Jump to content

Uniflame

Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen
 1. Ik heb een kleine ketel waar ik dingen in kan verfikken
 2. Van de site die Pet als tip gaf: "For fertilizer, if you have pet rabbits save a bag of the bunny poops and used hay, etc for the compost. Bunny poops are the only animal waste that is relatively safe to use almost immediately in the garden without risk of nitrogen burn to plants. I’ve used this successfully for years, and it prevents you from using commercial fertilizers with all the hormones and other chemicals that are normally found in commercial animal waste." Dus konijnenkeutels kunnen prima gebruikt worden. Dat is goed om te weten Want daar heb ik zat van
 3. Ik heb niet echt veel om te verwerken. Ik heb nu nog wat eikebladsla staan, veldsla en spinazie. De paksoi is opgekomen en aan het groeien maar dat duurt nog wel even. Van de rucola heb ik rucolapesto gemaakt, maar dat was het dan wel
 4. Ik heb dit jaar eigenlijk vooral makkelijke dingen neergezet die weinig extra voedsel nodig hebben, maar volgend jaar wil ik toch wat meer gaan doen. Omdat ik maar een heel klein budget heb (bijstandniveau) zou ik graag tips willen hebben hoe ik low budget voeding in mijn balkon potten en bakken kan werken. Ik hoorde eierschalen voor kalk. Wat kan ik nog meer low budget aanschaffen/zelf maken? Omdat ik maar twee kleine balkonnetjes heb, zit een eigen mesthoop er ook niet echt in denk ik. Wel heb ik twee konijnen, ik weet niet of ik het zaagsel bijvoorbeeld kan gebruiken ergens voor? Ik ben benieuwd welke mogelijkheden er zijn.
 5. Ja, mocht ik ooit het genoegen hebben van een tuin, dan komt er ook zoiets. Ik kan anders niet tuinieren.
 6. Als je het niet erg vind om het konijnenhok een beetje op te knappen, heb ik er nog een staan voor je. Ik heb namelijk een grotere gehaald omdat ik twee konijnen heb, en dit hok te klein is voor twee. Ik heb dus een hok met twee verdiepingen gekocht en deze nu over. Hij is af te halen in Nijmegen. Stuur maar een PM als je hem wilt hebben. Ik hoef er verder niks voor terug. (of misschien wat leuke zaden oid, maar niet persee noodzakelijk, het hok staat een beetje in de weg hier)
 7. Aha!! Dat is inderdaad interessant! Hoe kan ik de hanging baskets het beste bevestigen aan mijn balkon plafond? Ik denk dat ik wat regenpijp bakjes doe voor kruiden op mijn voorbalkon. De basilicum doet het daar heel goed omdat die daar lekker beschut staat. Op het achterbalkon is veel meer zon en daar droogt het te snel uit voor de basilicum, heeft ervaring geleerd. En over augurken: Dat wist ik niet! Ik ken alleen die vieze exemplaren die op verjaardagen altijd tussen zo'n plak worst worden gestopt. Ik heb augurken ook nog nooit plain zien liggen ofzo.
 8. Ja, daar wil ik voor het volgende seizoen serieus naar gaan kijken. Ik ben nu nog vooral een beetje aan het experimenteren omdat ik laat was dit jaar. Maar ik ben van plan om over de wintermaanden geleidelijk aan dingen aan te gaan schaffen voor het voorjaar. Oa voeding.
 9. Aha. Ik heb niet eens compost. Heb gewoon potgrond vermengd met zand in de potten zitten. De eikenblad sla, veldsla, rucola en spinazie doen het hier allemaal goed op. Ik heb alleen maar een paar potten op balkonnetjes en ik had gehoopt dat als ik ging wisselen ik meerdere keren met dezelfde potgrond kan doen. Ik heb zojuist mijn rucola geoogst. Ik kan volgens mij van wat ik heb alleen paksoi en boerenkool nog in okt zaaien. Maar boerenkool heeft veel voeding nodig. Ik moet even uitzoeken welke voeding, voor ik besluit wat ik nog in de pot ga stoppen.
 10. Vandaag hebben we wraps. Het meerendeel dat erin gaat komt niet van mijn balkon, maar de rode eikenblad sla wel
 11. Moet je ook aan wisselteelt doen als je in potten kweekt? Of is het dan niet echt nodig? Ik heb nu rucola in een pot staan, maar ga deze waarschijnlijk morgen oogsten, maar kan ik er dan nog een slasoort inzetten of is dit niet slim?
 12. ooeh walnootjes door de kaas, dat klinkt goed!! Helaas heb ik geen verse walnoten, maar ach het zal toch wel smaken
 13. @ veuvecouderc: Augurken lust ik niet, dus die komen er bij mij niet in @Geedee: Wat is het verschil tussen een hanging basket en een regenpijp bak? Die hangen toch ook? Het balkon heeft wel een plafond, ja Het is leuk om te lezen wat zoal de plannen zijn bij iedereen Daar krijg ik inspiratie van. Meloenen leken me ook lekker, maar ik dacht die worden zo groot, dat kan vast niet in potten, evenals pompoenen. Ik zou ze beide wel willen hebben. Het grote voordeel vind ik, dat ik niet zo'n last heb van rupsen, slakken ed. Ik hou wel van mijn balkonnetjes in dat opzicht
 14. Mijn probleem is, dat ik enkel 2 balkonnetjes heb (1 in de zon en 1 in de schaduw) dus geen volle grond hier. Maar erg nuttige info om rekening mee te houden Ik wil ook van die regenpijp bakken gaan kopen, voor wat kleiner spul
×
×
 • Create New...