Jump to content

AshaiRey

Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb het meeste succes met een spleetenting. Aan de ent een wigje snijden van een centimeter of 2. In de kopse eind van de plek waar hij moet komen in snijden. De wig in de spleet drukken en afbinden met tape, teflon tape of boterhamzakjes ijzerdraadjes. Als het schors maar op elkaar gedrukt wordt. Daaroverheen een zakje wat je onder de ent dicht knoopt. Dit dient om de verdamping te verminderen. Aan de ent laat je 1 of 2 blaadjes zitten en die halveer je ook nog eens. Ook weer om verdamping te verminderen maar toch wat sap te laten trekken. Als de 2 takken niet even dik zijn kan je 2 dingen doen. Je zet de ent iets scheef zodat op 4 plekken de schors toch overlapt of je zet de ent aan 1 kant zotdat de schors over 1 lengte overlapt. Oja, snij de wig op de plek waar een vertakking of een oksel zit. Daar zit meer groeikracht dan in het loze recht deel. Is de tak waar hij op komt veel te dik dan maak je een snede in de lengte bast aan de kopse kant en steek je de ent daar tussen. Je kan meerdere enten tegelijk op de kop van een dikke tak zetten. Gewoon proberen. Niks is leuker om wat te proberen, wat te leren en weleens geluk te hebben. Wanneer, tja er zijn regels en tijden voor dat je het meeste succes heb. Ik kreeg rond deze tijd een hand vol afgesnoeide takken van een kweker. Die lagen met deze temperaturen de hele dag in de kofferbak en 's avonds met bovenstaand methode erop gezet. Niet moeilijk doen dacht ik toen,. Doe ik niets dan gaat het ook dood. En lukt het niet dan geeft het ook niet . Probeer ik het later gewoon weer. Ik had niets te verliezen alleen een leer/oefen moment. En ik ben maar een hobby tuinier dus... niks te verliezen. En wat bleek, alle 4 de ents liepen uit en doen het nu jaren later nog steeds goed.
 2. Of je ent er een mannelijke Weiki op. Enten van kiwibessen gaat vrij makkelijk Snoei materiaal in overvloed nu dus het kost je niets om te proberen.
 3. Rauw door de salade gaat ook prima Wokken met peper, knoflook en klein scheutje oestersaus
 4. Die plant is nog heel jang. Dat gaat zoals gezegd nog een paar jaar duren voordat hij bloeit. Maar als hij eenmaal begint dan komt er ook bakken vol vanaf. Hier hadden de kiwibessen ook vorstschade maar geen probleem. Ze bloeien nu met zo'n overdaad dat ik haast zou stellen dat er meer bloemen dan blad aan zit. !0 kilo vruchten per plant is geen uitzondering.
 5. AshaiRey

  Pomp?

  Even af van het idee "ik wil, ik wil". maar denk wat is er nodig en wanneer. Als je dat doe zie je dit probleem anders Waarom zou je die IBC in 1 uur vol willen hebben? DIt kan toch ook in een dag of in een week. Kijk vol is vol en als je ondertussen de planten bewater tijdens het vullen dan nog pomp je meer water in de IBC dan je eruit haal. En als je water geef met een gieter dan doe je dit ook niet heel de dag door. Dus dat pompje kan een (heel) klein pompje zijn. Kleiner zelfs nog dan van 22,- die Patrijs aangeeft . Het gaat erom dat je voldoende water in de IBC heb als je het nodig heb. Een accu kan maar een 2e hands klein 12V zonne paneeltje is ook bijna net zo duur. Pompje kan je daar direct op aansluiten. Veel zon veel water pompen, weinig zon, weinig water nodig. Ik zou alleen er een schakelklokje tussen zetten om het pompje met tussenposen te laten lopen en weer even uit te zetten zo de dag door. Dit omdat die kleine pompje niet bedoeld zijn voor lange tijd continue pompen.
 6. 1.5 liter frisdrank fles, wat gaatjes in de dop prikken, vullen met water en op zijn kop naast de plant in de grond steken. Klaar.
 7. en het het is in een kas. En ze worden nog steeds verkocht. De buren houden kippen en strooien graan. 's Winter stikt het van de muizen bij mij in de schuur. Net een emmer vol met die zakjes gehaald. Werkt prima
 8. Klemmen en gif bakjes zetten. Geef halve maatregelen nu. Dit is een overlast en je bent niet van ze af. Verzuipen lukt niet. Ze zijn gewoon even vertrokken maar komen uiteindelijk weer terug
 9. Ik heb die dingen ook en ook hetzelfde probleem. Ik zet ze nu op flink veel druppelen zodat het door blijft spoelen. Maar dan laat ik het een paar uur of een halve dag aan staan en dan weer een dag of 2 niet. Zo hoef ik toch niet met een gieter te gaan zeulen.
 10. Vraagje, Bij gewone meloenen moet je na enkele bladeren te top eruit halen om zo zijraken te krijgen met vrouwelijke bloemen. Is dit ook het geval met watermeloen of moet je die gewoon laten gaan?
 11. Ik wacht met rooien gewoon tot de plant 50% of meer is verdort Net als ik doe bij ui en aardappel. Het maximale is dan in de knol/bol gestopt denk ik dan maar.
 12. Even zonder geïmpregneerd hout te verdedigen. Ik zet mijn tuinhout altijd in ijzeren paalpunten. Het hout is hierdoor niet in contact met de grond. Ik heb hier pergola's staan van geïmpregneerd hout die er al 12 jaar staan zonder teken van rot. En andere optie is lariks hout gebruiken. Lokaal product ook nog
 13. Dan haal je toch dat rooster eruit en lig je die in de andere zeef. Eventueel met wat draadjes vastzetten.
 14. AshaiRey

  Bewateren

  Niet doen die nevel. Zeker niet als je tomaten heb. Druppelen op de grond bij de stam is veel beter en zuiniger.
 15. De kabel moet een aardige massa verwarmen en warm houden. Piepschuim is geen wondermiddel dat alle warmte tegenhoud. Er is dus altijd warmte verlies. Ook om het vocht in de aarde te verwarmen kost warmte. Dit kan ook betekenen dat de bodem op temperatuur blijft en dus niet afkoelt in koude nachten. Dat is ook goed.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...