appelvrouw Geplaatst: 20 juni 2012 Geplaatst: 20 juni 2012 Ja die vriezer vergeet ik wel eens te noemen hier! Leuk al die spinazietjes in een bakkie.Ik heb de afgelopen dagen 8 porties licht gewokte spitskool ingevroren en 6 grote zakken rabarber uit de tuin van de buurman Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
MoesNique Geplaatst: 20 juni 2012 Geplaatst: 20 juni 2012 Kijk, das toch luxe of niet Quote De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
greetje11 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Net 7 potten aarbeien/frambozenjam gemaakt.Tijdens het koken heb ik de jam afgeschuimd en dat op een schoteltje gedaan.Hiervan ipv weggooien een smoothie gemaakt met melk en roomijs Lekker hoor Quote
eva1986 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 @ Moesnique:Hoe verwerk jij de andijvie dan na het ontdooien? Alleen in de magnetron? Ik blancheer andijvie echt maar één minuut, en dan meteen in ijswater. Goed uitlekken en dan de vriezer in. Maar na ontdooiing wil ik nog wel kunnen stoven, of romige andijvie maken. Kan dat ook nog als het al zo lang gekookt heeft? (vraag stond ook al bij de oogst foto's, maar kreeg op mn donder van Bit ) Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
MoesNique Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Hai Eva,Ook hier is de andijvie niet door en door gekookt, ook ik doe de Andijvie even in het kokende water, even omscheppen en weer eruit, neemt zo'n 3 minuten in beslag. Voor het de vriesbakjes in gaat hak ik de andijvie wel nog wat fijner omdat ik diepvries andijvie al snel wat taaiig vind (dus daar wil ik liever zo weinig mogelijk slierten andijvie).Ik gebruik de ingevroren andijvie enkel voor stampot en stoof nooit de andijvie op.De andijvie laat ik rustig ondooien en net voor ik de aardappelen afgiet, dompel ik de andijvie even bij de aardappelen in de pan (voor een wat snelle verhitting en dan giet ik alles in een zeef vergiet samen af (verse andijvie doe ik normaal 'rauw' onder de aardappelen door). Ik stamp het onder elkaar tot stampot - met een toevoegen van gebakken dobbelsteenspekjes, twee gemalen beschuiten en een beetje spekvet.Rookworstje erbij: 'smakelijk eten' Edit:zal ook maar direkt even schrijven hoe ik dus mijn Spinazie verwerk.Om daar 2 kilo in te kunnen vriezen, had ik een oogst ad 3/4 cementbak/teil vol met Spinazie. Ik snijd de spinazie zo'n centimeter boven de grond met beleid af. Na grondig wassen en spoelen laat ik deze vervolgens snel en kort slinken in kokend gezout water. Uitscheppen en fijn hakken voor de spinazie de vriesbakjes ingaat. Na ontdooien, warm ik de spinazie langzaam en roerend op (niet te lang verhitten en erbij blijven) en het vocht houd ik vast en dik ik met wat gekruimeld fijngeknepen beschuit (kan ook met paneermeel). Een hard gekookt eitje eronderdoor en een snufje suiker en klaar is kees. Quote De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
eva1986 Geplaatst: 21 juni 2012 Geplaatst: 21 juni 2012 Oké, ja ik ben echt geen andijvie held, lust t ook niet graag, maar vriendlief is er dol op. (liefde van de man... ) Ik zal bij de volgende krop eens iets langer koken en dan nog fijnsnijden, kijken of ik het dan nog iets aantrekkelijker kan maken voor mezelf... Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
appelvrouw Geplaatst: 22 juni 2012 Geplaatst: 22 juni 2012 Calendulatinctuur..geweldig huismiddel tegen mugge- en andere beten. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ingevroren:1600 gram tuinbonen in 5 porties, geblancheerd300 gram snijbietstengel, licht gewokt350 gram doperwtjes geblancheerd1000 gram soepgroentes in drie porties..de doperwten geblancheerd, de rest ( broccoli, peterselie, courgette, wortel, selderijblad) rauw: Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Dennis29 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Bietjes gewekt en zoetzure bietjes gemaakt. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 juni 2012 Auteur Geplaatst: 24 juni 2012 Er gaat hier toch echt wat mis, ik heb nog steeds geen biet kunnen oogsten! Heb vele rijtjes staan, en ook vroeg gezaaid, maar die vroege zijn dan weer gaan doorschieten. Door de kou-golf die we nog hadden. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Vreemd, hier doen ze het voor het eerst geweldig... Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 juni 2012 Auteur Geplaatst: 24 juni 2012 Er beginnen er nu wat te bollen hoor, maar echt veel loof hebben ze ook niet. Dus het ligt ook niet aan het stikstof gehalte van de grond (waardoor sla en kolen het fantastisch doen).De (poot)uien gaan dan wel weer super dit jaar, vorig jaar weer niet. Ach, zo heb je altijd wat he? Heb je de bieten geweckt volgens een recept uit het weck-boekje? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ja in een inmaakboek staat een tabel achterin hoe lang je ze moet wekken Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 juni 2012 Auteur Geplaatst: 24 juni 2012 Ze werden me vorig jaar echt te zacht. Ik ga dit jaar meer in zand en zaagsel bewaren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Ja ze worden wel zacht ja, maar we hebben er zoveel en in zand en zaagsel bewaren voor in de herfst en winter lijkt me nu nog niet kunnen Quote
appelvrouw Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 Nee, inderdaad dat doe je meer met de late bietjes. Die zijn wat harden van schil en structuur.En bietenzoetzuur( recept) is natuurlijk ook heerlijk en handig. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Zeeuw Geplaatst: 24 juni 2012 Geplaatst: 24 juni 2012 mijn bieten in het zuur van vorig jaar zijn nu nog heerlijk. Niet zacht maar gewoon goed. Misschien ligt het aan het ras ik had Egyptische cilindervormige Vandaag 5 potten aalbessen jam gemaakt hmmm Quote
prettig gestoord Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 Er beginnen er nu wat te bollen hoor, maar echt veel loof hebben ze ook niet. Dus het ligt ook niet aan het stikstof gehalte van de grond (waardoor sla en kolen het fantastisch doen).De (poot)uien gaan dan wel weer super dit jaar, vorig jaar weer niet. Ach, zo heb je altijd wat he? Heb je de bieten geweckt volgens een recept uit het weck-boekje? Ik heb precies hetzelfde en dat uit hetzelfde perk, uien doen het super, bieten blijven behoorlijk achter! It doesn't make sense! Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
greetje11 Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 2 liter aardbeien/bessensiroop en van de prut uit de sappan 3 potjes jam gemaakt Quote
geedee Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 augurkjes in zoet/zuur...voor het eerst (nou ja ... is de 2e pot) Quote
greetje Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 frambozen op sap....een hele pot! applaus voor mezelf dus! Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Zeeuw Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 4 potjes aalbessen jam hmm morgen een kilo aardbeitjes tot jam vermaken Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 2 liter aalbessen ( wit/rood/zwart) siroop.Ik ben bang dat het weer gelei is geworden Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
greetje Geplaatst: 25 juni 2012 Geplaatst: 25 juni 2012 hier kan ik niet tegen op! Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 26 juni 2012 Auteur Geplaatst: 26 juni 2012 @Appelvrouw: Balen! Had ik vorig jaar ook een paar keer. Maar dit jaar gaat het beter Sap + suiker mag gewoon amper meer koken. Want dan gaat het mis volgens mij.Stom he? De jam wordt soms niet dik, en de siroop is dan weer niet schenkbaar Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.