Schoolmeestertje Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Ik heb heerlijke knoflook geoogst. Ze is al mooi droog, alleen vorig jaar werden de teentjes in het midden hard, alsof ze uit wilt lopen. Wat is hier tegen te doen. Wie heeft er goede bewaartips zodat dit uitlopen dit jaar niet gebeurt.Ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 We bewaren de knoflook hier koel & donker & droog, in een gangkast, de roze blijft wat langer goed dan de witte. Als ze uitlopen stoppen we de grote tenen in de grond, dat is meestal wel op de goede tijd, rond oktober. Als we ze nog willen eten snijden we de kiem er wel uit. Je schijnt ze ook in te kunnen vriezen, maar wij hebben dat nog nooit geprobeerd.Verder kun je er natuurlijk van alles mee maken dat houdbaar is: met olie, drogen etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meegosh Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Ja hier vriezen we te veel aan knoflook, pepers enz in. Blijft lang goed, alleen niet als je het gesnipperd invriest (dan wordt het na verloop minder van smaak)... ik vries ze gepeld in zodat ze gedeeltelijk/ontdooien kunnen en dan gelijk gebruiken, heb het idee dat als je ze met schilletje in vriest dat die dan meer aan de teen plakt van toch nat worden/bevriezen.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schoolmeestertje Posted August 13, 2012 Author Share Posted August 13, 2012 Ik wist nooit dat je knoflook in kon vriezen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 RobO schreef: Als we ze nog willen eten snijden we de kiem er wel uit. Dat kan je ook gewoon eten. Wij laten het altijd zitten en gaat gewoon het eten in Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 Het blad van knoflook is gewoon eetbaar dus dan kan je de kiem toch ook eten? Wij bewaren knoflook in een kast in de schuur. Waar het zomers wat koeler dan buiten is en 's winters warmer (altijd boven het vriespunt) Zo blijft het heel lang houdbaar, van het voorjaar begonnen sommige tenen uit te lopen en werd de kwaliteit van sommige bollen wat minder maar het was gewoon nog goed eetbaar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 we halen de kiem eruit omdat ie iets bitter smaakt, zeker na lichtjes bakken, maar eetbaar is ie natuurlijk wel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuinkabouter Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Mij is er altijd verteld/ wijsgemaakt dat het kiempje ook voor de geur zorgt die je hebt na het eten van knoflook Quote Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Hier werd op de jaarmarkt gerookte knoflook verkocht. ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. ik kocht niet, want ik dacht..knoflook met rooksmaak en dan een streng met 40 bollen eraan..teveel rook voor mij. Sprak ik gisteren mijn dorpsgenoten onder het eten ( Ze hadden allemaal gekocht, en deden dat ieder jaar, wist ik veel) blijkt dat ze helemaal niet naar rook smaken, maar dat de rook een manier is om de bollen goed te houden..ze schijnen dan wel een jaar goed te blijven! Echt spijt heb ik dat ik niets heb gekocht want ik heb ook al een hele kleine oogst...) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilse Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 wij zijn hier dol op gerookt knoflook. Ik hoop dat ik het zelf kan gaan maken binnenkort. Heb de rookover uit de vuilniszak gehaald die al jaren buiten lag maar volgens mij is hij gewoon nog in orde. Dus hier binnenkort weer gerookte knoflook (hoop ik) Quote http://meestuintje.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.