Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mijn Chinese kool begint door te schieten. De knopjes van de bloemen beginnen naar boven te komen. Is deze nog te redden of is het dan gewoon te laat?

 

Indien het te laat is, is dat wat er wel aan kool gegroeid is nog wel lekker?

Men verteld mij dat doorschieten vaak een bittere smaak veroorzaakt.

Geplaatst:

Oogsten en opeten of volgend jaar meer verspreid zaaien/zetten. Wordt ietsje bitterder ja. Zelf proeven of je dat vervelend vindt. Niks giftigs ofzo nee.

Geplaatst:

Jammer, was ik al bang voor. Heb je tips om dit te voorkomen?

 

Ik voer wel regelmatig water aan via druppelaar, dus dat kan het bijna niet zijn...

Geplaatst:

Heb weer nieuwe ingezaaid, kan nog tot half augustus. Gewoon nog een keertje proberen en morgen iets met een klein beetje Chinese kool...

Geplaatst:

Ik dacht dat doorschieten ook met de hoeveelheid licht te maken heeft en dat je sommige soorten daarom beter na de langste dag zaait, maar van Chinese kool heb ik geen verstand. Ik meen dat het in elk geval voor Paksoi geldt.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...