Jump to content

DennisUtrecht

Members
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zijn al die rassenlijsten aan vijgen ook planten die buiten staan en rijpe vijgen geven? Of in de kas? Want een paar lekkere vijgen sla ik nooit af, maar als er geen breba vijgen aan komen houdt het vaak al op toch? Bij mijn vijg die geen breba doet, begint vruchtzetting te laat, en ik heb maar 1x ooit 1 vijg geoogst, in het warmste jaar ooit.
 2. Ze kunnen blijven zitten tot maart ongeveer, soms iets eerder. Dan gaan ze weer groeien. Wel meer kans op vraat/rotting hoe langer ze in vochtige grond blijven.
 3. Altijd triest om te horen natuurlijk. Hij heeft veel goeds gedaan, wat ik van een afstandje heb gelezen. En los van dit triest nieuws, mijn pawpaw prima vindt dat het nog geen tijd is, al zijn er wel een paar uit de boom gevallen met de storm. Die rijpen nu thuis. Vorig jaar wist ik wanneer te oogsten, omdat de beestjes er aan begonnen. (Bijna 2 weken eerder dan de datum van nu.) Dus ze zijn wel later. Mijn susquehanna is soort van spontaan dood gegaan een maand of wat geleden, maar wel een nieuwe scheut uit de grond. Zal de onderstam zijn ben ik bang. Dit was zijn 2e groei jaar.
 4. Probeer een vijg maar eens stuk te krijgen met verplanten. Dan moet je wel goed je best doen. Zelfs een winterstek/snoeihout zo in de grond steken gaat vaak nog goed.
 5. mijn Geneva doet het fantastisch, mooi vol in het blad, je kunt er verstoppertje in spelen, en mooie vruchten, nu bijna rijp! Met wat zoeken hier en daar al een rijpe aan de plant. Ananasnaya heb ik als het goed is ook, al is het kaartje ooit kwijt geraakt, en het een andere kan blijken. Ik heb denk ik ook vruchten voor het eerst, maar alles groeit door elkaar heen haha. Het heefl wel echt jaren en jaren geduurd voor ze vruchten gaven. Een oudere plant kopen kan, maar ik denk dat het tegenvalt. Het kost vooral tijd om het enorme netwerk aan oppervlakkige wortels te maken. Eerste jaren erg droogte gevoelig. Daarna beter. Veel mulch hier. Ik vind issai eigenlijk qua smaak de mindere van alle soorten die ik heb, groeit slechter, gevoeliger voor droogte. Geneva beste tegen vorst, maar gaat om tienden van een graad. En hij groeit weelderig, mooi groot blad. Beste kiwibes jaar ooit hier, bommetjevol.
 6. MIjn aardappels dit jaar waren een succes. Ik had wat bij tuincentrum gekocht, geen idee meer welke. Een rode en een niet rode. Redelijk grove compost paar kruiwagens gestort in april ofzo. heuvel van gemaakt 3 meter lang, 30cm hoog. Aardappels erin geduwd, en in begin wat worteldoek erover. Warmt sneller op, en houdt ook de laatste nachtvorst wat tegen eronder. Het oogsten was heel soepel, niks schippen, gewoon met de handen vanwege de losse structuur. Alleen op een enkel moment hier en daar beetje water gegeven laag bij de grond. Maar echt 1 gieter ofzo totaal. Prima oogst gehad, heel lekker. Volgend jaar doe ik het weer zo. Bij mij gaat alles op de composthoop van het loof. aardappelziekte is toch overal, en mijn hoop wordt wel vrij warm, boven de 55 graden. Voordeel van de compostheuvel, is dat ik het gewoon uithark en de grond een beetje ophoog/verbeter
 7. Het heeft bij mij jaren geduurd voor er echt wat groei in kwam, na een jaar of 5 heb ik nog steeds planten van zo'n 2 meter, nooit gesnoeid, maar ze doen het dit jaar goed, veel vruchtzetting. En hoeft ook niet hoger van mij. Ze groeien nu wel 30cm per jaar ofzo, misschien meer. Ik heb prima, sunflower, en kleinere susquehanna en mango
 8. Ik heb pawpaw sunflower en prima naast elkaar staan, en nog een susquehanna ofzo, maar die is nog jong. Dit jaar heb ik niets aan bestuiving gedaan tussen de soorten, en ze staan allebei volop in de mini banaantjes nu. Dat was ook al de conclusie van Bart op dit forum, dat bestuiven ook lukt zonder hulp. Prima is zelfbestuivend, maar sunflower zou dat niet moeten zijn dacht ik. Ik heb 10 meter verderop nog een pawpaw mango staan, maar die is dit jaar pas in de grond gegaan. Succes iedereen Dennis
 9. Als dat je hoofdstengel wordt, lekker laten gaan. Wel zou ik me afvragen of ik zoveel draaien om een bamboestok wil als het mijn hoofdtak omhoog wordt. Beetje afwikkelen en met een draadje er aan vast knopen is denk ik beter voor later. Dan kan de stok later ook weg als hij aan de pergola geankerd zit. Dit jaar een ongelooflijk goed kiwibes bloesem jaar. Alle soorten die ik heb staan in bloei, waar het eerst maar 2 soorten waren, nu 6. Groeten Dennis
 10. Hier in Utrecht vandaag ook ruim genoeg bijen op mijn krentenboom in bloei, het zoemde boven mijn hoofd.
 11. Ik heb dit naar aanleiding van dit huidige topic jaren geleden gedaan, en was geen succes. Ik heb alsnog stammen van 10cm dik en vrij hoge te snel groeiende kersenbomen. Het is wel te overzien hoor, maar de onderstam, ondanks dat het de juiste heel zwakke moest zijn, heeft niet geholpen. Ik ben bang dat ik misschien de entplaats te laag heb gehad ook, waardoor hij boven de ent ook wortel geschoten heeft. Ik kan het nu niet meer terugzien aan de stammen. Maar ze geven ondertussen wel prima kersen en ik kan er nog wel een net overheen doen. Dat was ook belangrijk. Succes! Dennis
 12. Ik heb iets zeer vergelijkbaars als wat Mariella laat zien op haar foto's. Alleen mijn blad is wat lichter groen. Dit is vorige week, hij is wat blad kwijt, maar verder nog heel fris. Flinke stekels, maar minder dan de trifoliata, en wat minder donkergroen. Geen bescherming gehad met de vorst. Maar ook mijn olijf die er naast staat is zonder schade, dus beetje microklimaat misschien ook wel op zuidwest naast mijn kas. Randje Utrecht, niet in de stad.
 13. zo staat die van mij er precies ook bij. Ik weet nog niet waarom. nieuwe bladeren vallen er ook af, en zelfde droge punten aan het oude blad.
 14. Vandaag spuitzwavel met waterglas gedaan. Sommige soorten al flink gezwollen knoppen en enkel puntje bladgroen. Toch maar wel gedaan nog. Wie weet helpt het wat. Sommige nog wel echt in slaap.
×
×
 • Create New...