Helly Geplaatst: 24 mei 2011 Share Geplaatst: 24 mei 2011 (aangepast) Hier dan mijn versie, ooit ergens opgedaan (internet, magazine?). Erg simpel maar zeer lekker. Recept voor 2-3 personen. Benodigdheden: 1 kopje suiker2 el. ketchup2 el. ketjap2 thl. sambal manis1 teentje knoflook2 uien2 blikjes tomatenpuree½ l. water400 g./1 flinke kipfilet of varkenslap Bereidingswijze:Vlees in blokjes of kleine reepjes snijden, knoflook fijnhakken of door de pers halen en uien snipperen.Bak het vlees rondom goed bruin, voeg de knoflook en ui en bak mee. Maak in een pannetje saus van de suiker, ketchup, ketjap, sambal, tomatenpuree en water. Verwarm het tijdens het roeren. Voeg als alles goed is doorgeroerd en vermengt is het vlees aan de saus toe. Warm goed door en serveer het met bami of nasi en atjar. Tussendoor de saus af en toe proeven of er misschien iets meer of (de volgende keer) minder toegevoegd kan worden. Sommigen hebben t liever zoet en anderen pittig. Noteer wel direct wat je hebt veranderd zodat je het de volgende keer gelijk kan toevoegen ofwel kan verminderen.Verse fijngehakte gember of citroengras is ook lekker om toe te voegen. Nog even een edit: deze saus is ook te gebruiken voor de foe yong hai (die dikke omelet met/zonder vlees) en verdund als tomatensoep, daar kan je dan lente ui ringetjes en stukjes kip doorheen doen. 25 mei 2011 aangepast door Gast Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 25 mei 2011 Share Geplaatst: 25 mei 2011 Lekker! Zelf voeg ik nog wat gembersiroop toe Ipv blokjes vlees kun je slager ook naar een groot stuk buikspek vragen. Bij de toko kun je marinade voor roasted porc kopen. Je snijdt het buikspek dan in en legt het een nachtje in de marinade. Dan roosteren onder de gril. Om je vingers bij op te eten!! (in plaats daarvan maak ik er dan maar bami bij en gebakken bananen) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lisa Geplaatst: 25 mei 2011 Share Geplaatst: 25 mei 2011 Ziet er lekker uit en erg makkelijk inderdaad. Het zijn ook dingen die je meestal wel in huis hebt, wellicht dat ik vandaag een poging ga wagen en mijn recensie ga geven. Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 25 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 25 mei 2011 Ik ben heel benieuwd naar recensies van anderen Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RickT Geplaatst: 25 mei 2011 Share Geplaatst: 25 mei 2011 Ipv blokjes vlees kun je slager ook naar een groot stuk buikspek vragen. Bij de toko kun je marinade voor roasted porc kopen. Je snijdt het buikspek dan in en legt het een nachtje in de marinade. Dan roosteren onder de gril. Om je vingers bij op te eten!! (in plaats daarvan maak ik er dan maar bami bij en gebakken bananen) Mag het ook op de BBQ? Quote Rick`s Steigerhouten Meubelen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 25 mei 2011 Auteur Share Geplaatst: 25 mei 2011 Rick dan praten we niet meer over pangang Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 13 februari 2017 Share Geplaatst: 13 februari 2017 Dit vond ik in de Volkskrant vanochtend. (Ik ben bijzonder gespitst op recepten met varken op dit moment ) Leuk genoeg om even bij dit oude topic te posten! Het ultieme babi- pangangrecept: Ingrediënten marinade 1 eetl. vijfkruidenpoeder 2 theel. zeezout 2 eetl. rijstazijn 2 eetl. gula Jawa 2 eetl. zwarte bonensaus Bereidingswijze van het vlees Neem een flink stuk varkensbuikspek (3 kg) met zwoerd. Leg het spek in een pan kokend water en breng het naar een kerntemperatuur van 60 graden. Laat het daarna snel afkoelen in ijskoud water. Gebruik keukenpapier om het vlees droog te deppen. Daarna neem je een vork en prik je veel gaatjes in het zwoerd, zodat het vet tijdens de bereiding eruit kan druipen. Tot slot wrijf je het zwoerd in met zout en wat azijn voor een extra krokante korst. Leg het vlees op een snijplank met