Antoine Geplaatst: 28 augustus 2014 Share Geplaatst: 28 augustus 2014 Dag Hier een lang beloofd recept voor een ander soort soort zuur. Atjar Tjampur. 4 potten (250 ml potjes) Ingrediënten: Witte kool, rode paprika, wortel, augurk, InmaakAzijn, water, zout, peper, kurkuma, suiker en safraan. Voorbereiding: Snij de witte kool julienne. Kook de azijn zonder water met de kurkuma en de azijn. Leg de witte kool in het vocht. Liefst een nachtje laten trekken. Snij de paprika en de wortel ook julienne, de hoeveelheid naar smaak bepalen. De augurk in piepkleine blokjes snijden. Breng een azijn en water mengsel aan de kook 1/1 doe daar een theelepeltje zout bij. Peper toevoegen naar smaak. Hetzij in korrels of vers gemalen, Korrels (gemengde kleuren) vind ik decoratiever. Doe bij het vocht een goede schep suiker (even proeven). Laat het koolmengsel even uitlekken en doe het vervolgens met de andere gesneden groenten in het inmiddels kokende vocht. Zet nu het vuur gelijk uit. De potjes schoongemaakt en in het hete water hebbende verwarmd nu vullen met de Atjar. Vul daarna de potjes af met het hete vocht. Als de kleur van de Atjar nog niet mooi geel is, kan je tijdens de tweede maal verwarmen de safraan erbij doen. Dan kleurt hij mooi geel... En dan natuurlijk weer even wachten, want hoe langer zuur staat, hoe lekkerder hij wordt... Eetsmakelijk! Gr Anton Quote In een groen, groen, knollen, knollenland... Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.