Geplaatst: 19 november 201312 j Om weer eens wat anders te proberen, maakte ik vorige week dit gerecht: http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/Herman_den_Blijker_over_varkensnek Met wat kleine aanpassingen, en daarna niet gebakken op zo'n groen ei. Maar gewoon in de pan. Als test. Ik had een mooi stuk van zo'n 500 gram: Die moest een tijdje in de marinade: (Ahornsiroop heb ik weggelaten, ik heb wat meer suiker en appelstroop toegevoegd) Daarna dus in de oven, op een lage temperatuur. Het duurde een hele tijd voordat het vlees de gewenste kerntemp. had. De volgende dag heb ik er plakken van gesneden, en die weer even op een hoog vuur gebakken in de pan (bij gebrek aan groen ei of andere bbq). We moesten even wennen aan de marinade, vooral de azijn-smaak. Toch die ahornsiroop toe moeten voegen? Nou ja, na een paar happen smaakte het al beter. Het vlees was in ieder geval erg zacht en mals. Dus dat was zeker een succes! Ik heb nog wat plakken bewaard om later een keer te bakken. Volgende keer proberen we ook eens een andere marinade. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 19 november 201312 j Ziet er goed uit Jorieke, top! http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 21 november 201312 j dat ziet er lekker uit! In dec. kopen wij een half varken dus zet het recept even opzij! Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 7 januari 201411 j Ik doe het met buikspek 24 uur in de pekel van 4 eetl suiker en 4 eetl zout en beetje eigen peperflake's.Dan 1 uur bakken/bradenin de oven op 230 graden en dan op de kachel langzaam gaarworden.Fantastiek. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.