Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Karnemelk invriezen.


appelvrouw

Aanbevolen berichten

@appelvrouw..

ik vond nog deze link, vind het onderwerp wel interressant!

http://www.goeievraag.nl/vraag/melk-invriezen.15563

en wat jorieke zegt: wil je het nog wel drinken of gebruiken voor bereiding van andere dingen?

maar kaas en boter worden toch gewoon van melk gemaakt?

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Link naar reactie
Delen op andere sites

oke!

ik wist niet dat je als zuursel ook karnemelk kan gebruiken!

zo blijkt wel weer we zijn nooit te oud om te leren! en zeker op dit forum niet!

maar heb je nooit die ontdooide karnemelk geproefd?

ga denk deze week even wat invriezen en dan een dag of 3 later ontdooien.en kijken/proeven hoe dat dan smaakt.......

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kan heel goed, ik doe karnemelk in die ijsblokzakjes en dan vries ik het in. Als ik dan een beetje nodig heb, voor een dressing ofzo dan haal ik er precies zoveel blokjes uit als ik denk nodig te hebben.

Ontdooit ook lekker snel En zo gooi ik niet steeds halve pakken weg

 

Groetjes Jessica

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank Lady`s, dan ga ik bij mijn visite een paar pakken karnemelk bestellen. Zou ik die pakken van 400 ml zo in de vriezer kunnen gooien (is precies wat ik nodig heb voor kruidkoek) of zou dat dan barsten?

Enne Jessica..dressing met karnemelk?

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hihi ja, is een recept zoals mijn oma komkommer maakte voor bij het eten

Een kopje met een 3e deel yoghurt aanvullen met twee 3e deel karnemelk.

beetje zout en peper, wat kruiden (peterselie, dille, evt. bieslook), half teentje knoflook en een beetje ui, heel fijn gesnipperd.

Daar kan je weer mee varieren door er wat mosterd doorheen te doen etc. etc.

 

Maar je kan zo'n pak ook in zijn geheel in de vriezer zetten. Als je hem in de koelkast laat ontdooien is ht ook gewoon drinkbaar

 

Gr. Jessica

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...