Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Vorig jaar bij iemand gekregen:

 

Vul een kan met water en verder met enkele vlierbloesemschermen..( je moet zelf uitvinden welke sterkte je lekker vindt)

Laat een tijdje in de koelkast staan en drink op.

Variaties:

Takjes van munt erbij, schijfjes (bio)citroen erbij of melisse erbij..enz. honing of suiker toevoegen kan ook, ik vind het zelf zo lekker...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Mmm heel verfrissend vind ik die!!

Ik laat ze wel 24u in een glazen bokaal trekken, op een warme plaats en daarna nog eens door een neteldoek. Om het wat langer te bewaren maak ik dan van een deel van het vocht vlierbloesemsiroop

Geplaatst:

Straks is proberen ging er sowieso toch frituren straks voor bij de fritjes te eten

Geplaatst:

ik drink heel graag vlierbloesemdingen. Alleen elke keer als ik een recept probeer zie ik in mijn kom allerlei zwarte kleine vliegjes ronddrijven en dan moet ik het helaas niet meer hebben? Hoe doen jullie dit? want ervoor spoelen mag niet want dan ben je al heel wat smaak kwijt!

Geplaatst:
  • Auteur

Goed uitschudden..Of even met de bloemetjes naar beneden op papier leggen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ze uit de kom halen met een lepel... als het er niet te veel zijn. Ze hebben op de plant gezeten dus of je ze er dan afschudt blaast laat vliegen of je lepelt ze der nadien uit eigenlijk is dat hetzelfde

Geplaatst:

Ik wandelde gisteren op de Kralingsche Esch in Rotterdam en het rook daar verrukkelijk naar vlierbloesem. Ik denk dat ik er vanmiddag nog maar een keer naar toe ga met een tasje...

Geplaatst:

Ooit ook Vlierbloesemsiroop gemaakt. Moest de bloemschermen ook minstens 24 uur in emmer met water laten trekken. Daarna met suiker opgekookt tot siroop. Helaas vond ik de smaak niet zo lekker. Na jaren in de kelder is het gaan gisten en werd het wél een lekker goedje.

 

Ik zal de korte versie ook eens proberen, misschien is in die 25 jaar mn smaak veranderd.

Alleen... de Vlier heb ik hier nog niet zien bloeien... dus nog ff wachten.

Geplaatst:

Ik liep op het eiland van Brienenoord met mijn hondje zojuist en daar zag/rook ik ze, dus meteen een handvol geplukt, uitgeschud en die staan nu in water. Munt heb ik in de tuin en ook toevallig nog een citroen in huis, dus hopelijk wordt het een heerlijk drankje

Geplaatst:

Ook lekker en voor de gemakkelijke mens onder ons

 

Neem een schone weckpot van 1 liter. Doe er ongeveer 10 verse vlierbloesemschermen in.

Overgiet met 0,7 liter (1 flesje) appel of perendiksap. Eventueel een schijfje citroen erbij.

24 Uur donker wegzetten. Daarna zeven. Heerlijke siroop met vlierbloesemsmaak!

Ongeveer 2 weken in de koelkast houdbaar (= lekker).

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.