Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  658
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een platte leivorm gaat prima met nashiperen.
 2. Leuk weetje. Nashi is Japans voor zowel 'peer' als 'geen' Dus nashi peer betekend ofwel peer peer of geen peer. 😛
 3. Goh, is het alweer 7 jaar geleden....! Nou, eigenlijk wel goed. Hij is nu 3m hoog en geeft lekker wat noten. Als ik het goed heb tegen de 100 stuks dit jaar. De noten zijn dunschillig en hierdoor makkelijk te pellen. Ondertussen heb ik binnen een kilometer afstand nog 2 walnootbomen gezien dus buiten zelfbestuiving is er denk ik ook windbestuiving.
 4. Net 400 stuks met een hamertje gepeld. Gewoon met de lichte kant onder houden (punt naar boven) en een rustige tik op de kop. Na een stuk of 10 weet je hoe hard je moet tikken en soms een tweede tikje na. De schil breekt mooi in stukken en alle noten bleven heel.
 5. Bedank voor de tip "Ik naar de keuken rennende en uitproberen" 😋
 6. Hoe verwerk je die in een cake. Ik heb namelijk altijd veel kweeperen waar ik weinig anders mee kan dan "dulce de membrillo" snoepjes er van maken.
 7. Ik zou ze in de grond zetten en in de herfst met een spade rondom de stam op enige afstand de wortels afstekken. Dit stimuleert vertakkingen en wortelgroei en je krijgt een goed gewortelde boom die een grotere kans heeft bij verplanten. Maar mijn mijn ervaring met boompjes van 5-8 jaar oud is dat zelfs met weinig wortels het verplanten in de herfst altijd goed gaat.
 8. Hoi WillemGN De kiwi is zaterdag al in zijn geheel opgehaald. Ik had nog geen reactie gekregen van je dus heb ik ook geen takjes bewaard. Sorry. Groetjes, Bram
 9. Tuurlijk, geen probleem
 10. Himrod, voldoet aan je voorwaarden, makkelijk aan te komen en groeit (hier) probleemloos .
 11. @appelvrouw Dat klopt wel maar het betekend ook dat het langer duurt dat je kas in het voorjaar na de winter opgewarmd is. @Falaigai Je kan de afvoer van de dakgoot ook met een paar 90 graden pvc bochten onder de fundatie door steken. Die gaat makkelijk. In de kas weer omhoog en naar de bovenkant van het vat om het te vullen. EN... zaag dan aan de buitenkant de pijp door onder de bovenkant van vat en zet daar een T-stuk in de pijp voor de afvoer. Waarom? Je vat wordt dan gevuld tot de rand zonder dat deze gaat overlopen. Het teveel wordt dan automatisch afgevoerd. Eventueel kan je in plaats van dat T-stuk er ook een bladvanger tussen zetten. Dat werkt ook
 12. Alles is al weg en vergeven. De plannen voor het komende seizoen beginnen vaste vormen aan te nemen en dat betekend ook ruimte maken. Er moeten wat planten plaats gaan maken en zullen uitgegraven worden. Deze gaan afgevoerd worden tenzij ik er iemand een plezier mee kan doen. De meeste zijn volwassen en al vruchtdragende planten dus ophalen is een must. Opsturen kan ook maar dan gaat de snoeischaar er wel in om het verzonden te krijgen. De volgende druivenrassen gaan weg Pino Noir Rieslinger Chardonnay Traminer Boskoop Glory (Forse stam) - Gereserveerd Blauwe muscaat Er gaat ook nog een Vitikiwi uit welke nu een kilo of 6 aan vrucht draagt. - Gereserveerd Interesse? Laat het dan maar weten.
×
×
 • Create New...