Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Pasta! Met eigen eitjes en 3 om de beurt draaiende kinderen. Vergt wat van je geduld hoor

 

7c63819c3f86132a22a608ed4a423015.jpg

 

 

Vanochtend een Turks omeletje gemaakt met 12 eieren -aanslag op de voorraad!- en een pot ingemaakte tomaat met peper. Ik maakte de pot open en whoaaahhhhhh. Die geur joh! Was pure zomer en heel erg lekker.

 

De pasta wordt vast ook een feestje. Ondertussen maak ik het stoofvlees voor morgen klaar. Ruikt ook goed.

 

 

Edit: heel veel tagliatelle

Was te grappig! En heel onhandig. De saus had zowaar venkel uit de tuin en waterkers.

 

73871797b516a16fe13d778ba244a0cb.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ik heb ook een kindertrauma Jo van kastanjes pellen. Maar ze zijn heerlijk, ook rauw. Ik heb er ook een stel gezaaid, ik hoop dat dat wat wordt.

We aten nog een eigen salade gewoon uit de tuin, we zo’n winter salade die wat bitter is. Met o.a. Die ene allerlaatste tomaat die er nog lag plus twee in repen gesneden stukjes ingemaakte kweepeer en een scheutje van de saus in de dressing. Ook nog wat van de ingemaakte paprika en de mais komt gewoon uit een blikkie...

 

7E26F003-3433-4FDE-9493-6044B14FC634.thumb.jpeg.94cdfdadbec850a15af4aefbaa4acf63.jpeg


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Straks:
Eigen brood met gövec eigen tomatenpuree, paprikapoeder (de pittige) chilipeper uit de vriezer en een salade waarvan de sla (rucola, pluksla, sla Jenny en waterkers), radijs en pepermunt en bieslook uit de tuin komen.

Voor de lunch gingen er oa 5 eieren en 2 soorten jam op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker. Vandaag weer, met edamameboontjes uit de vriezer en een handje postelein verder is de salade aangevuld met overgebleven zaken van gisteren, oa mais en olijven.

gepocheerde roodbaars erbij( niet op de foto) en heerlijke frieten van Bernadette aardappelen.


DFD926F9-4EF2-4AD3-B6B4-5924C2FF6329.thumb.jpeg.0ce08d4acd011cb50218f7320da1f47e.jpeg

 


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker.[/url]
 


Ik heb castelfranco en een zusje ervan -nog rozer- als roze andijvie gekocht. Vind je het niet te bitter als sla?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Het is een radicchio soort, maar wel een van de minder bittere soorten.

Het oogt wel als de radicchio die ik ook heb, al is die veel bitterderder en wat roder van kleur.

Lekker in een gemende salade.

 

LINK

Edited by Patrijs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind bitter erg lekker en eet altijd de kontjes van de witlof uit de hand.
Voor deze en voor bv witlofsalade maak ik meestal een vinaigrette met wat meer honing en iets zoeters door de sla zoals maiskorreltjes, geprakte hardgekookte ei, zoete rode ui, of stukjes ingemaakte kweepeer. 
Wat anders maar ook erg lekker is wat fijngewreven ansjovis door de saus. 
Ik moet maar eens kijken of ik het zaad hier kan bestellen..de website van Rare Seeds ligt plat vanwege de drukte.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een of twee laten schieten en zaden en je hebt volgende herfst een veldje vol.

Ik heb dat afgelopen winter gedaan en de zaailingen als kleine plantjes op een rijtje gezet.

Zaad verzamelen kan ook maar vind ik lastig met alle nattigheid in oktober en deze andijvie soort heeft lastige zaad.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben in de 'wortelkelder' gedoken, en heb er wortels, yakon, en bieten uit gehaald.

 

Dus vanavond eten we gekookte bietjes met een gebakken camembert en salade van wortel en gebleekte bietenstengels met wat blad er aan. 

 

Morgen eten we wokschotel met yakon en kipfilet (en nog wat lekkere dingen er door),

en die dag daarna hutspot met rookworst.

 

Zo, dan zijn jullie op de hoogte ;) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

gister witlofsalade met sinaasappel en geroosterde pistache, pasta, rode saus met gehaktballetjes, te lekker

straks zuurkool met wat atjar gemengd, puree, appel, spek, worst, bierstoof en kartoffelpuffer want 2 goede vrienden op bezoek zolang het nog kan

oja en pompoensoepje met wortel want de grootste bewaarjumbo is gaan instorten, 2 kg weggegeven, 2 kg opgegeten, nog 4 kg te gaan...pfff

Edited by RobO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een rondje wielrennen: smoothie met kwark, sinaasappel en een flinke hand palmkool, dat laatste uit de moestuin!

IMG_20210110_161614425.jpg

Edited by Mirjam86
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boerenkoolstamppot. Met de zaklamp geoogst, want oh wat wordt het vroeg donker!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...