je ze te lang laat liggen worden ze vies. En misschien als ze niet geuren, ook, maar dat test ik niet. Maar absoluut geen bittere nasmaak. Misschien heel dicht bij de schil wat andere smaak. De grootste was 400 gram dit jaar. Groeten Dennis
 4. Volgend jaar loopt het oog pas uit, dus gewoon afwachten. Zolang hij groen is bij het oog, kan het lukken.
 5. Ik doe ze gewoon in de grond, helemaal onder, niets meer te zien, gaat prima. Half in de grond ook prima, maar wat beter op uitdrogen letten dan.
 6. Bij mij dit jaar echt een fantastisch knoflookjaar, weinig roest, grote bollen, ik denk dat dit in 10 jaar toch de beste was. En heel vroeg inderdaad, maar als je de tenen goed afzonderlijk in de bol ziet, zijn ze in principe klaar.
 7. Ze zijn niet zo veeleisend, maar ze willen geen natte voeten. Wel veel water in de zomer. Dus relatief luchtige grond en als je dicht bij grondwater zit, op een heuveltje.
 8. Hallo Suus, ik hoop dat je meer succes hebt dan ik. Ik heb er ook nog 1 staan hoor op dit moment, met verse bladeren, misschien wel 10cm lange bladeren. Ik denk dat het vooral fout gaat in de winter als hij te nat staat, echt gortdroog houden, of echt te weinig licht. Ik heb deze nu in een pot van 15cm diameter denk ik in de vensterbank op zuidwesten. Maar ik wil mango's oogsten! Niet alleen een klein plantje
 9. Ik heb ze buiten laten staan, en vooral de afgelopen week hebben ze pijn gehad. Wat er mis gaat is dat de kluit te koud is om goede sapstroom op gang te hebben, maar de zon is wel sterk. Dus de plant droogt uit. Ik denk dat 1 van de 2 het wel redt, de andere is afwachten of hij net boven de grond weer uitloopt. Dus beste is toch op enig moment naar binnen halen ben ik bang. Maar het blijft experimenteren.
 10. Mijn mango is doodgegaan, en daarna nog een keer geprobeerd, en weer dood gegaan. Het is erg lastig is mijn ervaring. Ze willen hoge temperaturen, eigeniljk continu. Hoger dan we ze bieden in de winter, en ook te weinig licht. Ik heb er wel 1 gezaaid in pot staan in het raamkozijn, die heeft de winter overleefd. Maar ik denk dat mango in Nederland heel lastig is. Misschien ooit een nieuwe cultivar, met meer koude/vocht tolerantie. Dan probeer ik het graag weer.
 11. Hier staat de abrikoos net beginnend in bloei! Maar vliesdoek is voor mij geen optie, ik hoop er het beste van. Tot nu toe lijkt het mee te vallen.
 12. Ik kan je vertellen dat bij mijn gezaaide avocado, 1 tak vorig jaar in de bloem ging doordat ik aan het begin van die tak, een stukje had ge-ent van een andere soort die al eerder bloemen gaf. Dus ik denk hoe lager op de stam je een stukje bast ent van een andere volwassen soort, hoe meer kans dat daarboven ook bloemen komen. Ik heb bij de avocado een stuk van de schors/bast met 1 oog in dit geval, overgezet. Dat ging heel makkelijk. En citrus is ook makkelijk en goed te enten.
 13. Je kunt ze goed in potten houden en ze houden zelfs van gewoon binnen staan in de winter. Ik heb edulis nu nog buiten in pot staan en wel voor de zekerheid een paar stekjes nu in de maak binnen van deze planten . Paar jaar terug gezaaid van uit de winkel, en 1x heel lekkere vrucht aan gehad in de kas. Nu dus buiten en als het echt gaat vriezen haal ik de pot binnen. Zitten nog bladeren aan, dus wie weet. Ik had afgelopen jaar een Molissima gezaaid, die gaf einde zomer/herfst al prachtige bloemen! Helaas echt minder bestand tegen kou, te laat naar binnen gehaald ben ik bang. Stompje en wortels in pot binnen nu, wie weet. Ook weer nieuwe zaden gekocht, ik begin gewoon opnieuw. Maar de edulis kan wel een beetje vorst hebben is mijn idee, in microklimaat tegen een zuidwest muur of beschut ergens. Geen 10 graden vorst en ook niet langere tijd, dan is het klaar.
×
×
 • Create New...