Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  636
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn ervaring is dat jam maken van kiwibessen moeizaam ging en de jam vond ik niet smakelijk
 2. Een makkelijk verkrijgbare witte pitloze druif is de Himrod. Kan heel zoet worden
 3. Niet, ik haal ze nooit binnen. De 1e oogst van Brown Turkey wordt nu rijp, de 2e oogst zal het niet meer gaan redden denk ik zo.
 4. Schillen in een afgesloten pot bewaren. Dit wordt dan vanzelf een notenolieachtige kleurstof
 5. Ik heb een boom en 2 struiken staan die gelukkig iedere op een ander moment afrijpen. Maar als de boom aan de beurt is dan pluk ik 2 weken lang iedere dag. soms een halve kilo, soms 3 kilo. Dat wordt vijgen bij ontbijt, middag en avondeten. Vijgen salade, soep, gefrituurd (grapje) Nee, het is dan even een overdosis aan vijgen. Maar gedroogd vind ik zo ook heel lekker en zo zijn ze lekker lang houdbaar.
 6. een paar kilo vijgen door de voedseldroger gehaald en in potten gedaan. Ieder jaar een veel te grote vijgen oogst die niet lang te bewaren is, geeft niet. Gedroogde vijgen vind ik persoonlijk ook heel lekker.
 7. Uitdunnen van de tros werkt wel, de nog aanwezige druiven zwellen dan groter. Maar ook daar is een limiet aan. En nu is het te laat want druiven beginnen af te rijpen.
 8. Minder druiventrossen aan de plant houden. 1 Per rank/uitloper. De uitloper na het 2e blad na de tros afsnoeien. Nieuwe uitloper weghalen. Dit zorgt dat er voeding langs/naar de tros blijft komen. En het onplezierige werkje van krenten/uitdunnen is ook te overwegen. Zo te zien is dit ras er gebaat bij
 9. Tip Als je jezelf werk wil besparen kan je ook eens googlen op hopzakjes. Die zijn ook ruim zat en er zit wat rek in.
 10. Hoofd rank op 3 bladeren toppen, daarna komen de zijranken waarvan ik er meestal 2 (omhoog) laat groeien. Overige zijranken op 3 bladeren toppen. Vrouwelijke bloemen met de hand bestuiven door 1 van de vele mannelijke bloemen te plukken en d bloemblaadjes eraf te pellen om het stuifmeel goed vrij te krijgen
 11. Mijn vrouw vind het mooie planten Zouden zelf mooi staan in de woonkamer. Meer nog nu er soms ook mooie bloemen in zitten.
 12. Bij mijn weten heeft alleen blauwe bessen zure grond nodig
 13. Ik heb dag hele zwaartekracht druppel systeem op de schop gedaan. Heb er meer werk aan dan dat het uit handen neemt. Maar ik heb wel een oplossing gemaakt die wel met mijn tonnen op 1m60 hoogte werkt. Ik heb een gewone tuinslang van 10 meter aan de kraan van de regenton bevestigd. Nu draai ik gewoon de kraan open en met de slang kan ik alles in de grote kas water geven. Een lekker zachte waterstraal even bij de plant en hop naar de volgende. Geen verstopping, geen gezeul met een gieter en gedoseerd water geven waar nodig
 14. En aan de zijtakken komen dan ook veelal de fel begeerde vrouwelijke bloemen.
 15. Ik heb het meeste succes met een spleetenting. Aan de ent een wigje snijden van een centimeter of 2. In de kopse eind van de plek waar hij moet komen in snijden. De wig in de spleet drukken en afbinden met tape, teflon tape of boterhamzakjes ijzerdraadjes. Als het schors maar op elkaar gedrukt wordt. Daaroverheen een zakje wat je onder de ent dicht knoopt. Dit dient om de verdamping te verminderen. Aan de ent laat je 1 of 2 blaadjes zitten en die halveer je ook nog eens. Ook weer om verdamping te verminderen maar toch wat sap te laten trekken. Als de 2 takken niet even dik zijn kan je 2 dingen doen. Je zet de ent iets scheef zodat op 4 plekken de schors toch overlapt of je zet de ent aan 1 kant zotdat de schors over 1 lengte overlapt. Oja, snij de wig op de plek waar een vertakking of een oksel zit. Daar zit meer groeikracht dan in het loze recht deel. Is de tak waar hij op komt veel te dik dan maak je een snede in de lengte bast aan de kopse kant en steek je de ent daar tussen. Je kan meerdere enten tegelijk op de kop van een dikke tak zetten. Gewoon proberen. Niks is leuker om wat te proberen, wat te leren en weleens geluk te hebben. Wanneer, tja er zijn regels en tijden voor dat je het meeste succes heb. Ik kreeg rond deze tijd een hand vol afgesnoeide takken van een kweker. Die lagen met deze temperaturen de hele dag in de kofferbak en 's avonds met bovenstaand methode erop gezet. Niet moeilijk doen dacht ik toen,. Doe ik niets dan gaat het ook dood. En lukt het niet dan geeft het ook niet . Probeer ik het later gewoon weer. Ik had niets te verliezen alleen een leer/oefen moment. En ik ben maar een hobby tuinier dus... niks te verliezen. En wat bleek, alle 4 de ents liepen uit en doen het nu jaren later nog steeds goed.
×
×
 • Create New...