Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

ikke


erna

Recommended Posts

Dag mede tuinierders,

 

Ik ben Erna, woon met mijn kotertjes op een prachtig stukje aardkloot en vind het mijn leven lang al spannend om dingen in de grond te stoppen...en dan te kijken of en wat er opkomt en hoe ik het kan gebruiken. Ben nut gericht....liefst eetbaar en mooi tegelijk.

Na het eeuwigdurende restauratieproject van de boerderij is het geld op. Ik kwijl op Vreeken en het vlaams zaadhuis...maar dat gaat wel hard!

De moestuin is "aangelegd"....voor de vulling zoek ik mensen die vanalles teveel hebben en dat tegen een schappelijk prijsje willen doorsluizen of ruilen met iets.... Verder bezig om van 1 stuks heel veel te maken....stekken, afleggen, fruit enten....leuk om te doen en ik heb dus ook wat te ruilen. Vraag gerust....stek van allerlei frambozen, bessen, bramen, druiven, kruisingen, kiwibes....wild bloemzaad..., pawpaw wil maar niet lukken.

Heb een zwak voor alles wat ik niet ken...zaad uit exotisch kerstfruit etc. gaat steevast de grond in....komt ook nog op....daarna gaat het veelal minder goed.... drakenfruit, granaatappelzaad....

Onder nut valt ook mooi....voor mij de wilde variant...akkerkruiden, wilde bloemenstroken etc. Bij de wasmachine staat een grote bak om er steeds mijn zakken in leeg te halen alvorens....trek overal zaad weg en het kiemt niet in de wasmachine ....

Heb hier ook een heeeeeeel groot gat laten graven....bezie de natuurlijke ontwikkeling van de oevers en het leven in het water....maar kan me soms niet bedwingen de natuur een handje mee te helpen....iemand met oever/waterplanten teveel?

Leuk forum!

Erna

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...