Jump to content

AshaiRey

Members
 • Content Count

  583
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mooi en duidelijk stukje. Top! Kleine toelichting op de japanse naam Hana-yuzu yuzu is hoe een Japaner het Engelse woord juice uitspreekt. 'Juu-s' dus de u aan het einde wordt niet uitgesproken. Hana betekend bloem. Dus de naam betekend iets als bloemensap.
 2. Grote kans dat dit een Ken's Red is dan.
 3. Ik denk dat ik je begrijp. Ook ik heb hier een schutting en ik houd 50 cm vrij tussen de schutting en de kas. Waarom? Nou dan kan ik er nog tussen om de vervelende klimop weg te houden die mijn buurman tegen de schutting aan laat groeien. Doe ik dit niet dan zal deze uiteindelijk de kas slopen en overal tussen door gaan groeien.
 4. Stro en compost zijn okay, paardenmest moet je eerst goed laten verteren. Onverteerde paardenmest geef je ook veel vliegen dus wees daarop beducht. En wees niet verbaasd als er wat onverteerde graan ontkiemd. Wat onkruid betreft gaat er toch niets boven het vroeg in het jaar eruit trekken voordat het zaad schiet en daarna bijhouden dmv schoffelen of met de hand. Maar vroegtijdig beginnen vermijd je veel werk later. Ps, veel gemeentes hebben gratis compost afhaaldagen.
 5. Ik wil even op deze kleine quote reageren ongeacht of bodem bewerking nu goed is of niet Maar in een bos is slechts een dunne top laag vruchtbaar. Daaronder zit vrijwel altijd een harde stevige bodem waarin de bomen zich verankeren.
 6. Ik heb je een bericht gestuurd maar zal het hier ook nog delen voor anderen Lees en huiver.... Maar ik had de instelling ik heb niets en ook niets te verliezen dus gewoon doen en proberen met wat ik heb. === Een paar jaar geleden heb ik dat enten hoogzomer gedaan. Ik kreeg van een kweker een handvol snoeihout. Allemaal lange ranken. Die ranken hebben ook nog een paar uur in een hete auto gelegen. Ik had niet veel hoop op succes maar gewoon geënt en tot mijn verbazing alles gelukt. Wat ik heb gedaan is het snoeihout 20-30 cm lang gehouden. Bladeren eraf geknipt. Slechts een klein stukje bladgroen aan de bladsteeltjes laten zitten als sap trekkers. Op de plek waar een blad zat zit een verdikking in het hout. Hier moet je een wig aan snijden. Dus door de verdikking. Hier zit namelijk de meeste groeikracht. Op de Jenny zoek je een tak die ongeveer even dik it en die knip je af. Zit hier het mes op en snij hem ruim diep in zodat de wig hierin gestoken kan worden. Je moet de bast zoveel mogelijk laten aansluiten op elkaar. Lukt dit niet zet de ent dan iets scheef zodat je op 4 plaatsen de bast laat kruizen. Ik wikkel de ent dan goed strak in met enttape. Dat maakt het ook waterdicht. Toen had ik geen enttape dus deed ik dit. Wat ik bij de jenny deed was met een boterhamzakje de ent strak omwikkelen. Om de ent en het zakje wat dun koperdraad gewonden om de spleet extra strak op de wig aan te drukken. Het geheel had ik overgoten met gesmolten kaarsvet om het waterdicht te maken. Ik weet het, het is primitief maar ik had niets beters toen. Wil je het dunne enthout op een dikke tak zetten dan moet je die dikke tak afknippen en de bast van boven naar beneden in snijden. Met je mes nu de bast links en recht een beetje openzetten en het ent erin schuiven. Voor de rest geldt hetzelfde. Waterdicht maken en goed vastzetten om uitwaaien te voorkomen. Eventueel vast zetten met een klein spijkertje. Doe over het geheel een plastic zak om verdamping te verminderen en dit kan ook helpen om inregenen te voorkomen. Maar een paar dagen kan je het zakje verwijderen. Hou het wat langer als het warm blijft. Voor de rest geen hoop hebben dan is iedere gelukte ent een geschenk....😁 Groet, Bram
 7. Ik heb verschillende rassen staan waarbij de Jumbo dit jaar een goede oogst geeft net als de Weiki (V). De jumbo, Weiki (V) en een Weiki (M) staan op een onderstam van een Kiwi 'Jenny" geënt. Van alle andere soorten heeft alleen de vitikiwi een paar bessen dit jaar.
 8. Tip. Gebruik die 'Jenny' als onderstam om en verschillende kiwibessen op te enten. Dat gaat enorm goed namelijk en je heb zeer snel een rijke oogst.
 9. Nog een aanvulling aangebracht. Ook nog 3 honingbes struikjes Sorry, zijn al gereserveerd.
 10. Deze herfst ga ik de tuin reorganiseren en daardoor gaan er ook wat planten weg. Dus wie heeft interesse in het volgende voordat ze op de composthoop gaan Framboos - Autumn bliss - Fallgold Druif Bianca (volgroeide rank) Jostabes (volgroeide struik)
 11. Spaghettisaus (basis recept, aanpassen naar smaak) 2 Kg tomaten 1 blikje tomaten puree 1 El suiker 1 tak rozemarijn 4 Salie bladeren 1 El tijm Zout/ peper 1 El basilicum 4 Uien Olijfolie Om meer vulling te krijgen kan je er nog courgette, paprika en/of wortel aan toevoegen Snipper de uien en fruit deze Voeg de rest toe met uitzondering van de basilicum. Doorkoken, basilicum toevoegen en pureren Hot curry ketchup saus 1 kg tomaten 3 tenen knoflook 1 geroosterde paprika 1 grote gesnipperde ui 1 El gemberpoeder 5 El azijn 4 El bruine bastaardsuiker 1 laurierblad 1El sambal oelek 1 El currypoeder 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel 1 El Maizena Bak alles behalve de (tomaten/azijn/suiker) 15 min zachtjes. zout/peper erbij en proeven!! Tomaten erbij, circa 45 min koken Azijn en suiker erbij en op smaak brengen. Op dikte brengen door in te koken of door een maïzena papje toe te voegen
 12. Heeft iemand misschien enkele tenen olifantenknoflook over die ik over zou kunnen nemen (hoeft niet gratis te zijn hoor)? Er worden nogal uitzonderlijke prijzen en verzendkosten gerekend namelijk
 13. Ook ik heb dezelfde problemen. Dus als iemand iets weet graag een postje hier delen. Je maak er meer mensen blij mee.
 14. Nee, gebeurd niets mee. Ik doe dit al een paar jaar zo. De zakjes zijn groot genoeg om ze zonder veel problemen aan te brengen. En ze zijn meerdere jaren te gebruiken. Tot nu toe heb ik enog geen een weg hoeven te gooien. Ik gebruik ze ook om peren mee te beschermen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...