Jorieke123 Posted January 1 Vervolg op dit topic: Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 1 Risotto met kruiden, snijbiet, spinazie en laatste tomaten van de tuin. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted January 2 Pasta! Met eigen eitjes en 3 om de beurt draaiende kinderen. Vergt wat van je geduld hoor Vanochtend een Turks omeletje gemaakt met 12 eieren -aanslag op de voorraad!- en een pot ingemaakte tomaat met peper. Ik maakte de pot open en whoaaahhhhhh. Die geur joh! Was pure zomer en heel erg lekker. De pasta wordt vast ook een feestje. Ondertussen maak ik het stoofvlees voor morgen klaar. Ruikt ook goed. Edit: heel veel tagliatelle Was te grappig! En heel onhandig. De saus had zowaar venkel uit de tuin en waterkers. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 2 Palmkool Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Jorieke123 Posted January 3 Gehakt, maïs, erwtjes en helaas net iets teveel 'taco-kruiden', met tortillachips om op te scheppen en een paar lekkere klodders zelfgemaakte zure room. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites
jootje Posted January 4 Spruitjes met kastanjes.... ik heb een oprechte hekel aan het schoonmaken van kastanjes, maar ga het komend najaar toch weer doen. Zo lekker! Quote Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 4 Ja ik heb ook een kindertrauma Jo van kastanjes pellen. Maar ze zijn heerlijk, ook rauw. Ik heb er ook een stel gezaaid, ik hoop dat dat wat wordt. We aten nog een eigen salade gewoon uit de tuin, we zo’n winter salade die wat bitter is. Met o.a. Die ene allerlaatste tomaat die er nog lag plus twee in repen gesneden stukjes ingemaakte kweepeer en een scheutje van de saus in de dressing. Ook nog wat van de ingemaakte paprika en de mais komt gewoon uit een blikkie... Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted January 4 Straks: Eigen brood met gövec eigen tomatenpuree, paprikapoeder (de pittige) chilipeper uit de vriezer en een salade waarvan de sla (rucola, pluksla, sla Jenny en waterkers), radijs en pepermunt en bieslook uit de tuin komen. Voor de lunch gingen er oa 5 eieren en 2 soorten jam op. Quote Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 4 Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker. Vandaag weer, met edamameboontjes uit de vriezer en een handje postelein verder is de salade aangevuld met overgebleven zaken van gisteren, oa mais en olijven. gepocheerde roodbaars erbij( niet op de foto) en heerlijke frieten van Bernadette aardappelen. Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 4 Andijvie. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Mellie Posted January 4 Ik weet ondertussen hoe die salade heet, castelfranco. Mmm zo lekker.[/url] Ik heb castelfranco en een zusje ervan -nog rozer- als roze andijvie gekocht. Vind je het niet te bitter als sla? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 4 (edited) Het is een radicchio soort, maar wel een van de minder bittere soorten. Het oogt wel als de radicchio die ik ook heb, al is die veel bitterderder en wat roder van kleur. Lekker in een gemende salade. LINK Edited January 4 by Patrijs Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 4 Ik vind bitter erg lekker en eet altijd de kontjes van de witlof uit de hand. Voor deze en voor bv witlofsalade maak ik meestal een vinaigrette met wat meer honing en iets zoeters door de sla zoals maiskorreltjes, geprakte hardgekookte ei, zoete rode ui, of stukjes ingemaakte kweepeer. Wat anders maar ook erg lekker is wat fijngewreven ansjovis door de saus. Ik moet maar eens kijken of ik het zaad hier kan bestellen..de website van Rare Seeds ligt plat vanwege de drukte. Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 5 Een of twee laten schieten en zaden en je hebt volgende herfst een veldje vol. Ik heb dat afgelopen winter gedaan en de zaailingen als kleine plantjes op een rijtje gezet. Zaad verzamelen kan ook maar vind ik lastig met alle nattigheid in oktober en deze andijvie soort heeft lastige zaad. 1 Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Jorieke123 Posted January 5 Ik ben in de 'wortelkelder' gedoken, en heb er wortels, yakon, en bieten uit gehaald. Dus vanavond eten we gekookte bietjes met een gebakken camembert en salade van wortel en gebleekte bietenstengels met wat blad er aan. Morgen eten we wokschotel met yakon en kipfilet (en nog wat lekkere dingen er door), en die dag daarna hutspot met rookworst. Zo, dan zijn jullie op de hoogte 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 5 Zo wel vanmiddag als straks eten we restjes. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Jorieke123 Posted January 5 Kleine correctie: hoe vaak ik de gebleekte bietenstengels ook waste, er bleef zand tussen je kiezen komen... dus ik heb het niet door de sla gedaan. Ze smaakten ook wel erg bietig, dus misschien maar goed ook. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 7 Doperwtjes met Texla aardappels, vanmiddag andijviestamppot met gerookte sambal en zuur. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
appelvrouw Posted January 8 Wat kruidjes uit de kas in de witlof sla, venkel, peterselie, rucola. Quote https://www.airbnb.com/h/backtothesixties Waar de mol is is er hoop! Share this post Link to post Share on other sites
RobO Posted January 9 (edited) gister witlofsalade met sinaasappel en geroosterde pistache, pasta, rode saus met gehaktballetjes, te lekker straks zuurkool met wat atjar gemengd, puree, appel, spek, worst, bierstoof en kartoffelpuffer want 2 goede vrienden op bezoek zolang het nog kan oja en pompoensoepje met wortel want de grootste bewaarjumbo is gaan instorten, 2 kg weggegeven, 2 kg opgegeten, nog 4 kg te gaan...pfff Edited January 9 by RobO Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goldfish Posted January 9 Calamondin, Aardbeiboom vruchten. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mdubbelm Posted January 9 Bloemspruitjes. Er bij pasta met pesto van rucola van de markt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Patrijs Posted January 10 pompoensoep, patatjes van Texla aardappels uit de oven met prei quiche en zelfgemaakt ijs toe. Quote De moestuin van Patrijs Share this post Link to post Share on other sites
Mirjam86 Posted January 10 (edited) Na een rondje wielrennen: smoothie met kwark, sinaasappel en een flinke hand palmkool, dat laatste uit de moestuin! Edited January 10 by Mirjam86 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arja Posted January 10 Boerenkoolstamppot. Met de zaklamp geoogst, want oh wat wordt het vroeg donker! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites