Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mijn zuurkoolpot is vol en dat is voor ons beiden wel genoeg ook.

Maar....

Er staan nog drie grote Filderkraut spitskolen en nog acht kabuizen (witte kool) in de hof en die zouden we graag wecken als dat enigszins kan.

Heeft iemand dit al gedaan of weet iemand een goed recept?

Bij Jorieke viel het wat tegen geloof ik.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Misschien is Atjar eens leuk om te maken, lekker bij de macaroni en nasi als bijgerecht.

 

250 g Kool.

200 g Wortel.

3 Uien.

2 tl Kurkuma.

2 Kopjes azijn.

2 Rode Pepers.

1 teentje knoflook

 

Voorbereiding

De knoflook fijnhakken.

 

Lombok en worteltjes in reepjes snijden.

De uien fijnsnijden, of in halve ringen.

Alle groenten fijnsnijden, wassen en uit laten lekken.

 

Bereidingswijze

Breng de azijn en de suiker en de kurkuma aan de kook.

De groenten erbij en dit 1 minuut meekoken.

Groenten in vergiet doen en kokvocht opvangen.

Groentes in potjes doen en het kookvocht er weerbij gieten.

 

Serveertips

Schep het bovenste van het opgevangen kookvocht eraf, dan blijft de Atjar mooi helder.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...