Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Langzaam gegaarde varkensnek

Featured Replies

Geplaatst:

Om weer eens wat anders te proberen, maakte ik vorige week dit gerecht:

 

http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/Herman_den_Blijker_over_varkensnek

 

Met wat kleine aanpassingen, en daarna niet gebakken op zo'n groen ei. Maar gewoon in de pan. Als test.

 

Ik had een mooi stuk van zo'n 500 gram:

 

Foto252880141384874186.jpg

 

Die moest een tijdje in de marinade: (Ahornsiroop heb ik weggelaten, ik heb wat meer suiker en appelstroop toegevoegd)

 

Foto253096131384874195.jpg

 

Daarna dus in de oven, op een lage temperatuur. Het duurde een hele tijd voordat het vlees de gewenste kerntemp. had.

De volgende dag heb ik er plakken van gesneden, en die weer even op een hoog vuur gebakken in de pan (bij gebrek aan groen ei of andere bbq).

 

S350001439721384874266.JPGS350002075361384874272.JPG

 

We moesten even wennen aan de marinade, vooral de azijn-smaak. Toch die ahornsiroop toe moeten voegen? Nou ja, na een paar happen smaakte het al beter. Het vlees was in ieder geval erg zacht en mals. Dus dat was zeker een succes!

 

Ik heb nog wat plakken bewaard om later een keer te bakken. Volgende keer proberen we ook eens een andere marinade.

Geplaatst:

dat ziet er lekker uit! In dec. kopen wij een half varken dus zet het recept even opzij!

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik doe het met buikspek 24 uur in de pekel van 4 eetl suiker en 4 eetl zout en beetje eigen peperflake's.

Dan 1 uur bakken/bradenin de oven op 230 graden en dan op de kachel langzaam gaarworden.

Fantastiek.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.