Jump to content

japie101

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hoeksche Waard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik wil ook wel mee doen! Zie de PB wel tegemoet!
 2. Ik heb een aantal jonge fruitbomen (appels en peren, laagstammig) die nog niet hebben gedragen maar het wel heel erg goed doen. Dan bedoel ik dat er gezonde groei is en veel groei, veel scheuten op de gesteltakken. Zo goed dat ik denk dat ik er iets mee moet, bijv. zomersnoei. Ik lees over innijpen van scheuten etc Op de foto een gieser wildeman ook die sterke groei heeft. Wie kan wat tips geven, wanneer moet ik iets doen met deze nieuwe scheuten, en wat doe ik dan exact, op hoeveel bladeren snoeien of innijpen. De bloemknoppen van volgend jaar worden in de zomer gevormd dus mag ook niet te laat denk ik dan. Alvast bedankt voor het meedenken
 3. Goldfish slaat de spijker op de kop, dit is niet te vergelijken met een late nachtvorst. Ik heb bij mij preventief wat ingepakt, heb ook geen ervaring met vorst en abrikozen daar dit mijn eerst jaar is van deze TomCot.
 4. Ik zou gaan voor een laagstam Conference als leifruit, zelfbestuivend, lekker, en gemakkelijk te telen, tevens goed verkrijgbaar.
 5. Dan kun je het beste eens bij "de Batterijen" gaan kijken, is een tuincentrum/boomkwekerij waar ze goede spullen, en verstand van zaken hebben. In deze tijd van het jaar hebben ze ook fruitbomen/fruitstruiken met kale wortel (scheelt in prijs). Kijk eens op http://www.batterijen.nl/
 6. Wat mij betreft snoeien we altijd na de oogst, ook rigoureus, maar dan smeer ik de wond wel in met Lac Balsam, een wondafdekmiddel, en inderdaad doe ik het op een droge warme dag.
 7. Ik heb vandaag ook nog wat Zoom F1 plantjes uitgepoot, had ik gezaaid in van die AH moestuin turf potjes die verteren in de grond. Ik heb al een veldje staan en die doen het prima, dit is voor de late oogst (hoop ik).
 8. Uitdunnen is bij pruimen een must, regel is per 10 een pruim maar daar komen de meeste hobbytuinders niet aan, ik ook niet. Wat betreft je rotte vruchten: als je alle rotte pruimen uit de boom verwijderd, heb je volgens mij kans dat er nog wel een paar pruimpjes te plukken zijn. Het infecteert ook andere vruchten die contact maken dus verwijderen is de boodschap. Ik heb elk jaar wel wat vruchten die er last van hebben, dit jaar wat meer sinds een hagelbui een ruime week terug. Maar niet getreurd, ik kan de productie toch al niet aan eten en verwerken.
 9. Niet zoveel, veel belangrijker is niet tegen de stam te gieten, maar beter op de grond er naast. Meloen is echt heel leuk maar wel lastig hoor, ik zie vaak goede resultaten wanneer mensen de planten een beetje verwaarlozen, dus niet teveel aandacht en water geven. In de kas top ik de planten en leid ik 1 scheut per plant omhoog. Zijscheuten knip je in op 2 bloem knoppen. (Altijd 1 reserve)
 10. Misschien een gevalletje van: "een komkommer giet je groot, een meloen giet je dood" ?
 11. Bedankt voor je reactie sugar. Het gaat niet zozeer om de grootte al is dat wel een leuke bijkomstigheid, ik kijk ook naar smaak en kwaliteit primair, maar juist daar scoren deze rassen niet slecht. Vandaar dat ik er benieuwd naar ben. Ik heb overigens vanuit Primrose uit de UK een reply ontvangen dat ze geen vergunning hebben om naar NL te shippen. @sugar, heb jij nog tips waar dit plantgoed te bekomen?
×
×
 • Create New...