Geplaatst: 17 oktober 20169 j Ik heb niet specifiek op zwavelzwam en drogen gezocht, daar heb ik geen ervaring mee. Zoveel pluk ik er nu ook weer niet van. Welke invloed drogen op de smaak van een zwavelzwam heeft, kan ik niet zeggen.
Geplaatst: 17 oktober 20169 j O? Wat was dit dan? 28 9 2014 "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 17 oktober 20169 j Je hebt gelijk; Alzheimer light slaat toe....ik ga eens op zoek naar die gedroogde zwavelzwam.....staat vast ergens onderaan achterdoor
Geplaatst: 17 oktober 20169 j Ik vind die zwavelzwam wel heel interessant klinken. Ik heb in mijn tuin een afgehakt eikje staan, zou hij het daarop willen doen?
Geplaatst: 18 oktober 20169 j ik ga eens op zoek naar die gedroogde zwavelzwam.....staat vast ergens onderaan achterdoor Nou, dan is hij in elk geval goed (uit)gedroogd Vertel je nog even hoe hij smaakt? Dan hoef ik dat niet meer uit te proberen (of juist wél) "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 18 oktober 20169 j Drogen gaat prima en is wel net als de meeste daarna ietsjes taaier. Maar Jorieke heeft op de laaste MTFD gedroogde gehad. Dus vraag het haar eens wat ze er van vond. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 18 oktober 20169 j En wat vond je ervan Jorieke? Ben je er al aan toe gekomen? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 19 oktober 20169 j Nog niet aan toegekomen, ik houd jullie op de hoogte Er is nog zoveel te eten uit de tuin! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 oktober 20169 j De mijne zal als soep dienst gaan doen want ik heb m destijds gemalen tot poeder....geen idee waarom, waarschijnlijk geen vertrouwen in de herstructurering..... Dus volg ik ook met aandacht jouw bevindingen Jorieke (potje stond inderdaad op vergeten plek)
Geplaatst: 14 oktober 20178 j Pas nog een heel jonge verse gevonden en een stuk geoogst....gebakken en opgegeten; was erna een beetje misselijk...voorheen niet gehad bij andere oogsten dus de volgende keer laar ik m iets ouder worden want ze zijn wel erg lekker.
Geplaatst: 16 september16 Sep Hoe is de ervaring ondertussen met de zwavelzwam? Ik heb ze hier ergens ontdekt, maar de reden dat je allergisch kan zijn houdt me tegen. Ik zie soms dat je ze eerst moet koken, want is daar bekend van. Ik weet niet of ze nog te jong zijn.
Geplaatst: 18 september18 Sep Zwavelzwam moet je altijd (eerst) koken of bakken. Rauw eten kan je alleen de champignons uit de supermarkt. Zelf bak ik ze (minstens 10 minuten), maar vooraf koken kan geen kwaad. Een goed eetbare zwavelzwam moet er fel geel / oranje uitzien en nog 'mals' aanvoelen. Niet witachtig of taai, dan zijn ze te oud en niet meer eetbaar.Je kan allergisch zijn voor wilde paddenstoelen, dat is mogelijk. Daarom gewoon een klein stukje proberen en kijken hoe je dat verdraagt. Wilde paddenstoelen liggen zwaarder op de maag en als je die niet goed verdraagt kun je buikklachten krijgen (diarree bv). Vandaar gewoon met een klein stukje beginnen. De zwavelzwam die op eik groeit kun je het beste niet eten.
Geplaatst: 18 september18 Sep Bedankt, bakken staat dus gelijk aan koken. Hij groeit pas net op de boom, is nog niet uitgevouwen. Morgen dan eraf halen als andere niet voor zijn geweest. Moer erg lekker zijn wat ik hier lees.Vorig jaar ontdekte ik te laat de eik haas bij diverse eiken, zou ook naar kip smaken. Dat is geloof ik op de eerste pagina die andere paddenstoel.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.