aalterse-willy Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Mijn Bazin doet me nu zoeken wat ze met het teveel aan druiven kan aanvangen.Tja, wat kan daar allemaal mee buiten wijn maken, dat wil ze niet namelijk.Inmaken, zo ja hoe?Konfituur maken?Sap maken? Alle tips worden goed bekeken hoor.Momenteel hebben we teveel druiven op gelijk op te eten. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Salamandertje Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Ik heb sap gemaakt van mijn Boskoop Glory druiven. Was érg lekker. Heel fris en zoet, zonder toegevoegde suikers. Ik gebruik dit recept: http://www.simplyrecipes.com/recipes/making_grape_juice/ Quote Bzzzz...
weknow Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Druivenjam/confituur is op zich niet zo lekker (wat vlak van smaak) maar een deel druiven mengen bij ander fruit (bij appels, peer, pruimen, bessen e.d.) in jam is wel een lekkere combinatie. Geldt ook voor compotes en siropen e.d. Druiven geven veel zoet, vul het aan met aromatisch fruit met wat zuren voor de smaak. Wat kruiden (munt, kaneel, gember e.d.) kunnen ook een lekker extra zijn. Citroensap en nog liever citroenschil (bio!!) heel klein erbij geven een enorme pimp aan bijna elke combinatie (en extra binding = pectine). Zelfs noten mee verwerken kan erg lekker zijn. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Yuras Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Kompot van druiven is wel erg lekker Quote
aalterse-willy Geplaatst: 13 september 2015 Auteur Geplaatst: 13 september 2015 Yuras, is dat gewoon maken gelijk appelcompote?Blauwe of witte druiven gebruiken? Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
jootje Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Ik heb net van mijn ongelooflijk zure druiven jam gemaakt. Had drie kilo druiven, in de pan plat gestampt en gekookt. In een zeef gedaan om uit te lekken. Had anderhalve liter puur sap. En daarvan dus jam gemaakt. Heb nu een lekkere fris zure jam. Als je zoete druiven hebt, zou ik er inderdaad wat citroensap bij doen. Maar dat was bij mijn druiven echt niet nodig! Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 september 2015 Geplaatst: 13 september 2015 Ik maak een heleboel sap, heel erg lekker! We hebben zeker 35 liter dit jaar Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.