Jump to content

sansareli

Members
 • Posts

  193
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Provincie antwerpen
 1. Mijn dochter van 15 haalde vandaag deze paprika uit haar moestuin. Voor haar toch een record.
 2. Rauw in lucifers snijden en dat met dressing of mayonaise : superlekker. Hier eten ze koolrabi het liefst rauw.
 3. Ik durf bijna mijn eindresultaat niet te posten, amper 14 cm. Maar ik had er nog wel 8 stuks staan. Bij het opensnijden van de preien ook gemerkt dat de preivlieg zijn werk al goed had gedaan.
 4. Ik heb er nog altijd 8 staan waarvan de dikste 11 cm nu is. Die groei gaat toch traag hier ook al krijgen ze veel mest en voeding. Als je al van enige groei kan spreken bij mijn preitjes. Maar als al die dikke allemaal kapotgaan, dan maak ik misschien nog kans.....
 5. 5 potten wortelen en 2 potten bonen. 15 grote rode bieten ingekuild.
 6. Je kan die gerust nog laten staan, dan groeit die nog. Ik oogst de mijne pas vanaf september.
 7. Ik heb er nog 8(eentje heeft het begeven) in de tuin staan. Grootste had vandaag een omtrek van 6 cm. Kleinste is een potlooddikte. Na mijn vakantie zal ik nog wel eens een foto posten.
 8. Thea schroef je de deksels volledig dicht voor het wecken of draai je ze iets terug ?
 9. Mijn schroefdekselpotten gebruik ik nu al voor confituur, appelmoes en tomatensaus. Maar ik weet dat vroeger mijn moeder er ook bonen en snijbonen in weckte. Ik kan het haar niet meer vragen en vind ook niet direct een antwoord terug. Ik weet dat je het deksel eerst moest vastdraaien en dan een kwartslag terugdraaien. Maar dan... Ik zou het eventueel in mijn oven zetten want die heeft een programma inmaken, maar natuurlijk nergens een verder uitleg.
 10. Hier het eerste jaar dat er op het bed van de aardappelen niet werd gespit en dan krijg je zo'n slechte oogst. Ik denk dat veel afhankelijk is van het weer dit jaar zoals Thea zegt. Wij zitten ook op zandgrond, dus toch zeker een groot verschil met klei.
 11. Op vrijgekomen plaatsen kervel, snijsla, rucola, spinazie, melde en peterselie gezaaid. straks nog de laatste bonen in de grond steken en wat onkruid verwijderen.
 12. Ik ben eens gaan googelen en inderdaad die aardappelmoeheid wordt veroorzaakt door een soort aaltjes. Nu had ik vorige week een aardappel met een plek vol doorzichtige wormpjes. En ik denk dat het die aaltjes zijn dan. Als ik nog eens een exemplaar tegenkom ga ik daar eens een foto van nemen. Op mijn radijzen kom ik die aaltjes soms ook tegen. Die staan vlak bij de aardappelen trouwens.
×
×
 • Create New...