Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Druivensap maken, hoeveel suiker??


Gemma

Recommended Posts

Ik heb van min schoonouders een heeeeeeleboel druiven gehad (blauw).

Ik wil daar sap van maken.

Heb een weckketel ( kochstar ) met een sapgedeelte ( los opzet stuk )

Maar hoeveel suiker moet ik toevoegen en moet dat gewoon over de druiven gestrooid??

Hoe doe ik dat?

iemand ervaring?

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link to comment
Share on other sites

Tja, dat ligt aan de druiven, en aan je smaak

Ik zou eerst een klein beetje ontsappen, en dan proeven als het goed is afgekoeld. Of uit de koelkast. Dan nog weet je niet precies hoeveel suiker er in moet, maar weet je wel of het sap echt veel te zuur, of misschien al wel bijna goed is.

 

Ik ontsap vaak vruchten, en doe er eigenlijk nooit suiker bij. Niet omdat ik nou zo gezond doe/ben, maar omdat het sap vaak van zichzelf al erg zoet is. Appels, peren, etc.

Dus ik zou niet weten wanneer je de suiker bij het sap voegt. Het lijkt mij wat vreemd om het suiker al in de sappan te doen, want dan heb je toch dat de ene fles met sap zoeter is dan de andere? Omdat niet alles netjes tegelijkertijd ontsapt en mengt met suiker?

Link to comment
Share on other sites

ik gebruik ook nooit suiker maar een vriend had wel ooit te zure druiven. Ik weet dat hij suiker toevoegde aan de druiven in de oogstmand van zijn sap-pan. De hoeveelheid is gewoon naar smaak. Je zou een handvol druiven kunnen persen (met de hand boven een zeef of in een passevite etc) en dan een beetje proevend meten wat de beste verhouding is.

Link to comment
Share on other sites

Hm..sapje van vorig jaar was vrij zuur..

Weg gedaan en flessen hergebruikt voor de sap van dit jaar.

Toch wat suiker aan toegevoegd ( over de vruchten heen ) en zo nu en dan een "steek-proef" gehouden of het nog wel smaakte.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...