Geplaatst: 3 juli 201411 j Mijn Chinese kool begint door te schieten. De knopjes van de bloemen beginnen naar boven te komen. Is deze nog te redden of is het dan gewoon te laat? Indien het te laat is, is dat wat er wel aan kool gegroeid is nog wel lekker?Men verteld mij dat doorschieten vaak een bittere smaak veroorzaakt.
Geplaatst: 3 juli 201411 j Oogsten en opeten of volgend jaar meer verspreid zaaien/zetten. Wordt ietsje bitterder ja. Zelf proeven of je dat vervelend vindt. Niks giftigs ofzo nee.
Geplaatst: 3 juli 201411 j Auteur Jammer, was ik al bang voor. Heb je tips om dit te voorkomen? Ik voer wel regelmatig water aan via druppelaar, dus dat kan het bijna niet zijn...
Geplaatst: 3 juli 201411 j Auteur Heb weer nieuwe ingezaaid, kan nog tot half augustus. Gewoon nog een keertje proberen en morgen iets met een klein beetje Chinese kool...
Geplaatst: 3 juli 201411 j Ik dacht dat doorschieten ook met de hoeveelheid licht te maken heeft en dat je sommige soorten daarom beter na de langste dag zaait, maar van Chinese kool heb ik geen verstand. Ik meen dat het in elk geval voor Paksoi geldt.
Geplaatst: 3 juli 201411 j Auteur Hmmm, dat is wel een goede, want Paksoi is inderdaad erg laat. Nu ben ik wel benieuwd of de 2e zaai we goed gaat...
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.