Dirk Dijkstra Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Op de schooltuin waar ik werkzaam ben hebben we dit jaar hemelvaartboontjes of heilige boontjes gezet. Dat is heel goed gelukt met een hele mooie oogst. Ik heb de jonge bonen geplukt en als snijbonen gegeten. Een bijzonder lekkere smaak en de bonen zijn heel snel gaar. Maar nu heb ik de rest van de bonen geplukt en opengemaakt en er zitten dan prachtige twee kleurige bonen in. Ik heb gelezen dat je de bonen eerst laat drogen, dan een nacht in de vriezer tegen de bonenvlieg en dan kun je het in een afgesloten glazen pot bewaren. Tot zover geen probleem. Maar ik kan op internet nergens een recept vinden. Heeft iemand misschien ervaring met het bereiden van een recept met deze bonen? Met vriendelijke groet Dirk Dijkstra. Quote
harm07 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 In deze link staat nog wel een recept wat je zou kunnen gebruiken, misschien dat dat wat is:http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/gedroogde+bonen/ Quote
jasmin Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 Ik heb ze ook, maar géén kilo's, dus ik meng ze met andere bonen voor het leuke effect, koken, en dan in de (koude) salade.... dan heb je per keer ook niet superveel nodig. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.