aalterse-willy Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 Mijn zuurkoolpot is vol en dat is voor ons beiden wel genoeg ook.Maar....Er staan nog drie grote Filderkraut spitskolen en nog acht kabuizen (witte kool) in de hof en die zouden we graag wecken als dat enigszins kan.Heeft iemand dit al gedaan of weet iemand een goed recept?Bij Jorieke viel het wat tegen geloof ik. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Jorg Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 De meeste sluitkolen zijn ook prima enkele maanden zo te bewaren in de schuur Quote
CleJod Geplaatst: 3 september 2013 Geplaatst: 3 september 2013 Misschien is Atjar eens leuk om te maken, lekker bij de macaroni en nasi als bijgerecht. 250 g Kool.200 g Wortel.3 Uien.2 tl Kurkuma.2 Kopjes azijn.2 Rode Pepers.1 teentje knoflook VoorbereidingDe knoflook fijnhakken. Lombok en worteltjes in reepjes snijden.De uien fijnsnijden, of in halve ringen.Alle groenten fijnsnijden, wassen en uit laten lekken. BereidingswijzeBreng de azijn en de suiker en de kurkuma aan de kook.De groenten erbij en dit 1 minuut meekoken.Groenten in vergiet doen en kokvocht opvangen.Groentes in potjes doen en het kookvocht er weerbij gieten. ServeertipsSchep het bovenste van het opgevangen kookvocht eraf, dan blijft de Atjar mooi helder. Quote
aalterse-willy Geplaatst: 4 september 2013 Auteur Geplaatst: 4 september 2013 Ik zal dan maar niet beginnen om die kolen te wecken volgens ik hier lezen kan. Waarvoor mijn dank. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.