sansareli Geplaatst: 29 juli 2014 Geplaatst: 29 juli 2014 Mijn schroefdekselpotten gebruik ik nu al voor confituur, appelmoes en tomatensaus. Maar ik weet dat vroeger mijn moeder er ook bonen en snijbonen in weckte.Ik kan het haar niet meer vragen en vind ook niet direct een antwoord terug. Ik weet dat je het deksel eerst moest vastdraaien en dan een kwartslag terugdraaien. Maar dan...Ik zou het eventueel in mijn oven zetten want die heeft een programma inmaken, maar natuurlijk nergens een verder uitleg. Quote
Stan Geplaatst: 29 juli 2014 Geplaatst: 29 juli 2014 Kijk hier eens ? post230559.html?hilit=hergebruik#p230559 ik denk dat je dan wel een antwoord hebt. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
sansareli Geplaatst: 30 juli 2014 Auteur Geplaatst: 30 juli 2014 dat was wat ik zocht, merci stan. Quote
Rienus Rozema Geplaatst: 4 september 2014 Geplaatst: 4 september 2014 ik ben na pensionering aan het wecken geslagen, eerst voorgelicht op internet, de amerikanen wecken veel met schroefdeksels waarvan ze het deksel elke keer vernieuwen !! In America wecken ze veel en altijd met de snelkookpan, ze heben pannen tot 30-40 liter van het merk All America. zelf heb ik een snelkookpan van Presto besteld in Amerika voor € 75 exkl transport. De weckflessen heb ik in Berlijn besteld van het merk Weck en het type Stortglas omdat deze stapelbaar zijn ook met klemmen, dan altijd uitkoken met soda. Volgens mij zijn schroefdeksels niet zo betrouwbaar als weckglazen omdat de schroefdeksels door de onderdruk gaan indeuken, de glazen doen dit niet dus het vacuüm blijft hoog. Ik ben begonnen met stoofperen en pruimen daarna appels en appelmoes en ga deze week met bonen beginnen alles compleet in elke fles en vullen tot maximaal 2 cm onder de rand. Het stapelen gaat inclusief de klemmen. De methode met snelkookpan ( Pressure canner) is geweldig goed en voor iedereen aan te bevelen. De oude methode met weckketel is hiermee naar mijn inziens niet meer van deze tijd, er zijn geen open weckglazen meer. De temperatuur komt boven de 100 graden tot zelfs 120 graden en doodt alle bacteriën zelfs botulisme. De meter is zeer nuttig want meten is wetenDe kooktijd is de helft, altijd normaal laten afkoelen anders gaat het fout. Graag hoor ik of anderen hierover ook zo enthousiast zijn. Quote
RobO Geplaatst: 4 september 2014 Geplaatst: 4 september 2014 ja wij wecken ook in de snelkookpan als het 120 graden moet worden, die pan hebben we toch en er passen 3 glazen inverder wecken we in de oven op 90 of 100 graden, potten in een glazen ovenschaal Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.