Jump to content

AshaiRey

Members
  • Content Count

    572
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Spaghettisaus (basis recept, aanpassen naar smaak) 2 Kg tomaten 1 blikje tomaten puree 1 El suiker 1 tak rozemarijn 4 Salie bladeren 1 El tijm Zout/ peper 1 El basilicum 4 Uien Olijfolie Om meer vulling te krijgen kan je er nog courgette, paprika en/of wortel aan toevoegen Snipper de uien en fruit deze Voeg de rest toe met uitzondering van de basilicum. Doorkoken, basilicum toevoegen en pureren Hot curry ketchup saus 1 kg tomaten 3 tenen knoflook 1 geroosterde paprika 1 grote gesnipperde ui 1 El gemberpoeder 5 El azijn 4 El bruine bastaardsuiker 1 laurierblad 1El sambal oelek 1 El currypoeder 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kruidnagel 1 El Maizena Bak alles behalve de (tomaten/azijn/suiker) 15 min zachtjes. zout/peper erbij en proeven!! Tomaten erbij, circa 45 min koken Azijn en suiker erbij en op smaak brengen. Op dikte brengen door in te koken of door een maïzena papje toe te voegen
  2. Heeft iemand misschien enkele tenen olifantenknoflook over die ik over zou kunnen nemen (hoeft niet gratis te zijn hoor)? Er worden nogal uitzonderlijke prijzen en verzendkosten gerekend namelijk
  3. Ook ik heb dezelfde problemen. Dus als iemand iets weet graag een postje hier delen. Je maak er meer mensen blij mee.
  4. Nee, gebeurd niets mee. Ik doe dit al een paar jaar zo. De zakjes zijn groot genoeg om ze zonder veel problemen aan te brengen. En ze zijn meerdere jaren te gebruiken. Tot nu toe heb ik enog geen een weg hoeven te gooien. Ik gebruik ze ook om peren mee te beschermen.
  5. je kan de druiventros ook in een vitrage zakje doen, dat werkt makkelijker. als je een goedkope kant en klare oplossing zoekt kan je ook hopzakjes gebruiken die ze bij bierbrouwen gebruiken.
  6. Vorig jaar een experiment gedaan om wat te doen met kweepeer. Iets anders dan kweepeer gelei. Ik heb hiermee een kweepeer-bramen jam gemaakt die uitstekend smaakt.
  7. Voorgerrechtje. 1 of 2 Vijgen in 6 stukken snijden. een plakje serranno ham of soortgelijke ham er overheen snipperen. Wat mozerella er over verkruimelen. In een schaaltje wat olie, citroensap en honing mengen. verhouding ongeveer 1:1:1, peper en zout erbij. Deze dressing over de vijgen doen. Serveren met een geroosterde boterham. Zeg niet waar je dit doet want mijn vrouw is er gek op en je bent je bordje kwijt. 🤣
  8. Gemiddeld leg een kip ieder 23 uur een ei. Dus 2 eieren op een dag zal nog weleens vaker voorkomen. 🙂
  9. Dezelfde soort panelen liggen al een paar jaar op het dak van Rotterdam CS. Zijn eigelijk gewone panelen maar dan met de cellen ruim uitelkaar zodat er licht tussen door komt.
  10. Buiten het kalken gebruik ik nog een natuurlijke methode. Aan de zuidzijde hen ik een fruitboom (keepeer) op hoogstam gezet en deze als leiboom gevormd. In het voorjaar heeft het kasje volop licht en warmte. Tegen de tijd dat het heter wordt zoals nu is de leiboom volop in blad en tempert de temperatuur in het kastje tijdens de warmste periode van de dag.
  11. Je ramen wit kalken aan de binnenkant in de zomer helpt ook enorm.
  12. Tomaten OP aardappel gaat ook goed. Ik bedoel dus tomaat enten op aardappel.
  13. Daar dan toch maar een randje stenen onder leggen om op te vullen. Zou dat een optie zijn?
  14. En met klein bedoel je 6-8 meter hoog?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...