Jump to content

DennisUtrecht

Members
 • Posts

  381
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik doe ze gewoon in de grond, helemaal onder, niets meer te zien, gaat prima. Half in de grond ook prima, maar wat beter op uitdrogen letten dan.
 2. Bij mij dit jaar echt een fantastisch knoflookjaar, weinig roest, grote bollen, ik denk dat dit in 10 jaar toch de beste was. En heel vroeg inderdaad, maar als je de tenen goed afzonderlijk in de bol ziet, zijn ze in principe klaar.
 3. Ze zijn niet zo veeleisend, maar ze willen geen natte voeten. Wel veel water in de zomer. Dus relatief luchtige grond en als je dicht bij grondwater zit, op een heuveltje.
 4. Hallo Suus, ik hoop dat je meer succes hebt dan ik. Ik heb er ook nog 1 staan hoor op dit moment, met verse bladeren, misschien wel 10cm lange bladeren. Ik denk dat het vooral fout gaat in de winter als hij te nat staat, echt gortdroog houden, of echt te weinig licht. Ik heb deze nu in een pot van 15cm diameter denk ik in de vensterbank op zuidwesten. Maar ik wil mango's oogsten! Niet alleen een klein plantje
 5. Ik heb ze buiten laten staan, en vooral de afgelopen week hebben ze pijn gehad. Wat er mis gaat is dat de kluit te koud is om goede sapstroom op gang te hebben, maar de zon is wel sterk. Dus de plant droogt uit. Ik denk dat 1 van de 2 het wel redt, de andere is afwachten of hij net boven de grond weer uitloopt. Dus beste is toch op enig moment naar binnen halen ben ik bang. Maar het blijft experimenteren.
 6. Mijn mango is doodgegaan, en daarna nog een keer geprobeerd, en weer dood gegaan. Het is erg lastig is mijn ervaring. Ze willen hoge temperaturen, eigeniljk continu. Hoger dan we ze bieden in de winter, en ook te weinig licht. Ik heb er wel 1 gezaaid in pot staan in het raamkozijn, die heeft de winter overleefd. Maar ik denk dat mango in Nederland heel lastig is. Misschien ooit een nieuwe cultivar, met meer koude/vocht tolerantie. Dan probeer ik het graag weer.
 7. Hier staat de abrikoos net beginnend in bloei! Maar vliesdoek is voor mij geen optie, ik hoop er het beste van. Tot nu toe lijkt het mee te vallen.
 8. Ik kan je vertellen dat bij mijn gezaaide avocado, 1 tak vorig jaar in de bloem ging doordat ik aan het begin van die tak, een stukje had ge-ent van een andere soort die al eerder bloemen gaf. Dus ik denk hoe lager op de stam je een stukje bast ent van een andere volwassen soort, hoe meer kans dat daarboven ook bloemen komen. Ik heb bij de avocado een stuk van de schors/bast met 1 oog in dit geval, overgezet. Dat ging heel makkelijk. En citrus is ook makkelijk en goed te enten.
 9. Je kunt ze goed in potten houden en ze houden zelfs van gewoon binnen staan in de winter. Ik heb edulis nu nog buiten in pot staan en wel voor de zekerheid een paar stekjes nu in de maak binnen van deze planten . Paar jaar terug gezaaid van uit de winkel, en 1x heel lekkere vrucht aan gehad in de kas. Nu dus buiten en als het echt gaat vriezen haal ik de pot binnen. Zitten nog bladeren aan, dus wie weet. Ik had afgelopen jaar een Molissima gezaaid, die gaf einde zomer/herfst al prachtige bloemen! Helaas echt minder bestand tegen kou, te laat naar binnen gehaald ben ik bang. Stompje en wortels in pot binnen nu, wie weet. Ook weer nieuwe zaden gekocht, ik begin gewoon opnieuw. Maar de edulis kan wel een beetje vorst hebben is mijn idee, in microklimaat tegen een zuidwest muur of beschut ergens. Geen 10 graden vorst en ook niet langere tijd, dan is het klaar.
 10. Respect voor je geduld! En prachtig dat je uit zo'n relatief kleine pot, zo'n boom weet te kweken. Je kunt er wat dingen op enten, dan krijg je in ieder geval vruchten.
 11. zijn al die rassenlijsten aan vijgen ook planten die buiten staan en rijpe vijgen geven? Of in de kas? Want een paar lekkere vijgen sla ik nooit af, maar als er geen breba vijgen aan komen houdt het vaak al op toch? Bij mijn vijg die geen breba doet, begint vruchtzetting te laat, en ik heb maar 1x ooit 1 vijg geoogst, in het warmste jaar ooit.
 12. Ze kunnen blijven zitten tot maart ongeveer, soms iets eerder. Dan gaan ze weer groeien. Wel meer kans op vraat/rotting hoe langer ze in vochtige grond blijven.
 13. Altijd triest om te horen natuurlijk. Hij heeft veel goeds gedaan, wat ik van een afstandje heb gelezen. En los van dit triest nieuws, mijn pawpaw prima vindt dat het nog geen tijd is, al zijn er wel een paar uit de boom gevallen met de storm. Die rijpen nu thuis. Vorig jaar wist ik wanneer te oogsten, omdat de beestjes er aan begonnen. (Bijna 2 weken eerder dan de datum van nu.) Dus ze zijn wel later. Mijn susquehanna is soort van spontaan dood gegaan een maand of wat geleden, maar wel een nieuwe scheut uit de grond. Zal de onderstam zijn ben ik bang. Dit was zijn 2e groei jaar.
 14. Probeer een vijg maar eens stuk te krijgen met verplanten. Dan moet je wel goed je best doen. Zelfs een winterstek/snoeihout zo in de grond steken gaat vaak nog goed.
 15. mijn Geneva doet het fantastisch, mooi vol in het blad, je kunt er verstoppertje in spelen, en mooie vruchten, nu bijna rijp! Met wat zoeken hier en daar al een rijpe aan de plant. Ananasnaya heb ik als het goed is ook, al is het kaartje ooit kwijt geraakt, en het een andere kan blijken. Ik heb denk ik ook vruchten voor het eerst, maar alles groeit door elkaar heen haha. Het heefl wel echt jaren en jaren geduurd voor ze vruchten gaven. Een oudere plant kopen kan, maar ik denk dat het tegenvalt. Het kost vooral tijd om het enorme netwerk aan oppervlakkige wortels te maken. Eerste jaren erg droogte gevoelig. Daarna beter. Veel mulch hier. Ik vind issai eigenlijk qua smaak de mindere van alle soorten die ik heb, groeit slechter, gevoeliger voor droogte. Geneva beste tegen vorst, maar gaat om tienden van een graad. En hij groeit weelderig, mooi groot blad. Beste kiwibes jaar ooit hier, bommetjevol.
×
×
 • Create New...