Jump to content

AshaiRey

Members
 • Posts

  690
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb al mijn nashi peren hier als leivorm met de takken horizontaal. Ze kunnen er goed tegen
 2. Hier altijd veel krulziekte en de planten gaan ter ziele. Echter sinds ik ze achterin een kas heb staan en dus de bladeren droog houd heb ik 0% krulziekte. Zelfs geen enkel blaadje is meer besmet.
 3. Topic dwaalt teveel af. Excuses hoewel het belangrijk is, dit hoort niet thuis in dit draadje.
 4. Ieder jaar vervangen is overkill en echt niet nodig. Een beetje afwisselen waar je wat zet in de kas helpt al veel. Na een jaar of 4-5 kan je ook een jaartje overslaan en in tuinaarde zakken van 40L kweken. Als grond kan je ook aan een big bag met 'zwarte aarde' denken. Kost niet zo gek veel om een laag van 30-40 cm aan te brengen. (in borders werkt ideaal)
 5. Even een andere insteek. Je kan alles wat je maar verzint vastleggen. Maar data verzamelen om de data is zinloos. Je wil uiteindelijk zinvolle data hebben waar je wat aan heb bij je vraag in de toekomst. Dus stel jezelf eerst de vraag "wat wil ik bereiken?" als je dat weet kan je kijken naar wat je daarvoor nodig heb.
 6. Aantal en gewicht noteren van alles. Het is even wennen maar dat zit er zo in. Door aantal en gewicht te noteren weet je ook wat het gemiddelde gewicht is dat eraf kom. Het een of het ander is niet handig. Ik heb parel tomaatjes van 1 gram per stuk of minder maar dan wel honderden. Daar tegenover weleens slechts 4 tomaten gehad aan een plant maar die waren gemiddeld 750 gram per stuk.
 7. Nog even een meloen tip. Bij de Lidl hebben ze nu Dino Egg meloenen welke wij echt "heul errug lekkur" vinden. De zaden ontkiemen goed dus dit jaar komt er een Dino Egg meloen poging in de kas.
 8. Bij dat soort meloenen (Gallia/Charentais/ enz) kijk ik altijd naar het steeltje. Komt er bij het steeltje barstjes in de meloen dan is hij rijp. Dan wel echt rijp zoals een meloen hoort te zijn
 9. Aparte aardappels zoals paarse aardappels kweek ik vaak in grote bloempotten. Wat de financiƫle kant betreft. Ik houd ieder jaar bij wat ik dat jaar kweek en wat de opbrengst is. En als ik dit dan afzet tegen de marktprijzen dan levert mijn bescheiden tuintje 1100,- tot1300,- per jaar op wat ik niet hoeft te kopen (afhankelijk van wat ik dat jaar heb.) Ik zeg altijd maar "Als je een gazon heb dan kan je de belasting voor dat stukje grond schijnbaar makkelijk betalen. Ik heb er liever wat voor terug."
 10. Precies dat, om dit reden heb ik hoofdzakelijk een fruittuin en daarin alleen dingen die of duur zijn of simpelweg niet te koop hier. Verschillende soorten nashi peren en vijgen, kiwibessen, aparte tomaten en meloenen, passievruchten, kousenband, bessen, aparte pruimen die wel echt lekker zijn. Oh, en ik heb altijd een stukje ergens tussen de bomen waar ik boterboontjes zet. En nog veel meer maar je krijgt het idee wel zo dacht ik
 11. Kas 6x4m Nacht 5 graden en overdag 35 graden. Ik heb hoge borders in mijn kas die de warmte goed opnemen en daardoor de kou er langer uit houd. Ik heb nog een 4x3m kasje op een beschutte plek staan en daar is het een stuk anders met -2 graden 's nachts.
 12. Misschien een tip om de draden op spanning te houden is door er een legger bovenop te schroeven tussen de palen.
 13. Ik had ook houten palen maar geen heeft de 10 jaar gehaald. In plaats van houten palen heb ik grote diameteraluminium steigerbuis genomen. Kost net zo veel maar gaat een leven mee. En ja, ik heb ze groen geverfd. 10 m uit elkaar is wel erg ruim. Je moet in gedachte houden dat die palen dadelijk een windscherm overeind moeten houden in de vorm van een leiboom. Het gedeelte van de paal dat onder het grondwater niveau zit zal niet rotten, daarboven wel. Ongemerkt komen er schimmels op en zodra je de paddenstoelen aan de paal ziet komen weet je dat het tijd wordt om de paal te vervangen. Door ze in beton te zetten vertraag je het rotten een beetje maar niet veel. Om een paal zelfstandig onder belasting overeind te houden moet er ongeveer 1/3 in de grond steken. dit is afhankelijk van de ondergrond of het met minderkan.
 14. Eh, je weet dat het aan de kust harder waait dan in het binnenland. De kassen van het Westland staan nabij de kust en dat zijn nogal wat kassen. Dus een goede tuinkas is zeer zeker te doen in Limburg. Ik dacht ik zal het maar even zeggen..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.