Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Jute geschikt moestuinbak?


Aardpeer75

Recommended Posts

ik stelde van de week de vraag over bio afbreekbaar worteldoek voor mijn duurzame bak. Helaas tot nu geen reacties. Dus mijn vraag is Jute geschikt?? Iemand ervaring mee, stoffen in jute safe , zijn er handige oplossingen/kant-en klaar?

 

Dank voor lezen en hopelijk je reactie! Sjoerd

Link to comment
Share on other sites

Ik vraag me echt sterk af wat het nut is van afbreekbaar worteldoek? Duurzaam en afbreekbaar zijn nogal tegenpolen op dit gebied..

 

FYI: Het forum is sinds je eerste bericht offline geweest. Je manier van handelen wekt ook niet echt sympathie op trouwens, maar dat terzijde.

Bzzzz...

Link to comment
Share on other sites

Ik merk dat de meeste mensen het over duurzaam hebben itv levensduur voor mij is belasting voor het milieu en zo min mogelijk plastic gebruiken belangrijk, voor een duurzame planeet. Vandaar mijn vraag of iemand anders hier ervaring mee had. Ik heb inmiddels een aantal gebruikte aardappelzakken gekocht, die ik ga proberen.

 

ps. mijn manier van vraagstelling was niet opzettelijk onsympathiek bedoelt, sorry als dat zo over is gekomen, ik ben een blij en positief mens

Link to comment
Share on other sites

jute is dan wel biologisch afbreekbaar maar voor bijvoorbeeld transport (de plant groeit in azie) wordt net zo goed fossiele brandstoffen gebruikt.

 

jute breekt in de grond vrij snel af, afhankelijk van de kwaliteit mogelijk al tijdens het seizoen. elke keer weer nieuwe jute kopen is geen langdurige en goedkope oplossing.

waarom geen gerecycled materiaal uit eigen omgeving met een lange levensduur?

Link to comment
Share on other sites

Beste Loes, dat is zo, de aardappelzakken zijn echter al gebruikt en worden zo hergebruikt, maar snap je punt. Ik was ook eigenlijk op zoek naar suggesties voor lokaal duurzaam worteldoek en dacht toen zelf aan jute... heb je nog tips?

 

Fijne zaterdag, met hopelijk later nog wat zon! Groet, Sjoerd

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ik heb zelf worteldoek uit de tuin, dat de vorige bewoners erin hadden gelegd, hergebruikt. Dat zie ik ook wel als duurzaam, in de zin van hergebruik en niet speficiek voor mij geproduceerd. Plus het vergaat niet:). Misschien is zoiets een oplossing? Marktplaats is je vriend voor dat soort dingen (kies ik wel dingen op fietsafstand, anders schiet het nog niet op ).

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...