borderrose Geplaatst: 26 augustus 2013 Geplaatst: 26 augustus 2013 Inderdaad; lekker vullen en dan in de oven, maar dan liefst wel met jonge pattisons, dan heb je dat taaie velletje niet.Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.eigenlijk zijn alle recepten voor courgette en pompoen ook wel geschikt voor pattison. Ik heb dit jaar gele en witte, vorig jaar ook lichte en wat donkerder groene. Quote
Taartrina Geplaatst: 27 augustus 2013 Auteur Geplaatst: 27 augustus 2013 Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.Nou Borderrose, dan moet hij wel erg lekker zijn! Maar ik vind die pattison en pompoenen er altijd zo mooi uit zien, maar wij houden niet van pompoen en courgette, en om ze nu voor de sier te kweken.... tsja.... misschien toch maar eens leren eten Die Olluco is inderdaad grappig!Wat een kleuren ookHeb wat gegoogled en vond dit:wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Ulluco (bladeren en knollen zijn te eten)Op mijntuin.org: Ulluco (Ullucus tuberosus) oogsten Van midden Juli tot eind Augustus • elke 2 weken Bladeren oogsten Van eind Oktober tot midden November • eenmalig Oogsten na het afsterven van de bladeren. Droog en koel bewaren. planten Van eind Maart tot eind April • eenmalig knollen laten kiemen en binnen voorkweken. Van midden Mei tot midden Juni • eenmalig de in maart/april binnen gekweekte plantjes buiten planten Quote Als het gras altijd groener is bij de buren, wordt het tijd je eigen tuintje water te geven.
borderrose Geplaatst: 27 augustus 2013 Geplaatst: 27 augustus 2013 Ja erg lekker dus haha...maar ik bedoelde dus gRillen Quote
borderrose Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 En zo kan het ook...lekker!! Quote
HuubvG Geplaatst: 3 september 2013 Geplaatst: 3 september 2013 Even een paar berichtjes teruglezen en dan bij de les blijven! Quote
wilmer Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Ja maar dat is het nu juist, het lijkt me geen olluco, geen pattison, pompoen dan? Quote
mijke Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 het is mij ook niet echt duidelijk nee Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
borderrose Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Patisson: In partjes gesneden, aardappelkruiden van Indasia er op, door de bloem gewenteld en gebakken in distelolie, parmezaanse kaas en peterselie er over; was lekker, steviger dan courgette. Quote
mijke Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Oef, dat klinkt goddelijk! Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Bit Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 De allerleukste / verrassende groente ? Niet gelijk een groente, maar wel eetbaar: Grote zonnebloemen zijn natuurlijk altijd een feest ( vooral voor de kids ). Liefst een meter of 4 hoog Zelf vind ik die 'Eeuwige moes' een wel erg verrassende ondekking dit jaar voor mij. Dat zo'n kool gewoon lekker vast kan staan en doorgaand te plukken valt. Heerlijk makkelijke teelt en niks gedoe met wisselteelt Een echt grote tomaat is ook altijd leuk. Helemaal natuurlijk als ie ook nog lekker is. Staat ook prachtig op tafel trouwens. Een 'centre-piece' !Een meloen die ook nog rijp wordt ook !! ( bij mijn buurman op de tuin buiten de kas ) Topper is toch wel voor mij de Morgenster of 'Haverwortel' of 'Boksbaard' : Tragopogon pratensis ( de gele ) en Tragopogon porrifolius ( de paarse ). De gele is gewoon een inheemse plant en kan je dus ook wildplukken. De paarse is ooit ingevoerd en komt ook in het wild voor.Een raar behaarde wortel van een ook prachtige plant. Al moet je oogsten van niet bloeiende planten, want anders zijn ze niet voldoende sappig en te hard.Een sappige wortel met een zoete en wat rare zee-achtige smaak, maar érg verrassend. Quote
mijke Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Hey dat klinkt leuk die haverwortel! *schrijft op verlanglijstje* Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
René Geplaatst: 8 september 2013 Geplaatst: 8 september 2013 Niet zo verrassend als groente misschien, maar je kan er mee thuiskomen Quote Wie zaait zal oogsten
biogroentje Geplaatst: 11 september 2013 Geplaatst: 11 september 2013 Een paar jaar geleden de paarse sperciboon ontdekt, ze zijn donkerpaars, en worden groen als je ze kookt, dit jaar een top oogst gehad.smaken ook heel lekker! Quote blog.beringen.nl
greetje Geplaatst: 7 januari 2014 Geplaatst: 7 januari 2014 update-je mocht je nog dingen zoeken om te bestellen Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Nielsie_b Geplaatst: 8 januari 2014 Geplaatst: 8 januari 2014 Spaghettipompoen zeer leuk Quote Ik ben een moestuinnier in hart en nieren Kijk naar Niels' seizoen
GTman Geplaatst: 10 januari 2014 Geplaatst: 10 januari 2014 Aardpeer vind ik verrassend! Zo hoog dat die planten worden. Ze groeien ook op vrij arme grond. Misschien het leukste is nog wel dat je in het najaar, terwijl andere planten er uitgebloeid bijstaan nog mooie bloemen hebt.Het wordt echt een soort van windscherm, 3m ~ 3,50m hoog ongeveer. Het nadeel is wel dat de stengels echt ongelooflijk hard zijn en blijven. Uiteraard blijven pompoenplanten ook heel leuk. De snelheid waarmee ze groeien , je ziet ze bijna groeien. Quote
annemiek123 Geplaatst: 12 januari 2014 Geplaatst: 12 januari 2014 Alle rare kleuren en vormen van groente, zo heb ik paarse boontjes, paarse spruitjes, groene, roze, gele, oranje en zwarte tomaat,allemaal zooo lekker! Quote Groetjes Annemiek http://moestuintjeaandedommel.blogspot.com
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.