Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Peperoncini uit de Blije Zadentas


jasmin

Recommended Posts

Ik ben begonnen met pepers te zaaien, en ik heb ineens vraagtekens bij Peperoncini uit de Blije Zadentas. Er staat niet bij van wie het komt, anders had ik een PB gestuurd. Als ik Google kom ik uit op diverse opties. Volgens Wiki is het de peper die je bij een Italiaanse bol zou krijgen: lichte peper, lekker gepickled. Maar via Afbeeldingen kom ik uit op allerlei soorten peper.

Mijn vraag is dus: Van wie komt het zaad, en wat kan ik verwachten?

 

 

Peperoncini-4.jpg

http://vallenuova.blogspot.nl/2010/10/peperoncini-ripieni-stuffed-peppers.html

 

Pepperoncini.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Peperoncini

 

peperonciniG.jpg

http://www.altacucinasociety.com/products_detail.asp?id=5

Link to comment
Share on other sites

Ik ook aan het zoeken... want nieuwsgierig ....

Mijn conclusie is dat Peperoncini de Italiaanse verzamelnaam is voor de wat mild hete pepers...( http://www.hotchili.it/varieta.htm )

Kunnen dus allerlei soorten onder vallen.

De milde/sweet soorten noemen ze friggitello of peperone...

 

Dat is hoever ik ben gekomen. Kan het net zo goed helemaal mis hebben.

 

Maar lees op al die sites ook al dat de naam peperoncini te pas en te onpas wordt gebruikt...

 

Ik heb trouwens gezocht op peperoncini + chili omdat je anders alleen maar recepten krijgt...

Link to comment
Share on other sites

De vertaling is gewoon 'pepertje' vermoed ik... ha, ha... maar de zaden zijn van eigen oogst, dus degene van wie het komt kan ons direct vertellen wat voor peper. Er staat ook: Italiaans, mild, rood pepertje. Maar alle pepers zijn eerst groen, voordat ze afkleuren, dus volgens mij kan het nog steeds zo'n bleekgele zijn, al weet ik het ondertussen niet meer. Van die ronde lijkt me ook wel stoer. Maar misschien had die persoon dan wel 'rond' erbij vermeld.

Link to comment
Share on other sites

Kwam ik toch iets tegen bij de Albert Hein:

 

Onlangs-bijgewerkt828791391458791.jpg

 

In het kader van Weten-waar-je-aan-toe-bent is de pot mee naar huisgegaan, en inmiddels 1 peper geproefd: niet mild, vrij sterk van smaak, maar OK. Hij smaakt naar zo'n lange dunne peper die je in de Italiaans bol krijgt, of die je bij de Turk in glas kan kopen... maar wel een leveltje hoger in heetheid vond ik. Misschien wel 2 leveltjes... die ga ik niet meer uit het vuistje eten, maar alleen nog op broodjes gezond enzo. Die dunne pepers eet ik wel zo uit de pot.

 

Een aanwijzing dat 'mijn' peperoncini mogelijk zo er uit gaan zien... onrijp geplukt dan (want in de beschrijving staat wel echt: rood, mild pepertje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...