Jolinuh Geplaatst: 18 mei 2016 Geplaatst: 18 mei 2016 Hallo allemaal! Ik ben hopeloos op zoek naar druivenbladeren om sarma van te maken ( gevulde druivenbladeren errruugg lekker ) Maar nou is het ONMOGELIJK om daar vers aan te komen tenzij je iemand kent ze heeft, of je ze zelf groeit. En dat is helaas niet het geval bij mij. Ik wil ze niet uit een potje of een vacuüm verpakt zakje maar echt vers om ze vervolgens zelf in te maken. Kan iemand mij daar aan helpen of weet iemand iets? Alvast bedankt! Groetjes Quote
Zwaakseliefde Geplaatst: 19 mei 2016 Geplaatst: 19 mei 2016 Druiven bladeren kun je tijdens het seizoen plukken en daarna even heel snel door kokend water heen halen. Hierna kun je ze in olie bewaren of direct gebruiken. Mijn druiven zijn net hun blad aan het maken en Lopen Goed uit. Je kunt na de eerste vrucht zetting de zomersnoei toe gaan passen. Dat is het terug knippen op takken van 1,5 meter. Dat is de eerste keer dat je dolma's kunt gaan maken. Daarna kun je elke keer wat bladeren rond de trossen weg halen. Ook Goed Voor het afrijpen. Dit proces zomersnoei begint eind juni begin juli. Helaas nu nog wat aan de vroege kant. Mocht je tegen deze tijd loof willen hebben ik heb genoeg met 250 vier klanten meter aan micro wijngaard. Peter Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.