Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Om weer eens wat anders te proberen, maakte ik vorige week dit gerecht:

 

http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/Herman_den_Blijker_over_varkensnek

 

Met wat kleine aanpassingen, en daarna niet gebakken op zo'n groen ei. Maar gewoon in de pan. Als test.

 

Ik had een mooi stuk van zo'n 500 gram:

 

Foto252880141384874186.jpg

 

Die moest een tijdje in de marinade: (Ahornsiroop heb ik weggelaten, ik heb wat meer suiker en appelstroop toegevoegd)

 

Foto253096131384874195.jpg

 

Daarna dus in de oven, op een lage temperatuur. Het duurde een hele tijd voordat het vlees de gewenste kerntemp. had.

De volgende dag heb ik er plakken van gesneden, en die weer even op een hoog vuur gebakken in de pan (bij gebrek aan groen ei of andere bbq).

 

S350001439721384874266.JPGS350002075361384874272.JPG

 

We moesten even wennen aan de marinade, vooral de azijn-smaak. Toch die ahornsiroop toe moeten voegen? Nou ja, na een paar happen smaakte het al beter. Het vlees was in ieder geval erg zacht en mals. Dus dat was zeker een succes!

 

Ik heb nog wat plakken bewaard om later een keer te bakken. Volgende keer proberen we ook eens een andere marinade.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik doe het met buikspek 24 uur in de pekel van 4 eetl suiker en 4 eetl zout en beetje eigen peperflake's.

Dan 1 uur bakken/bradenin de oven op 230 graden en dan op de kachel langzaam gaarworden.

Fantastiek.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...