Jump to content

Mirjam86

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Apeldoorn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je maar 20m2 tuin hebt en wel de nodige aardbeien wil, dan maar de hoogte in. Kost n paar centen maar gaat levenslang mee. Staat als n huis! 6 aardbei planten per bak en na 3weken binnen in de schuur, ze zijn goed aangeslagen, mogen ze naar buiten. Hopelijk nog n beetje oogst dit jaar!
 2. T weekend m'n koude kweekbak afgemaakt. Afmetingen 1mtr, 50cm en hoogte 40cm. M'n insteek is om over een aantal weken bladsla te zaaien. En dan zet ik de kweekbak op n slaapkamer, geen verwarming en ongeveer 12graden. Later stadia wil ik kruiden en prei voorzaaien in de bak en is t de bedoeling dat de kweekbak naar buiten onder m'n afdak verhuisd. Evt tips zijn welkom. Vandaag m'n rabarberplant nog een beetje kippenmest voorzien.
 3. Een tijdje geleden tamme kastanjes gezocht, gepeld en netjes in de vriezer gedaan. Ik schat nog ongeveer een kilo. Eerder gegeten met spruitjes, spekjes en gebakken uien. Op t forum kon ik geen recepten vinden. Wie heeft er een recept voor me. Ik zat zelf te denken aan een lekker taartje. Andere recepten zijn ook welkom.
 4. @Patrijs en @acpronk kan prima 6 planten per bak. T is een beetje dringen maar met de juiste voeding 👍. Eerder vergelijkbare aardbeienrek gehad en rouleerde wel per week de bakken ivm zonlicht.
 5. Na een rondje wielrennen: smoothie met kwark, sinaasappel en een flinke hand palmkool, dat laatste uit de moestuin!
 6. Laatste beetje paksoi 😋. Na een nachtje koelkast zag t er n beetje slap uit maar de smaak was nog prima.
 7. Gisteren m'n aardbeienrek voor 54plantjes gemaakt en een plekje in de tuin gegeven. Ook goed voor t uitstallen van gereedschap als je aan t klussen bent 😆
 8. Mirjam86

  Weer terug!

  Na 7x verhuizen heb ik dan eindelijk m'n eigen stek (nov 2018)! Na 2jaar klussen is m'n huis verbouwd: nieuwe badkamer, keuken, kozijnen, plafonds etc etc. Ik heb nu alle tijd om veel m'n moestuin in te gaan. Hierbij foto's van t op de schop gooien vd tuin en moestuin in wording (2019). Op deze manier heb ik drie mooie bordes gemaakt om te moestuinnieren en nog twee terassen om buiten te kunnen zitten.
 9. Mirjam86

  Rootbooster

  What's next? Eb en vloed, kratjes pito / steenwol matten, A&B en nog wat flesjes mineralen pk meststoffen? Zaden hebben van zichzelf al wortelhormoon dus de meerwaarde van wortelstimulator bij zaailingen zie ik niet. Bij het maken van / opstarten van stekken en telen op inerte substraten is de meerwaarde van toevoegen van wortelstimulator er wel. Maar goed hier werkt niemand met zo een soort substraat..... Wij gwbruiken zelf geen wortelstimulator maar voegen, bij de planten op pot of / kuip, voor een gezonde wortelkluit een klein beetje mycorrhiza sporen toe. Hebben daardoor hele mooie en goede doorwortelde kluiten maar echt verschil in groei en opbrengst tussen met myco en zonder myco behandelde planten hebben wij niet opgemerkt. Wel leuk dat er een initiatief is om moestuinders kennis te laten maken met de verschillende middelen die in deze sector nog onbekend zijn. Zijn benieuwd naar de bevindingen van de testers.
 10. Ik zal het hem vragen maar durf niks te beloven, de beste man is aardig druk op het moment. Dank zijn er ook erg blij mee.
 11. Vandaag hebben we meloen, komkommer en courgette gezaaid. Vorig jaar hebben we de meloen planten door een virus vrij vroeg in het seizoen moeten verwijderen . Hopen dit jaar op meer succes.
 12. Het geheel bestaat uit roestvrijstalen staanders, aluminium liggers en is demontabel. Door het gewicht van de standaard en de aardbeienbakken hoeft hij niet geankerd te worden. Er zijn kleine voetjes onderaan de staanders gelast voor wat meer stabiliteit (zie foto). Alles is gemaakt van materiaal wat bij onze kennis voorhanden was + wat uren heeft de standaard € 125,- gekost. Is een best bedrag maar kunnen er de rest van ons leven mee doen
 13. Na in dit topic verschillende ontwerpen gezien te hebben en ideeën te hebben opgedaan hebben wij een 3 laags RVS en Aluminium standaard laten maken door een bekende die met een las apparaat overweg kan. De standaard is 1,90 m lang en 1,60 m hoog, hij staat noordoost-zuidwest georiënteerd en tegen het einde van de middag krijgen de onderste 2 lagen dan minder zon ofwel staan dan merendeel in de schaduw. Dank aan iedereen die dit topic heeft voorzien van informatie!!
 14. Mirjam86

  Aardappel 2017

  Gister hebben we de aardappelen (Dore en Mona Lisa) in 6 60L speciekuipen gepoot, eigenlijk ietsje te vreog maar ja we konden ons niet inhouden. De kuipen staan voorlopig in de kas en zullen pas naar buiten gaan als we de ruimte nodig hebben voor andere planten. Wij hebben 5 cm potgrond onderin de kuipen gedaan en deze vermengd met een handje ecostyle mestkorrels en een eetlepel kalium meststof. Daarna de aardappels erop gelegd en toegedekt met wat cm´s potgrond. Nu is het wachten op de eerste uitlopers en de eerste keer aanaarden. Dore Mona Lisa Potgrond en meststoffen Aardappels er bovenop In de kas

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...