Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Kan iemand mij vertellen als mijn bieten oogstklaar zijn hoe ik ze moet bereiden in de vriezer ? Deen zeg blancheren de ander zegt rauw ik weet het niet .

Geplaatst:

Wat wij altijd doen is koken in een grote pan, dan haal je de buitenste schil er van af, hou je een nette schone biet over, en die gaat door de rasp, en die geraspte bietjes gaan afgekoeld de vriezer in.

Dat is dus eigenlijk al echt kant en klaar, lekker makkelijk als we een keer weinig tijd hebben om te koken, alleen even laten ontdooien, dus smorgens al er uit halen, en dan even warm maken.

als het niet kan zoals het moet, dan moet het zo als het kan

Geplaatst:

Bietjes uit de oven en dan invriezen - echte aanrader (recept: diana’s mooiemoestuin)

Ze zegt: Ik was de bieten, verpak ze daarna per stuk in een eigen stukje aluminiumfolie, er gaat per bietje een half theelepeltje olijfolie over het krootje. En al die kleine ronde pakketjes aluminium folie gaan vervolgens op 1 of 2 bakplaten, eventueel opgestapeld, maakt allemaal niets uit. En dan 1 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven. Af laten koelen in de pakketjes, desnoods een hele nacht. Pakketjes open maken, bieten pellen, raspen en verpakken voor de vriezer. Ik neem aan dat je bietjes normaal gesproken ook een uurtje kookt (afhankelijk van de grootte), en je kunt dus de bietjes even lang in de voorverwarmde oven garen als wanneer je ze zou koken (kleine bietjes gaar ik 50 minuten in de oven en laat ze nog even in alufolie nagaren, maar als ik vooral grote bietjes heb kunnen oogsten, dan 70 minuten).

 

Super smaak en geen rode keuken, succes

Geplaatst:

Een andere oplossing is bijna het zelfde als Zaaizee maar dan tussen de kolen in de barbecue. Als de bieten dan zijn afgekoeld kunnen ze al dan niet gerapst of gesneden in de vriezer.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.