Geplaatst: 26 augustus 201311 j Inderdaad; lekker vullen en dan in de oven, maar dan liefst wel met jonge pattisons, dan heb je dat taaie velletje niet.Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.eigenlijk zijn alle recepten voor courgette en pompoen ook wel geschikt voor pattison. Ik heb dit jaar gele en witte, vorig jaar ook lichte en wat donkerder groene.
Geplaatst: 27 augustus 201311 j Auteur Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.Nou Borderrose, dan moet hij wel erg lekker zijn! Maar ik vind die pattison en pompoenen er altijd zo mooi uit zien, maar wij houden niet van pompoen en courgette, en om ze nu voor de sier te kweken.... tsja.... misschien toch maar eens leren eten Die Olluco is inderdaad grappig!Wat een kleuren ookHeb wat gegoogled en vond dit:wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Ulluco (bladeren en knollen zijn te eten)Op mijntuin.org: Ulluco (Ullucus tuberosus) oogsten Van midden Juli tot eind Augustus • elke 2 weken Bladeren oogsten Van eind Oktober tot midden November • eenmalig Oogsten na het afsterven van de bladeren. Droog en koel bewaren. planten Van eind Maart tot eind April • eenmalig knollen laten kiemen en binnen voorkweken. Van midden Mei tot midden Juni • eenmalig de in maart/april binnen gekweekte plantjes buiten planten Als het gras altijd groener is bij de buren, wordt het tijd je eigen tuintje water te geven.
Geplaatst: 4 september 201311 j Ja maar dat is het nu juist, het lijkt me geen olluco, geen pattison, pompoen dan?
Geplaatst: 4 september 201311 j het is mij ook niet echt duidelijk nee schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 4 september 201311 j Patisson: In partjes gesneden, aardappelkruiden van Indasia er op, door de bloem gewenteld en gebakken in distelolie, parmezaanse kaas en peterselie er over; was lekker, steviger dan courgette.
Geplaatst: 4 september 201311 j Oef, dat klinkt goddelijk! schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 4 september 201311 j De allerleukste / verrassende groente ? Niet gelijk een groente, maar wel eetbaar: Grote zonnebloemen zijn natuurlijk altijd een feest ( vooral voor de kids ). Liefst een meter of 4 hoog Zelf vind ik die 'Eeuwige moes' een wel erg verrassende ondekking dit jaar voor mij. Dat zo'n kool gewoon lekker vast kan staan en doorgaand te plukken valt. Heerlijk makkelijke teelt en niks gedoe met wisselteelt Een echt grote tomaat is ook altijd leuk. Helemaal natuurlijk als ie ook nog lekker is. Staat ook prachtig op tafel trouwens. Een 'centre-piece' !Een meloen die ook nog rijp wordt ook !! ( bij mijn buurman op de tuin buiten de kas ) Topper is toch wel voor mij de Morgenster of 'Haverwortel' of 'Boksbaard' : Tragopogon pratensis ( de gele ) en Tragopogon porrifolius ( de paarse ). De gele is gewoon een inheemse plant en kan je dus ook wildplukken. De paarse is ooit ingevoerd en komt ook in het wild voor.Een raar behaarde wortel van een ook prachtige plant. Al moet je oogsten van niet bloeiende planten, want anders zijn ze niet voldoende sappig en te hard.Een sappige wortel met een zoete en wat rare zee-achtige smaak, maar érg verrassend.
Geplaatst: 4 september 201311 j Hey dat klinkt leuk die haverwortel! *schrijft op verlanglijstje* schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Geplaatst: 8 september 201311 j Niet zo verrassend als groente misschien, maar je kan er mee thuiskomen
Geplaatst: 11 september 201311 j Een paar jaar geleden de paarse sperciboon ontdekt, ze zijn donkerpaars, en worden groen als je ze kookt, dit jaar een top oogst gehad.smaken ook heel lekker! blog.beringen.nl
Geplaatst: 7 januari 201411 j update-je mocht je nog dingen zoeken om te bestellen kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Geplaatst: 8 januari 201411 j Spaghettipompoen zeer leuk Ik ben een moestuinnier in hart en nieren Kijk naar Niels' seizoen
Geplaatst: 10 januari 201411 j Aardpeer vind ik verrassend! Zo hoog dat die planten worden. Ze groeien ook op vrij arme grond. Misschien het leukste is nog wel dat je in het najaar, terwijl andere planten er uitgebloeid bijstaan nog mooie bloemen hebt.Het wordt echt een soort van windscherm, 3m ~ 3,50m hoog ongeveer. Het nadeel is wel dat de stengels echt ongelooflijk hard zijn en blijven. Uiteraard blijven pompoenplanten ook heel leuk. De snelheid waarmee ze groeien , je ziet ze bijna groeien.
Geplaatst: 12 januari 201411 j Alle rare kleuren en vormen van groente, zo heb ik paarse boontjes, paarse spruitjes, groene, roze, gele, oranje en zwarte tomaat,allemaal zooo lekker! Groetjes Annemiek http://moestuintjeaandedommel.blogspot.com
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.