jasmin Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Ik ben begonnen met pepers te zaaien, en ik heb ineens vraagtekens bij Peperoncini uit de Blije Zadentas. Er staat niet bij van wie het komt, anders had ik een PB gestuurd. Als ik Google kom ik uit op diverse opties. Volgens Wiki is het de peper die je bij een Italiaanse bol zou krijgen: lichte peper, lekker gepickled. Maar via Afbeeldingen kom ik uit op allerlei soorten peper.Mijn vraag is dus: Van wie komt het zaad, en wat kan ik verwachten? http://vallenuova.blogspot.nl/2010/10/peperoncini-ripieni-stuffed-peppers.html http://en.wikipedia.org/wiki/Peperoncini http://www.altacucinasociety.com/products_detail.asp?id=5 Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Ik ook aan het zoeken... want nieuwsgierig .... Mijn conclusie is dat Peperoncini de Italiaanse verzamelnaam is voor de wat mild hete pepers...( http://www.hotchili.it/varieta.htm ) Kunnen dus allerlei soorten onder vallen.De milde/sweet soorten noemen ze friggitello of peperone... Dat is hoever ik ben gekomen. Kan het net zo goed helemaal mis hebben. Maar lees op al die sites ook al dat de naam peperoncini te pas en te onpas wordt gebruikt... Ik heb trouwens gezocht op peperoncini + chili omdat je anders alleen maar recepten krijgt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 De vertaling is gewoon 'pepertje' vermoed ik... ha, ha... maar de zaden zijn van eigen oogst, dus degene van wie het komt kan ons direct vertellen wat voor peper. Er staat ook: Italiaans, mild, rood pepertje. Maar alle pepers zijn eerst groen, voordat ze afkleuren, dus volgens mij kan het nog steeds zo'n bleekgele zijn, al weet ik het ondertussen niet meer. Van die ronde lijkt me ook wel stoer. Maar misschien had die persoon dan wel 'rond' erbij vermeld. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Spannend pepertje dus... Ben benieuwd... En die ronde peper (Bellpepper)... daar zou je de Peppadew voor kunnen nemen, die wordt vaak voor vullen (met roomkaas) gebruikt... (zoals die eerste foto). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 Ja, de Pepadew heb ik ook gezaaid, ik had nog 5 zaadjes over van vorig jaar. Maar ik had nou niet veel oogst, te weinig om zelf maar 1 pot te vullen. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Heb je het zadenzakje daar?Anders kan je even een foto maken dan kan iemand misschien zijn handschrift of het zakje herkennen...soms weet je zelf niet meer wat je in de tas/door hebt gedaan... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gemma Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Deze soort staat ook beschreven op peperzaden.nl Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 golden_greek_pepperoncini pepperoncini Als de zaden hiervandaan komen is het een van de twee Maar ik heb zo'n donkerbruin gevoel dat het niet zo is... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted February 3, 2014 Author Share Posted February 3, 2014 Kwam ik toch iets tegen bij de Albert Hein: In het kader van Weten-waar-je-aan-toe-bent is de pot mee naar huisgegaan, en inmiddels 1 peper geproefd: niet mild, vrij sterk van smaak, maar OK. Hij smaakt naar zo'n lange dunne peper die je in de Italiaans bol krijgt, of die je bij de Turk in glas kan kopen... maar wel een leveltje hoger in heetheid vond ik. Misschien wel 2 leveltjes... die ga ik niet meer uit het vuistje eten, maar alleen nog op broodjes gezond enzo. Die dunne pepers eet ik wel zo uit de pot. Een aanwijzing dat 'mijn' peperoncini mogelijk zo er uit gaan zien... onrijp geplukt dan (want in de beschrijving staat wel echt: rood, mild pepertje. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.