carolina1969 Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Kan iemand mij vertellen als mijn bieten oogstklaar zijn hoe ik ze moet bereiden in de vriezer ? Deen zeg blancheren de ander zegt rauw ik weet het niet . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
japie101 Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Wat wij altijd doen is koken in een grote pan, dan haal je de buitenste schil er van af, hou je een nette schone biet over, en die gaat door de rasp, en die geraspte bietjes gaan afgekoeld de vriezer in.Dat is dus eigenlijk al echt kant en klaar, lekker makkelijk als we een keer weinig tijd hebben om te koken, alleen even laten ontdooien, dus smorgens al er uit halen, en dan even warm maken. Quote als het niet kan zoals het moet, dan moet het zo als het kan Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaaizee Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Bietjes uit de oven en dan invriezen - echte aanrader (recept: diana’s mooiemoestuin)Ze zegt: Ik was de bieten, verpak ze daarna per stuk in een eigen stukje aluminiumfolie, er gaat per bietje een half theelepeltje olijfolie over het krootje. En al die kleine ronde pakketjes aluminium folie gaan vervolgens op 1 of 2 bakplaten, eventueel opgestapeld, maakt allemaal niets uit. En dan 1 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven. Af laten koelen in de pakketjes, desnoods een hele nacht. Pakketjes open maken, bieten pellen, raspen en verpakken voor de vriezer. Ik neem aan dat je bietjes normaal gesproken ook een uurtje kookt (afhankelijk van de grootte), en je kunt dus de bietjes even lang in de voorverwarmde oven garen als wanneer je ze zou koken (kleine bietjes gaar ik 50 minuten in de oven en laat ze nog even in alufolie nagaren, maar als ik vooral grote bietjes heb kunnen oogsten, dan 70 minuten). Super smaak en geen rode keuken, succes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTman Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Een andere oplossing is bijna het zelfde als Zaaizee maar dan tussen de kolen in de barbecue. Als de bieten dan zijn afgekoeld kunnen ze al dan niet gerapst of gesneden in de vriezer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.