Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  703
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De bladdelen die wat meer last/schade hebben opgelopen van de hitte van de afgelopen zomer verouderen eerder. De herft invloed is daarop eerder te zien.
 2. De 1e oogst was ongeveer een maand geleden klaar. De 2e hangt al klaar maar ja of die het nog gaat redden is de vraag.
 3. De wespen hebben mijn oogst 'uitgedunt' waardoor de overgebleven wat groter konden worden. De zwaarste was 340 gram. Hebben we met ons 2-en gelijk een maaltijd aan.
 4. Zijscheuten in de oksels allemaal weghalen en weg houden. Dit heet tomaten dieven trouwens. Rond deze tijd kan de top er ook uit zodat de aanwezige tomaatjes nog optijd kunnen afrijpen. Eventueel kan je de onderste bladeren tot aan de onderste tros ook weghalen om schimmel zo weinig mogelijk kans te geven.
 5. Bij dit soort meloenen kan je zien dat hij rijp is wanneer er rondom de steel allerlei barstjes komen. Tenminste dat is wat ik aanhoud omdat ook ik al 20 jaar geen reukvermogen meer heb. (bedrijfsongeval, geen corona)
 6. Nou, hier is de Dino een blijvert. Ik ben al zaden aan het verzamelen voor volgende jaar. Deze meloen wordt de de hoofdmoot die volgende jaar aangeplant gaat worden. Ik heb gemiddeld 4 meloenen aan iedere plant. Ze bloeien zeer makkelijk en overvloedig. Volop mannelijke en vrouwelijke bloemen dus om bestuiving hoef je geen zorgen te maken. Ik zelf groei ze vertikaal langs touw omhoog daardoor kan ik ook meer planten plaatsen.
 7. Als je je eerste eigen volledig rijpe meloen oogst en proeft begrijp je niet waarom je ooit dat onrijpe rotzooi heb gekocht en 'dacht' dat het nog lekker was ook. Zo smaken ze dus ongeveer. 😀
 8. Ik gebruik hier voor de netjes waar uien in zitten als je die koop in de supermarkt. Gewoon netje om de meloen en dan een touwje omhoog en hogerop vastknopen. Mijn meloenen hangen dus in hangmatjes rijp te worden
 9. Net een Piel de Sapo geoogst. Die was 3670 gram
 10. Wat je zelf ook wil, de boom heeft zelf ook een wil dus als de eerst volgende tak pas op 45 cm komt dan moet dat maar zo zijn toch?
 11. een water meloen hoef je niet te snoeien in tegenstelling tot een gewone meloen.
 12. Waarom niet? Misschien zit er wel iets moois bij volgende jaar...🤔
 13. Ik heb al mijn nashi peren hier als leivorm met de takken horizontaal. Ze kunnen er goed tegen
 14. Hier altijd veel krulziekte en de planten gaan ter ziele. Echter sinds ik ze achterin een kas heb staan en dus de bladeren droog houd heb ik 0% krulziekte. Zelfs geen enkel blaadje is meer besmet.
×
×
 • Create New...