Jump to content

DennisUtrecht

Members
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als de bomen niet geven wat je hoopt, kun je er altijd nog andere soorten op proberen te enten. Met het huidige wortelstelsel, zou hergroei dan heel vlot moeten gaan. Zelfs meerdere soorten op 1 stam kan in principe.
 2. Hier weinig kiwibessen door de vroege vorst. Eerste jaren vaak last van de droogte gehad, maar dat gaat nu beter. Ook goed mulchen, dat helpt enorm. Kiwibes issai is het meest gevoelig voor nachtvorst heb ik gemerkt. Ik heb het meest plezier van Genova tot nu toe, die maakt toch altijd nog wel wat bloemen kan net een fractie meer kou hebben.
 3. De winterharde passiflora is inderdaad niet stuk te krijgen, maar als je een niet winterharde variant zaait, is die in ieder geval gevoelig voor teveel vocht bij de wortels, is mijn ervaring. Ik krijg ze in de kas de winter niet door, puur door te vochtige grond.
 4. ik heb al jaren lavendel naast de perzikboom staan, en de rosemarijn 5 meter verderop. Ik denk toch dat het tegenvalt, dat positieve effect.
 5. Ik heb ondanks de vorst wel wat perzik in mijn avalon pride, en ook in een onbekende soort van maktplaats. Ik heb 1 gezaaid boompje omgezaagd. Ieder jaar enorm krulziekte en geen vruchten. Ik zal ook proberen foto's van de krulziekte in mijn amandel robijn te posten. Het zit er duidelijk in, zo'n 20% minimaal. Wel goede vruchtzetting vanaf neushoogte, waar net de vorst geen schade heeft aangericht. Abrikoos heeft wel flink geleden, geen krulziekte uiteraard, maar alleen in de hoge toppen zitten vruchten van de soort ''pricia'' en bij 'vanilla cot' zit er hier en daar een beginsel, maar zullen er ook niet meer dan 5 zijn denk ik. Zat vol bloesem.
 6. Hoe doet je vijg het? Mijn vijg heeft ook allerlei beplanting rond de stam, zoals aardbeien, wat andere bloemgevende plantjes, en staat in een verhoogde bak van 1x1 meter. Ding groeit ieder jaar als een gek. Dus als je vijg het nu goed doet, dan kan er ook wel lavendel staan. Lavendel kan superschraal staan, net als vijg. Dus iedere vorm van voeding die je er bij doet, is al voldoende denk ik.
 7. Dit jaar bij mij ook veel vorstschade. Vorig jaar ging het goed. Mijn vader woont veel noordelijker, en had echt honderden kiwi's ''Greenlight''. Groter dan supermarkt qua formaat. Aan 2 planten. Hing bomvol. Dus kiwi's kan best goed gaan, maar niet ieder jaar. Ik verwacht nog een paar knoppen die wel bloemen gaan geven.
 8. Kijk, goed geregeld! Op zich kan hass wel tot het vriespunt, of net er onder, maar niet veel. Ik heb alles ook weer in de knop zitten, bijna bloemen nu. Buiten heb ik ook 1 avocado ent, die de winter goed overleefd heeft. Ook de laatste -6 graden aan de grond ofzo. Maar is nog erg klein, ik hoop dat hij dit jaar goed gaat groeien. Dan kan ik echt testen wat hij kan hebben bij een normalere winter.
 9. Ja die foto dekt de lading wel, zonde zeg. Ik heb nog een paar groene punten. De Issai is het zwaarst getroffen. Kens red kan ook niets hebben. Geneva en Jumbo nog paar punten groen.
 10. Ik heb mijn pepers/paprika's in potjes in de kas staan. Ze kunnen blijkbaar wat hebben, want afgelopen nacht heeft het nog flink gevroren (buiten de kas in ieder geval) Er gaat nu steeds meer naar de kas, mijn vriendin zal blij zijn.
 11. Helaas, bij mij ook alle kiwibessen en een flink deel van de kiwi kapot . Kiwibes 98%. Kiwi nog lastig te zeggen, minimaal 50%. Perzik zal vast ook niet veel beter zijn, en ook ik heb abrikozen... Vorig jaar ging de kaki eraan, de vijgen, de pawpaw, maar die waren toen iets verder in groei. Dat gaat nu hopelijk net goed. Wel erg jammer allemaal zeg.
 12. ik heb niet gesproeid, het is soort van net goed gegaan denk ik met de meeste dingen. Wel alle perzik en abrikoos in bloei, maar bij mij is de kiwibes leidend. Als die bevriest, was het te koud. Nu paar punten kapot gevroren van de kiwibes, dus heeft op de grens gezeten. 95% nog in orde. Hopelijk meeste bloesem ook dan. Vorig jaar was later in de lente nog zo koud, dat kostte mij ook heel veel fruit. Appels deden het wel prima.
 13. Beter veilig in de winter binnen houden. Ik heb minimaal 20 of 30 pitten gezaaid, en ik heb er 1, van welke soort weet ik niet meer, die wat meer vorst kan hebben. Zal wat mexicaans in zitten. De avocado van de supermarkt kan niets hebben, en van de Turkse groenteboer hebben ze soms andere soorten, die zijn interessanter.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...