koolrabi Geplaatst: 21 maart 2015 Geplaatst: 21 maart 2015 Bij een aantal zaailingen van de paprika, peper, aubergine worden de kiemblaadjes wat bruin. Kun je ze gewoon verwijderen? Geldt dat ook voor de tomaten? Als je ze wat dieper in de grond wilt zetten bij het verspenen is dat wel gemakkelijk. Quote met groene groet, koolrabihttps://zolekkergezond.nl/
Missmass Geplaatst: 21 maart 2015 Geplaatst: 21 maart 2015 Ik haal zelf nooit iets weg, zie het nut er niet echt van in. Ik laat het plantje altijd zijn gang gaan. Als ik tomaten verspeen en ze wat dieper wil zetten dan doe ik dat altijd tot aan de kiemblaadjes. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
Itoero Geplaatst: 21 maart 2015 Geplaatst: 21 maart 2015 Bij pepers en paprika's laat ik ze staan.Bij tomaten doe ik de kiemblaadjes weg. (als de plant al verschillende echte bladeren heeft)Als ik tomaten verpot of in volle grond plant, plant ik ze altijd vrij diep en dan doe ik vaak enkele bladeren weg voor ik ze verpot of uitplant. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
dries_86 Geplaatst: 21 maart 2015 Geplaatst: 21 maart 2015 idem; om dieper te planten kun je ze weghalen, dan worden er zijwortels gevormd. Zou dit echter enkel doen als ze reeds bruin zijn/geen functie meer vervullen. Ook om schimmelvorming te voorkomen is het mijns inziens beter om ze te verwijderen als ze bruin geworden zijn. Quote
koolrabi Geplaatst: 21 maart 2015 Auteur Geplaatst: 21 maart 2015 Dank voor jullie reacties. Ik ga er mee aan de slag. Quote met groene groet, koolrabihttps://zolekkergezond.nl/
Erny Geplaatst: 21 maart 2015 Geplaatst: 21 maart 2015 Ik haal alles, wat onder de grond komt bij het verpotten, weg. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.