Geplaatst: 3 mei 201114 j Vandaag even gegraven aan de aardappelen en er 2 uitgepeuterd.Aan moeder de vrouw gevraagd of ze groot genoeg zijn voor consumptie en jawel ze gaf groen licht.Vanavond ga ik een half kiloke rooien.
Geplaatst: 3 mei 201114 j Dat zijn toch weer die mooie momenten waar je het voor doet, toch? Maar je brengt me op een idee... snel de aardappels rooien, ivm de komende nachtvorst.. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 3 mei 201114 j Auteur De oogst van vanavond maar liefst 680 gram nieuwe petatjes.Dat wordt smullen morgen.
Geplaatst: 3 mei 201114 j Dat zal vast gesmaakt hebben, Borsalino! Smaken die rode aardappels veel anders dan de 'gewone'? Ik heb halfvroege aardappel in de tuin staan. Het loof staat er al mooi bij. Vanaf wanneer kunnen ze geoogst worden? Ik had namelijk begrepen (o.a. uit dit topic) dat je ook eerder kunt oogsten (voor 1 maaltijd bijvoorbeeld) en je niet hoeft te wachten tot het loof gaat hangen.En hoeveel oogst kun je van een kg pootaardappels verwachten? Ik heb de aardappels nogal impulsief gezet, zat niet in de planning. blog/freggel/
Geplaatst: 3 mei 201114 j Auteur Elke patat heeft zijn culinaire smaak, is wat je lust.Ik poot niet per kilo, maar per stuk, dus weet het niet, hangt natuurlijk van de grote af van je plantgoed. Als het voor directe consumptie rooi je als ze naar je mening groot genoeg zijn. Afsterven van het loof is om de aardappel zijn rijpheid te geven, dus om te kunnen bewaren. Ik heb vandaag gerooid na amper 66 groeidagen, ze stonden tot ongeveer half april onder vliesdoek bogen. Mijn buur heeft ze zelfde datum gezet, doch zonder afdekking, kunnen we verschil in rooidagen bemerken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.