Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Moestuinplan 2014


Riverdale27

Recommended Posts

Dag iedereen,

 

Onderaan post ik een linkje naar mijn moestuinplan voor 2014. Als er mensen zijn die een kijkje willen nemen, mij eventueel willen wijzen op foutjes of verbeteringen of dergelijke... dat is altijd welkom!

 

Het was toch een paar uur plannen met het Velt Ecologisch Handboek Tuinieren erbij... zorgen dat ik de wisselteelt zo goed mogelijk uitvoer... Maar het is dan toch gelukt. Perfect hoeft het niet zijn, omdat we toch binnen 2 of 3 jaar verhuizen en ik mij dus niet over alles zorgen moet maken (bijv. dat je kolen pas na 6 jaar terug op hetzelfde stuk mag zetten).

 

Linkje naar het plan: http://users.telenet.be/verstegen/Tuin.xlsx

 

Om wat duiding te geven. Ik zit in de stad en heb dus enerzijds 6 bakken (bovenaan op het plan) en anderzijds twee lange 'repen' gazon uitgegraven (onderkant plan). De bovenste bakken zijn 3 keer 1.2 x 1.5m en 3 keer 0.6 x 1.5m (met afdak boven voor de tomaten). De twee repen onderaan zijn 1.2 x 6m.

 

Lichtgroen = voor of nateelt

Donkergroen = hoofdteelt

Bruin = leeg

 

Dit is althans het plan. Dit jaar wil ik alles vanaf het zaad zelf doen en geen planten meer kopen. Daartoe ga ik een koude bak, een groeilicht en een warmtematje kopen. Wij hebben binnen namelijk veel te weinig licht of warmte.

 

Hopelijk wordt het een goed jaar

Link to comment
Share on other sites

Die afkortingen heb ik uit het Velt Handboek Ecologisch Tuinieren

 

z = zaaien

zb = zaaien binnen

zkg = zaaien koud glas

pl = planten

vs = verspenen

 

Ik maak gewoon een plan zodat ik volgend jaar een beetje weet wat waar kan en wanneer. Ik vind het wel leuk om dat zo te doen, al kan je zo'n plan natuurlijk ook volledig in je hoofd hebben. Maar nu heb ik echt geprobeerd om zoveel mogelijk en zolang mogelijk met de moestuin bezig te zijn, zonder echt problemen te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Ik moet me er ook nog eens aanzetten binnenkort. Momenteel is het heel druk op school (ik ben juf) en lig ik nog eens in het gips met mijn duim. Ik teken graag alles tot in details uit, wat niet wil zeggen dat er tussendoor niets veranderd hoor . Door die stomme gips kan ik nu helaas niet veel uittekenen. Maar ik vind het wel leuk om andere mensen hun inspiratie en plannetjes te lezen tussendoor. Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hier mag ik ook weer alles om gooien, want mijn jongste zoon heeft besloten om weer bij mij te komen wonen. Maar dat heeft hij altijd al geroepen dat op het moment zijn broer de deur uit ga hij bib mij wil wonen, en hij is welkom moet nu alleen even kijken wat ik nu ga zaaien... Maar daar komen we wel uit. :mrgreen:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...