Uppy Geplaatst: 20 oktober 2014 Geplaatst: 20 oktober 2014 Kan iemand mij vertellen hoe je Saffraan verder verwerkt na de pluk? Verleden jaar had ik de saffraan laten drogen in de kas, maar tijdens het koken gaf het nul kleur en weinig smaak.Moet je het in de volle zon drogen (wat normaal lastig is in Oktober.), of in de oven, misschien roosteren in de koekenpan? Quote https://www.facebook.com/pages/Uppys-moestuin/429899817149798
Bit Geplaatst: 20 oktober 2014 Geplaatst: 20 oktober 2014 Vraag hierheen geplaatst. Topic over : hoe verder als de Saffraan geoogst is ...... Quote
RobO Geplaatst: 20 oktober 2014 Geplaatst: 20 oktober 2014 wij drogen in een droogmasjien op 40 gradensmaak is idd minder dan de echte uit turkye, maarja, klimaatje? Quote
Uppy Geplaatst: 21 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 21 oktober 2014 Mmmm, zo'n droogmachine is volgens mij wel handig, ik zie dat vaak voorbijkomen.Thx. Quote https://www.facebook.com/pages/Uppys-moestuin/429899817149798
geedee Geplaatst: 21 oktober 2014 Geplaatst: 21 oktober 2014 Je kunt ook in je oven drogen op lage temperatuur (40 gr of zo/een paar uurtjes) en dan de deur open op n kier(ik combineer dat wel eens na het bakken van vlaai of zo en ik steek een pollepel tussen het deurtje). Nooit in de zon drogen. Zo snel mogelijk na de oogst verwerken is wel het beste....een te hoge droogtemperatuur zorgt voor smaakverlies....dus sneller is niet altijd beter Quote
Uppy Geplaatst: 22 oktober 2014 Auteur Geplaatst: 22 oktober 2014 Ok top, bedankt voor de info.Gister een paella gemaakt van de Saffraan van dit jaar en hij kleurde zowaar geel. Quote https://www.facebook.com/pages/Uppys-moestuin/429899817149798
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.