Jump to content

Mirjam86

Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mirjam86

 1. Mirjam86

  Water lusten ze wel

  Van Gardena Micro-Drip-Systeem. Ik heb een startersset gekocht voor rijplanten en daarnaast nog wat losse onderdelen: waterdruk verdeler, wat koppelstukken en extra slang. Ideaal als je niet thuis bent en t is ergggg warm. Ik heb t systeem nu al paar weken uitstaan ivm regenval. En gieter af en toe de tomaat met de hand vanuit de regenton.
 2. Mirjam86

  Water lusten ze wel

  Water en veel Dreft.
 3. Mirjam86

  Water lusten ze wel

  Dank voor je compliment. Zo ervaar ik t ook. Die tuinbonen gaan ook richting de 1,5mtr. Hoog! En nog geen ongedierte gezien. Vorig jaar met zeepsop meerdere keren gespoten.
 4. Tsja... Een klein plekje achter m'n plastic huisje. Veel mest in januari en een paar zonnebloempitten + water. 1,5mtr hoog! Je ziet de zonnebloem bijna per dag groeien! De tuinbonen hebben t koud gehad, nog niet oogstbaar. De stambonen zijn lekker aan t groeien. Kolen zijn onderweg, zien er geweldig uit. En paar paksoi gezaaid...op een nog klein hoekje. Courgettes doen t ook goed, ook last vd kou gehad. Vorig jaar binnen 1,5 week naar buiten en nu heeft t 3,5 week geduurd voor er 4 bladeren gegroeid waren. Een gele-, groen -,en bol courgette. De pluksla in de koude bak loopt ten einde... 5 vd 7 dagen eet ik wel een bordje sla. Kan natuurlijk ieder moment vd dag! De kropsla en nieuwe pluksla is al onderweg. De zomerprei zal ik vandaag ook uitplanten. Een pakje wortelen gezaaid. Heel weinig boven gekomen... En de blauwe bessen geen enkele vrucht, vorig jaar zat ie vol. Zou t de kou zijn geweest? De tomaten hebben t naar de zin. Was soms te warm in t plastic hutje, opkrullen de bladeren. Dus overdag gast ie open bij lekker weer. In de nacht dicht. Één plant blijft achter. De rest doet t prima. De flespompoen.... Tsja 6 zaden gezaaid. Dit is t restant... De slakken krijgen me niet klein, mooi potje voor in de nachtelijke uren dient als bescherming. De oranje pompoen doet t ook goed. Verder heb ik nog wat plantenruil gedaan en zo ben ik een citroenmelissa en een maggiplant rijker. Verder afgelopen weken druk bezig geweest om munt te stekken. M'n collega's zullen blij zijn En vergeet ik de aardbeien. De eerste bloemen verwijderd zodat er zoveel mogelijk energie gaat naar de jonge plant. Vd week toch de eerste aardbeien rood en t bewateringssysteem doet t top. Handig als ik een dagje/weekend weg ben. En dat gebeurt nog wel eens ivm mijn andere hobby wielrennen.
 5. Framboos, één jarige plant maar er volgen nog meer.
 6. Weggeven gebeurt hier ook zeker en ruilen ook. Super leuk om te doen! Om nu een paar honderd4meter voor mezelf. Kost ook allemaal tijd. Iets te veel vh goede. Mag ook heel graag wielrennen. Keuzes!
 7. Absoluut waar @Swa. Wil graag een grotere tuin maar moet van mezelf deze 25m2 eerst goed benutten en kijken wat de oogst is. Ben alleen en in t weekend eet vriendlief mee. Dus tsja als ik 100m2 heb, oogst ik mogelijk veel te veel.
 8. Dit zijn kunststof bakken van 90ltr en doe er 6 poters in. En gaatjes in bodem maken voor te veel regen.
 9. Voor de vogels.... Afrikaantjes en kool aangevreten.
 10. Koude bak en dus, bijna, elke dag wel wat pluksla eten. Zomerprei kan over n aantal weken verplant worden. Koolplantjes (palm, savooie en rode kool) zijn onderweg, later dan gepland ivm koude weer. Stokbonen mogen bijna de volle grond in. Vd 100stuks zijn er 10 niet boven gekomen en dus bijgezaaid. De courgette en pompoen lopen beetje achter.... Tomaten, elk zaadje kwam boven ,(een keer geen Vreekenzaad )... Totaal een 30stuks waarvan 14 overgezet naar grote pot en ik heb er 8 nodig. T hutje wordt wat minder maar ach, volgend jaar investeren in een nieuwe. De tomatenplantjes gaan morgen in de 'kas' en bij kou en veel regen stuk plastic ervoor dan is t prima voor ze te doen. Aardappelen gaan als n speer. Verder nog gezaaid wat nog niet of nauwelijks boven is: oa wortel en spinazie. Tuinbonen ... Vroeg begonnen! Munt blijft mooi binnen de perken!
 11. Gisteren: kippedijen, ui, linzen, rode curry, kookroom en spinazie uit eigen tuin. Lekker in een pitabroodje.
 12. Hallo @Ivie, Excuus voor de verlate reactie. T is van steigerbuis gemaakt. Online besteld en wordt alles op maat gesneden en gaat heel lang mee. Gepland in potgrond en beetje tuinaarde, ze doen t top!
 13. Als je maar 20m2 tuin hebt en wel de nodige aardbeien wil, dan maar de hoogte in. Kost n paar centen maar gaat levenslang mee. Staat als n huis! 6 aardbei planten per bak en na 3weken binnen in de schuur, ze zijn goed aangeslagen, mogen ze naar buiten. Hopelijk nog n beetje oogst dit jaar!
 14. T weekend m'n koude kweekbak afgemaakt. Afmetingen 1mtr, 50cm en hoogte 40cm. M'n insteek is om over een aantal weken bladsla te zaaien. En dan zet ik de kweekbak op n slaapkamer, geen verwarming en ongeveer 12graden. Later stadia wil ik kruiden en prei voorzaaien in de bak en is t de bedoeling dat de kweekbak naar buiten onder m'n afdak verhuisd. Evt tips zijn welkom. Vandaag m'n rabarberplant nog een beetje kippenmest voorzien.
 15. Een tijdje geleden tamme kastanjes gezocht, gepeld en netjes in de vriezer gedaan. Ik schat nog ongeveer een kilo. Eerder gegeten met spruitjes, spekjes en gebakken uien. Op t forum kon ik geen recepten vinden. Wie heeft er een recept voor me. Ik zat zelf te denken aan een lekker taartje. Andere recepten zijn ook welkom.
 16. @Patrijs en @acpronk kan prima 6 planten per bak. T is een beetje dringen maar met de juiste voeding 👍. Eerder vergelijkbare aardbeienrek gehad en rouleerde wel per week de bakken ivm zonlicht.
 17. Na een rondje wielrennen: smoothie met kwark, sinaasappel en een flinke hand palmkool, dat laatste uit de moestuin!
 18. Laatste beetje paksoi 😋. Na een nachtje koelkast zag t er n beetje slap uit maar de smaak was nog prima.
 19. Gisteren m'n aardbeienrek voor 54plantjes gemaakt en een plekje in de tuin gegeven. Ook goed voor t uitstallen van gereedschap als je aan t klussen bent 😆
 20. Mirjam86

