Geplaatst: 12 augustus 201015 j Hebben jullie al eens palmkool geprobeerd? Ik heb een drietal planten staan en van de week eens wat bladeren geoogst. Nu zal ik eerlijk zijn ik ben geen fan van boerenkool dus ook de palmkool vond ik niet fantastisch. Daarbij moet ik wel vertellen dat ik ze eerst kort had moeten koken voordat ik ze ging roerbakken. Binnenkort nog maar eens proberen, heb een recept voor een Italiaanse soep gevonden met palmkool dat me wel lekker lijkt. Ik denk niet dat ik volgend seizoen meer dan drie plantjes zet dus als er mensen zijn die het eens willen uitproberen dan kan ik wat zaadjes toesturen. Laat maar even weten. Nog wat extra informatie:Toscaanse palmkool is een tweejarig koolgewas dat in het eerste jaar vooral voor de langwerpige bladeren gebruikt wordt. Oogst de onderstaande bladeren af zodat een dikke stam gevormd wordt. In het tweede jaar gaat de palmkool bloeien met bijzonder mooie en opvallende gele bloemen. De plant wordt spitsig met uiteindelijk veel zijknoppen die gaan bloeien. Ook de bloemen zijn eetbaar in bijvoorbeeld een frisse salade. Palmkool is niet moeilijk te telen en kan redelijk goed tegen droge en warme omstandigheden. In de wintermaanden zal deze koolsoort ongestoord verder groeien waardoor de oogst onafgebroken kan plaatsvinden.
Geplaatst: 12 augustus 201015 j Oh, dat wil ik ook wel eens proberen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 12 augustus 201015 j Palmkool staat hier al een aantal jaar, behoort bij mij tot de categorie verse wintergroente (maar kan ook buiten de winter geoogst worden).
Geplaatst: 12 augustus 201015 j Auteur Stuur even een privebericht met je adres als je wat zaadjes wilt hebben jorieke. Dan doe ik ze morgen op de post
Geplaatst: 14 augustus 201015 j Ik heb de zaadjes binnen Jorg, dank je! Ik ga er een paar zaaien morgen, op het zakje staat dat je dan 'baby leafs' krijgt. Wat ik me bij baby-leaf palmkool moet voorstellen...? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 augustus 201015 j Auteur Ja dat vroeg ik me ook af, ik heb de palmkool gewoon laten groeien tot volwassen plant. Maar ik denk dat je de kleine blaadjes wegplukt en de plant dus niet laat volgroeien.
Geplaatst: 14 januari 201114 j Heb jij destijds die ribollita (want die bedoelde je denk ik) nog geprobeerd?Ik vond hem erg lekker! Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 14 januari 201114 j Auteur Nee spijtig genoeg niet, nu staat de palmkool er niet meer zo fris bij. Vooral de oudere/grotere bladeren hebben vorst/konijnen schade. Ik geloof dat de jonge blaadjes nog wel oke zijn, van het weekend eens kijken, en eventueel het Italiaanse soepje maken
Geplaatst: 18 januari 201114 j Heb je nog wat zaadjes over Jorg? de palmkool staat al een poosje op mijn verlanglijstje en ik ben gek op boerenkool
Geplaatst: 16 september 201411 j Mijn palmkoolplant ( de enige die nog over is, de rest is geoogst door mijn oppassers en aan de kippen gegeven: "ja Jet, die broccoli gaf helemaal geen bloemen".. ) heeft veel blad. Een deel van het blad is wat gelig aan t worden..het jonge blad niet. Gaat dit weer weg? Is het een idee om (een deel van het) geel blad weg te halen, zou dat nieuwe groei stimuleren? De plant is best flink.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 16 september 201411 j Volgens mij is dat normaal. Gebeurt bij mij tenminste ook. Ik probeer de bladeren daarom van te voren te oogsten, van onderaf naar boven. Zodoende krijgt ie dan ook z'n palmvorm. Mocht er toch geel blad aankomen dan haal ik dat ook weg als ik er toevallig langskom.
Geplaatst: 17 september 201411 j Geel geworden blad aan de kippen voeren? Ik begreep dat die van zulke broccoli houden.
Geplaatst: 17 september 201411 j Ok het is dus niet meer zo lekker voor ons..dat wilde ik even weten. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.