Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Dragonfruit: Hoe houden jullie ze omhoog?


willemGN

Recommended Posts

Afgelopen najaar heb ik een schijfje dragonfruit gedroogd en de zaadjes daarvan laten ontkiemen. Nu heb ik een bak vol cactusjes, maar ze hangen er maar een beetje bij. Hoe kan ik ze rechtop laten groeien ?

 

Andere kweektips zijn ook welkom

 

image29731462383456.jpeg

[*]

Link to comment
Share on other sites

Ik zou ze met een papiertje vastnemen en wat dieper in individuele potjes zetten. In cactusgrond. En ze niet teveel water geven. De aarde in je zaaibakje ziet er wat beschimmeld en nattig uit. Dat hebben cactussen niet graag. Ziet er verder een hangend soort cactus uit. Op termijn grote pot voorzien op staander?

 

Dieper in de grond zetten zorgt ervoor dat ze op het al uitgelopen stuk wortel vormen. Gebeurt ook als je ze gewoon slap laat liggen op de grond.

 

Heb ooit cactusvijgen gezaaid en die vielen ook eerst om, om vervolgens te wortelen en scheuten te krijgen die wel netjes de hoogte in gingen.

Link to comment
Share on other sites

Dank je voor het antwoord, de schimmel komt waarschijnlijk doordat ik wat koemestkorrelbrokjes had gebruikt in de bak.

 

De cactussen krijgen eens in de 14 dagen ca 1,5 liter water, dat is niet echt overdreven veel. Ik ga ze zeker uitplanten, alleen elke keer als ik water geef ontkiemen er nog nieuwe zaadjes merk ik.

 

Wat is de beste tijd om te verplanten?

[*]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Ik weet het niet. Dit voorjaar heb ik ze op ongeveer 3 cm gesnoeid en verpot. Ze hadden ongeveer 1 cm lange worteltjes. De vorstige koude wind dit voorjaar hebben ze overleefd op het balkon en het duurde heel lang voor er weer groei in is gekomen. Wanneer ze gaan bloeien ik weet het niet, en dus vrucht geven. Ik weet het niet.

[*]

Link to comment
Share on other sites

willemGN, jij hebt ze de hele winter buiten gehouden, begrijp ik dat goed? En zo ja, hoe? En hoe heb jij het snoeien aangepakt?

 

Ik heb namelijk uit pure verveling van de winter wat zaden uit een vrucht gepeuterd, en dit resulteerde in enkele mooie plantjes, die inmiddels aardig gegroeid zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ik vermoed dat ze vanzelf steviger zullen worden en dat het onderste stukje (wat nu boven staat) gewoon verhout en sterkere, opgaande scheuten zal dragen. Ik heb ooit zaadjes uit een cactusvijg gezaaid en de eerste 'blaadjes' waren ook zo slap en klein. Daar kwamen andere 'blaadjes' op die steviger uitgroeiden terwijl het onderste deel verhoutte.

Link to comment
Share on other sites

Het ziet er idd al uit als een aardig plantje! Ik heb dr een stuk of 5 buiten staan in een ieniemienie kasje, daar zijn ze redelijk gaan groeien (cm of 6/7) en ze maken inmiddels al zijscheutjes. Heb er ook eentje binnen staan, das me toch een zielig en klein ding ten opzichte van de rest.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Up youtube staan een paar filmpjes,over hoe en wat. Daar worden ze meestal stevig geleid, aan palen en aan trellissen. Het kunnen hele grote planten worden. Hier in NL, zal het te koude winterweer dat verhinderen. Misschien in een pot, met daarin een buis. Dan kan je ze in de winters beschermen. ik heb geloof wel eens gelezen, dat vocht in de winter, nog erger is, dan de kou.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prachtige planten. Ik heb ook één plant staan (gewoon gekocht), maar ik vraag me af of er ooit vruchten aan komen. Ik heb de plant nu drie jaar. Ik heb eens een foto gevonden van een drakenvrucht als kuipplant. Die stond in een reusachtige plant (90-100 liter) en de plant werd omhoog in een bolvorm geteeld. Deze hing vol met vruchten. Dat gezegd de plant werd alsnog in een mediterraans klimaat gehouden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...