Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  719
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Davy Storm, ben ik ook geweest maar geen goede indruk van. Betere en goedkopere kassen gevonden bij stappeard in belgie. Plaats ook in NL. Afm. Neem het grootste wat je kwijt kan. Tussen kas en schutting willen ze 50 cm vrij hebben voor het plaatsen/opbouwen. 2 automatische ramen. Deur kopse kant. Welke haalt niet uit. Geharmerd glas boven in is veiliger en het tempert ook de hevigste zon in mid zomer. Ik heb 3x4m staan en de 2e is zo groot geworden als we max kwijt konden. 3m8 x 6m. Staat altijd tjokvol. Soms denken we hij is te klein tot dat alles loskomt en we het niet voor gegeten krijgen of anders verwerkt.
 2. Even om verwarring te voorkomen als je aan het zoeken gaat. Yuzu betekend in zichzelf geen sap. Juice (Engels) wordt geschreven in katakana (omdat het een Engels leenword) is als ジューズ (juuzu) Yuzu schrijf je als ユズ wat dan ook wat anders is.
 3. Ik heb hem als kant en klaar boompje van circa 50 cm hoog gekocht. In de winter geplant in een koude kas. Het jaar daarop kwam hij in bloei en 5 vruchten. Hij is nu ongeveer een meter hoog
 4. Hier nog een paar voorbeelden van het gebruik van losliggende halve stoeptegels. Borders in de voortuin voor en na het vullen met aarde En een vijverrand om de folie uit het zicht te ontrekken
 5. Ik zou zeggen probeer het eens met een kleine bak. Het blijft beter op zijn plek liggen dan je zou verwachten. De aarde gedraagt zich meer als een blok dan als een vloeistof. De wand zal minder snel uitbollen dan je vermoed. En als je het niet vertrouwd dan kan je op halverwege de hoogte meerdere stenen naar binnen wijzend leggen zodat deze als een anker gaan fungeren.
 6. Ik kan bevestigen dat halve stoeptegels voor borders ook heel goed gaan. Totaal geen problemen mee en blijven goed op hun plek liggen. Ook die zijn volop gratis af te halen als je een beetje zoekt.
 7. Bedankt, Dit is nu 2 seizoenen zo en het bevalt super. Mijn vrouw kan niet goed door de knieen maar nu is vaak in de kas te vinden.
 8. Mijn yuzu had dit jaar voor het eerst (5) vruchten. Als citroen worden ze niet zo gewaardeerd, heel veel pitten. En dan ook echt veel.
 9. Ik gebruik graag straatklinker. Gemakkerlijk aan te komen en gratis af te halen De middelste back is gemetseld en de buitenste bakken zijn gewoon los gestapelt. Die blijven echt zonder problemen op hun plaats. Ik vind dit een idiale oplossing en zeer duurzame om dat het materiaal niet rot en het is hergebruikt materiaal.
 10. Niet direct een gedroogde tomaten tip maar wel een bewaar tip Hele tomaten van wat voor grootte dan ook kan je in zijn geheel invriezen. Is dan wel bedoeld voor soep of pastasaus. Je kan ze zo bevroren bij het gerecht doen. Zodra ze een beetje ontdooien kan je het velletje er zo als een jasje vanaf trekken als je dat lekkerder vind. Dus ontvellen is ook niet nodig.
 11. Hele stukken met afrikaantjes ingezaaid. Blijven gewoonstaan en worden van het voorjaar weer ondergeschoffelt
 12. Ik ken dat wat je beschrijft en heb dat hier ook. Hoe langer de appel hangt hoe meer het aanwezig is. Het neemt vooral in de herfst toe door regen en het zit hoofdzakelijk bovenop en in het 'putje' waar het steeltje zit Daarom denk ik dat dit meer is door achtergebleven vuil in de regen. Tja, wat voor vuil dat is zou ik ook niet weten. Ik zelfs was de appels voordat ik ze in de koeling bewaar (Granny Smith) en schil ze voor het gebruik.
 13. Dat probleem van dit echt stijf worden van de membrillo had ik voorheen ook, Dit jaar met de helft van de zuiker gemaakt en nu was het veel beter. Snel klaar, prima te snijden en donker oranje blokjes die niet te zoet zijn en een volle fruitsmaak.
 14. Klein taartje (6 porties) Een klein taartje om lekker van te smullen als je langs het aanrecht loopt. En niet te groot voor als je het toch niet zo gelukt vind. Simpel te maken, geen poespas Springvorm 16cm 60 gram gesmolten boter 80 gr suiker 1 ei 80 ml melk 1 tl kaneel 1 tl vanille escense of een zakje vanillesuiker 100 gr zelf rijzend bakmeel vulling opties Kies er eentje, het combineer perfect. - 1 grote of 2 kleine kweeperen in 1 cm blokjes of dunne plakjes of - 2 appels en hande rozijnen of - frambozen of tayberries en een reep witte chocolade in kleine stukje gebroken Smelt de boter eventjes in de magnetron, Voeg alles bij elkaar met uitzondering van de zelfrijzend bakmeel Even door mixen zelfrijzend bakmeel erbij en nog even goed door mixen met een handmixer. Doe de gekozen vulling erbij en schep het nog even goed door. Stort alles in de springvorm 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 175-180 graden Als de cake uit de oven is en nog warm is dan kan je op de bovenkant eventueel nog een laagje abrikozenjam uitsmeren Of gebruik de kweepeergelei hiervoor uit bovenstaand recept.
 15. Dulce de Membrillo en kweepeergelei Dit is een combi gerecht. Snij 2 grote kweeperen in kwarten of kleiner. Zet de peren net onder water en kook ze 30-45 min tot ze zacht zijn. Laat dit een nacht staan. Giet het vocht door een vergiet. Doe er wat geleisuiker bij, kook het door en test een paar druppels op koud schoteltje dat je in de vriezer heb gezet of de gelei stolt. Zo niet nog iets meer geleisuker gebruiken. Ga onder tussen verder met het restant in het vergiet. Haal de klokhuizen en harde stukjes eruit. Doe de rest in een pak en doe er 400-500 gram suiker bij. Verwarm nu op een laag vuur om het in te dikken. Veelvuldig omroeren. Als je alles in de pan aan 1 kant schuif en het zakt niet meer terug dan is het dik genoeg. Doe de membrillo in een kleine rechthoekige (silicone) cakevorm en laat hem afkoelen. Los de membrillo 'cake' en snij in blokjes om verder te drogen als het nodig is. Als hij niet meer plakkerig is dan is hij goed om langer te bewaren. Als je een blokje voor het eten eerst door een beetje kristalsuiker rol dan heb je een soort turks fruit snoepje. Maar zonder gaan ze ook wel op
×
×
 • Create New...