Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Goede sierpompoenen


Guus D

Recommended Posts

Hallo

 

Zoals velen weten ga ik dit jaar weer pompoenen telen voor de sier. Welke rassen zijn nou mooie pompoenen die niet zacht worden. Vorig jaar had ik nl enkele die meteen zacht werden.

 

Gr

Omdat het kan.

Link to comment
Share on other sites

Ik had groene 'wrattenpompoenen' , schijnen overigens ook nog erg lekker te zijn. Ze liggen er nog bij iedereen die ze gehad heeft, ook in deze natte winter. Buiten dus.

Link to comment
Share on other sites

Oogsten als het steeltje duidelijk sporen vertoont van hout-streepjes voorkomt dat je de pompoen onrijp oogst en zacht wordt. Ik had dat ook met enkele pompoenen. Sommigen werden zelfs na 3 maanden alsnog zacht. De soorten die ik nu nog steeds gaaf heb liggen van vorig jaar zijn turkse muts, rode van étamps, uchi kuri, table gold.

 

Sier-kalebassen(gewoon zo'n mix) bleven 3 jaar geleden vrijwel allemaal lang houdbaar. 4 a 5 maanden

 

Ik heb kleine gele wrattel-kalebasjes 2 jaar gaaf gehouden. Ineens werden ze grauw en at een schimmel al het vocht eruit.....de zaadjes rammelen er nu in....hele vrucht is verhout.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorige jaar een sier-pompoenen mix (niet eetbaar) uit Lidl gekocht en uit 2 plantjes ging 1 dood en de andere gaf me ~10 kleine oranje pompoenen. Als je naar de MTFD komt kun je alle zaadjes gratis krijgen, ik ga ze niet meer zaaien (ik ga deze jaar liever voor een echte pompoen). Uit mijn 10 sierpompoenen (kijk naar blog voor foto) gingen rond 5 rotten en op dit moment zijn maar 4 nog mooi en eentje is bijna rot. Volgens mijn schoonmoeder moet je de sierpompoenen leegmaken, want dan blijven ze voor jaren mooi (zij heeft een paar voor heel lang en ze zijn allemaal leeg).

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Link to comment
Share on other sites

@ estemy: ben je zeker dat ze niet eetbaar zijn? Mij hebben ze altijd verteld 'een pompoen is een pompoen en dus altijd eetbaar' alleen met kalabassen moet je oppassen. Probleem is misschien dat er sierpompoen op het pakje staat maar de helft eigenlijk geen pompoen is.

 

 

Baby boo (prachtige kleine witte pompoen) door zijn erg kleine vruchten echt een sier pompoentje.

 

Sweet potato (witte ovaal met donkere strepen) en banana pink jumbo (pompoen in banaanvorm) & zeker ook de carnival festival (mix kleuren pompoen) vind ik zeer mooie eetbare pompoenen met een hoge sierwaarde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...