de zwoerdkant naar beneden. Neem een goed vleesmes en snijd het vlees nu van boven naar beneden om de 3 centimeter in. Snijd tot op het zwoerd, maar niet erdoorheen. Je maakt een soort harmonica van het buikspek. Nu kun je beginnen met marineren. Masseer de marinade goed in het vlees, maar houd de zwoerdzijde droog. Wikkel het vlees daarna in huishoudfolie. Heb je toevallig een vacumeermachine? Trek het vlees dan vacuüm, zodat de marinade nog dieper in het vlees doordringt. Laat het vlees minimaal vijf uur in de koelkast liggen, liefst langer. Na het marineren ga je het roosteren. Waar het allemaal om draait: superkrokant zwoerd. Dat moet kraken tussen je tanden. Dus oppassen met de afstand tot de grill of de kooltjes, en regelmatig het zwoerd opnieuw inprikken zodat het vet kan wegdruipen. Saus De saus van varkensbloed die ze in Medan maken, maken wij toch maar niet. In plaats daarvan een saus die meer lijkt op wat je gewend bent van de Chinees. Ingrediënten saus arachideolie (of een andere neutraal smakende olie, geen olijfolie) 1 fijngesnipperd uitje 1 fijngesneden tomaat 1 teentje knoflook (fijngehakt of geperst) 5 centimeter geraspte verse gember 1 lombok rawit, in ringetjes gesneden (eventueel vervangen door een theelepel sambal oelek) 1 klein blikje tomatenpuree 4 eetl. azijn 1 theel. ketjap manis twee koffiekopjes water 1 eetl. palmsuiker. Proef of je de saus zoet genoeg vindt en voeg eventueel nog extra suiker toe. 1 eetl. maïzena om de saus te binden zout naar smaak Bereidingswijze saus Schenk wat olie in een steelpannetje en fruit daarin alle vaste delen: de ui, tomaat, knoflook, gember en lombok. Het mag niet bruin worden, alleen een beetje zachtjes garen op kalm vuur. Daarna voeg je de tomatenpuree, azijn en ketjap toe. Goed roeren. Daarna de suiker erbij. Je kunt vloeibare palmsuiker gebruiken of vaste palmsuiker oplossen. Tot slot voeg je het water toe en gebruik je maïzena of allesbinder om de saus op de juiste dikte te krijgen. Eventueel nog wat zout toevoegen. Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorg Geplaatst: 13 februari 2017 Share Geplaatst: 13 februari 2017 Ik heb toevallig deze babi pangang saus gisteren gemaakt. De ingredienten zijn niet allemaal zelf gemaakt, maar de saus is wel snel te maken als je wat minder tijd hebt:Babi Pangang sausElders op deze site vind je het recept van Babi Pangang (hoofdstuk Anders – onder Oosters) met een heerlijke saus erbij, maar deze zoetzure saus is eigenlijk nog véél lekkerder vind ik. Deze lijkt meer op de saus die je bij de afhaal Chinees krijgt, maar je moet er ook wel meer voor doen!!!! * Halve zoete ui (wit), fijngehaktBabi-pangang-saus* 1 teen knoflook, héél fijngesnipperd* 2 theelepels koolzaadolie* 1,5 eetlepel tomatenpuree* 1 theelepel fijngehakte verse gember* 300 ml water* 4 eetlepels sweet Chilisaus* 4 eetlepels bruine suiker* 4-5 eetlepels verse citroensap* 3 eetlepels tomatenketchup* 1,5 eetlepel witte wijnazijn* 1 theelepel sambal* Snufje zout* 1 eetlepel maïzena Bak de ui samen met de knoflook aan in de olie, voeg de tomatenpuree en de gehakte gember erbij en laat dit alles even aanstoven. Afblussen met water.Voeg er daarna de sweet Chilisaus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup, de witte wijnazijn en sambal aan toe en breng het verder op smaak met wat zout.Maak een papje van de maïzena met wat water en dik daarmee de saus wat aan. Laat de saus nog enkele minuutjes zacht pruttelen en dan is hij klaar om op te dienen.Bron: https://www.smulmama.nl/babi-pangang-saus/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 13 februari 2017 Share Geplaatst: 13 februari 2017 Jorg in het koken-hoekje? Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
DannyL Geplaatst: 14 februari 2017 Share Geplaatst: 14 februari 2017 Zal deze eens proberen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.