  Weer terug!

  Na 7x verhuizen heb ik dan eindelijk m'n eigen stek (nov 2018)! Na 2jaar klussen is m'n huis verbouwd: nieuwe badkamer, keuken, kozijnen, plafonds etc etc. Ik heb nu alle tijd om veel m'n moestuin in te gaan. Hierbij foto's van t op de schop gooien vd tuin en moestuin in wording (2019). Op deze manier heb ik drie mooie bordes gemaakt om te moestuinnieren en nog twee terassen om buiten te kunnen zitten.
 21. Mirjam86

  Rootbooster

  What's next? Eb en vloed, kratjes pito / steenwol matten, A&B en nog wat flesjes mineralen pk meststoffen? Zaden hebben van zichzelf al wortelhormoon dus de meerwaarde van wortelstimulator bij zaailingen zie ik niet. Bij het maken van / opstarten van stekken en telen op inerte substraten is de meerwaarde van toevoegen van wortelstimulator er wel. Maar goed hier werkt niemand met zo een soort substraat..... Wij gwbruiken zelf geen wortelstimulator maar voegen, bij de planten op pot of / kuip, voor een gezonde wortelkluit een klein beetje mycorrhiza sporen toe. Hebben daardoor hele mooie en goede doorwortelde kluiten maar echt verschil in groei en opbrengst tussen met myco en zonder myco behandelde planten hebben wij niet opgemerkt. Wel leuk dat er een initiatief is om moestuinders kennis te laten maken met de verschillende middelen die in deze sector nog onbekend zijn. Zijn benieuwd naar de bevindingen van de testers.
 22. Ik zal het hem vragen maar durf niks te beloven, de beste man is aardig druk op het moment. Dank zijn er ook erg blij mee.
×
×
 • Create New...