Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Inderdaad; lekker vullen en dan in de oven, maar dan liefst wel met jonge pattisons, dan heb je dat taaie velletje niet.

Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.

eigenlijk zijn alle recepten voor courgette en pompoen ook wel geschikt voor pattison.

 

Ik heb dit jaar gele en witte, vorig jaar ook lichte en wat donkerder groene.

Geplaatst:
  • Auteur
Of een soepje, of in schijfjes, plakjes en dan gillen.

Nou Borderrose, dan moet hij wel erg lekker zijn!

 

Maar ik vind die pattison en pompoenen er altijd zo mooi uit zien, maar wij houden niet van pompoen en courgette, en om ze nu voor de sier te kweken.... tsja.... misschien toch maar eens leren eten

 

Die Olluco is inderdaad grappig!Wat een kleuren ook

Heb wat gegoogled en vond dit:

wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Ulluco (bladeren en knollen zijn te eten)

Op mijntuin.org: Ulluco (Ullucus tuberosus)

 

oogsten

Van midden Juli tot eind Augustus • elke 2 weken

 

Bladeren oogsten

Van eind Oktober tot midden November • eenmalig

 

Oogsten na het afsterven van de bladeren. Droog en koel bewaren.

planten

Van eind Maart tot eind April • eenmalig

 

knollen laten kiemen en binnen voorkweken.

Van midden Mei tot midden Juni • eenmalig

 

de in maart/april binnen gekweekte plantjes buiten planten

Als het gras altijd groener is bij de buren, wordt het tijd je eigen tuintje water te geven.

Geplaatst:

 

Ja erg lekker dus haha...maar ik bedoelde dus gRillen

Geplaatst:

En zo kan het ook...lekker!!

 

IMAG0567_zps5afaf5f8.jpg

Geplaatst:

Maar wat is het?

Geplaatst:

Even een paar berichtjes teruglezen en dan bij de les blijven!

Geplaatst:

Ja maar dat is het nu juist, het lijkt me geen olluco, geen pattison, pompoen dan?

Geplaatst:

Het juiste antwoord zit erbij

Geplaatst:

het is mij ook niet echt duidelijk nee

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

Patisson: In partjes gesneden, aardappelkruiden van Indasia er op, door de bloem gewenteld en gebakken in distelolie, parmezaanse kaas en peterselie er over; was lekker, steviger dan courgette.

Geplaatst:

Oef, dat klinkt goddelijk!

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

De allerleukste / verrassende groente ?

 

Niet gelijk een groente, maar wel eetbaar: Grote zonnebloemen zijn natuurlijk altijd een feest ( vooral voor de kids ). Liefst een meter of 4 hoog

Zelf vind ik die 'Eeuwige moes' een wel erg verrassende ondekking dit jaar voor mij. Dat zo'n kool gewoon lekker vast kan staan en doorgaand te plukken valt. Heerlijk makkelijke teelt en niks gedoe met wisselteelt

Een echt grote tomaat is ook altijd leuk. Helemaal natuurlijk als ie ook nog lekker is. Staat ook prachtig op tafel trouwens. Een 'centre-piece' !

Een meloen die ook nog rijp wordt ook !! ( bij mijn buurman op de tuin buiten de kas )

 

Topper is toch wel voor mij de Morgenster of 'Haverwortel' of 'Boksbaard' : Tragopogon pratensis ( de gele ) en Tragopogon porrifolius ( de paarse ). De gele is gewoon een inheemse plant en kan je dus ook wildplukken. De paarse is ooit ingevoerd en komt ook in het wild voor.

Een raar behaarde wortel van een ook prachtige plant. Al moet je oogsten van niet bloeiende planten, want anders zijn ze niet voldoende sappig en te hard.

Een sappige wortel met een zoete en wat rare zee-achtige smaak, maar érg verrassend.

Geplaatst:

Hey dat klinkt leuk die haverwortel! *schrijft op verlanglijstje*

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

Wat vind je er zo leuk aan bit?

Geplaatst:

Niet zo verrassend als groente misschien, maar je kan er mee thuiskomen

 

2013tuin026.JPG

Geplaatst:

Een paar jaar geleden de paarse sperciboon ontdekt, ze zijn donkerpaars, en worden groen als je ze kookt, dit jaar een top oogst gehad.

smaken ook heel lekker!

 

blog.beringen.nl

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:

update-je mocht je nog dingen zoeken om te bestellen

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Spaghettipompoen zeer leuk

Ik ben een moestuinnier in hart en nieren

 

Kijk naar Niels' seizoen

Geplaatst:

Aardpeer vind ik verrassend! Zo hoog dat die planten worden. Ze groeien ook op vrij arme grond. Misschien het leukste is nog wel dat je in het najaar, terwijl andere planten er uitgebloeid bijstaan nog mooie bloemen hebt.

Het wordt echt een soort van windscherm, 3m ~ 3,50m hoog ongeveer. Het nadeel is wel dat de stengels echt ongelooflijk hard zijn en blijven.

 

Uiteraard blijven pompoenplanten ook heel leuk. De snelheid waarmee ze groeien , je ziet ze bijna groeien.

Geplaatst:

Alle rare kleuren en vormen van groente, zo heb ik paarse boontjes, paarse spruitjes, groene, roze, gele, oranje en zwarte tomaat,allemaal zooo lekker!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic