AshaiRey Geplaatst: 19 februari 2015 Geplaatst: 19 februari 2015 Ik heb hier een (gesnoeide) mispel staan in de tuin van 6 jaar oud. Hij is ongeveer 1m60 hoog en een mooi goed vertakt boompje. Ieder jaar zit hij vol met witte bloemen en er komen ongeveer 2 kratjes aan mispels af. Dat is gelijk ook het probleem, wat moet ik ermee. Ik heb ze op verschillende manieren geprobeerd en bereid maar niemand vind ze hier lekker. Vandaar dat ik hem zou willen ruilen voor fruitboompje, een perzik of iets dergelijks. Dus wie heeft interesse? Let op: Hij is waarschijnelijk net per post te versturen maar valt dan wel in het 30Kg tarief. Quote Groetjes,Bram
AshaiRey Geplaatst: 26 februari 2015 Auteur Geplaatst: 26 februari 2015 Hij staat er nog steeds Niemand interesse? Quote Groetjes,Bram
angela († maart 2025) Geplaatst: 26 februari 2015 Geplaatst: 26 februari 2015 Ik denk dat de ruil die je vraagt een beetje lastig is?Heb je hem trouwens al wel los gestoken? Quote
Jan Lokman Geplaatst: 26 februari 2015 Geplaatst: 26 februari 2015 Gelezen op wiki .. oogsten na een nachtvorst dan vruchten paar daagjes laten rotten Schijnen ze wah zoet weeig van te worden..Ik ken ze nie maar wil best is proeven. Quote "Natura non nisi parendo vincitur "
AshaiRey Geplaatst: 27 februari 2015 Auteur Geplaatst: 27 februari 2015 Rondom zijn de wortels al doorgestoken als je dat bedoelt. Een een moeilijke ruil is het niet dacht ik zo. Ik laat het helemaal open. Het liefst een fruitboompje of struik. Geeft niet wat, zelf gestekt of gezaait het is oke. Ik vind het gewoon zonde namelijk om het eruit te spitten en weg te gooien. @JanHelaas te laat om te proeven, ik heb een maand geleden nog een kistje vol weggedaan. Het is een aparte smaak. Je houd ervan of niet. Het is net als met bier. De een vind het lekker de ander lust het niet (ik).Als jam met speculaas erdoor vond ik het nog welte doen maar verder niets Quote Groetjes,Bram
Jan Lokman Geplaatst: 27 februari 2015 Geplaatst: 27 februari 2015 .. Quote "Natura non nisi parendo vincitur "
angela († maart 2025) Geplaatst: 27 februari 2015 Geplaatst: 27 februari 2015 Zoals ik het las perzik of dergelijke dacht ik dus perzik, nectarine, abrikoos. Misverstand sorry.Ik bedoelde inderdaad doorgestoken.Waar ergens in Brabant woon je ik kan misschien ruilen voor een dwergkweepeer. Quote
AshaiRey Geplaatst: 27 februari 2015 Auteur Geplaatst: 27 februari 2015 Een berichtje gestuurd. Quote Groetjes,Bram
Meegosh Geplaatst: 12 maart 2015 Geplaatst: 12 maart 2015 Wij maken hier van onze mispel likeur en inderdaad zoals boven al benoemd is "laten verrotten" maar in de likeur kan je allerlei kruiden/suiker naar behoeven toevoegen. Quote
AshaiRey Geplaatst: 13 maart 2015 Auteur Geplaatst: 13 maart 2015 Voor likeur worden ze zeker gebruikt alleen het is zo dat we beiden hier niet van alcoholische dranken houden. Vandaar dat er dan weinig overblijft PS, Hij staat er nog steeds en ik zoek nog een kweepeer. (hint hint) Quote Groetjes,Bram
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.