Jump to content

prettig gestoord

Members
 • Posts

  1,336
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Haaksbergen

Recent Profile Visitors

1,409 profile views
 1. @Mellieik doe helemaal niets speciaals. Ik plant de paprika’s per 3 planten tegelijk met een eetlepel bitterzout in het plantgat. Daarna is het watergeven (als ik er aan denk) in de kas ongeveer eens per week. Was met de buitenpaprika’s niet anders. Wel in de volle grond en niet in potten. na de verhuizing zal ik je de zaden sturen, maar help mij wel even herinneren!
 2. Ik heb flinke kakiboom / struik te koop. Het betreft een volwassen exemplaar die grote vruchten draagt, ras onbekend. In verband met verhuizing op korte termijn zelf uit te graven. Bij belangstelling doe een bod via pm. zie foto’s
 3. Ik heb een aantal keren stroop gemaakt van alle schillen en klokhuizen die ik na het maken van de compote over had. Gewoon in een pan gedaan. Zacht laten koken op laag vuur. Dan in een doek laten uitlekken, ik ben niet zo snel us heeft zeker 16 uur gedrupt zullen we maar zeggen. Het sap daarna in een pannetje heel zacht laten inkoken zonder toevoegingen , in mjn geval op de kachel gedurende een 10 uur en dan als het dik genoeg is in schone potten schenken. Nooit geen problemen met houdbaarheid gehad. Zowel peer als appel als een mix gebruikt.
 4. De laatste sonja’s eraf gehaald. Planten zijn volledig aan de meeldauw ten onder gegaan. Dus de laatste inzending voor mij @HuubvG 28,6cm .
 5. @Peter0 het is steigergaas en het werkt prima. Helaas dit jaar niet gebruikt en veel verbranding en wespen ellende
 6. Hier tot nu toe 2 komkommers kunnen oogsten waarvan deze de grootste was. Buiten geteeld, smaak matig, hij was vrij taai en vol zaden. Nu maar kleiner oogsten en hopelijk dan beter.
 7. Bij mijn ouders hebben we een soort gelijk probleem gehad, daar diepe gaten gegraven, opgevuld met potgrond plus compost en toen ging het beter. Staan nu 3 jaar er goed bij. Geen idee of het op de lange termijn ook zo blijft Ik woon niet echt in de buurt maar mocht je stekken willen hebben om opnieuw te proberen, ik heb er meer dan genoeg. Allemaal gele frambozen trouwens.
 8. Hier van de 5 zaden 2 opgekomen en deze staan sinds gisteren in de tuin. Gewoon buiten daar in de kas al meloenen komen en die twee samen nu eenmaal niet gaan. Naar komkommer smakende meloenen is me een portie smerig als je een sappige meloen verwacht…
 9. Ik was de zakken potgrond nog wel dicht, vergeten voor de winter naar binnen te halen. Ze hebben dus een aantal nachten vorst gehad, gevolg, nul ongedierte. Voor herhaling vatbaar.
 10. De lidl in Duitsland had de zaden vorige week al in de aanbieding, geen carousel maar een kleine kartonnen stelling van ongeveer 70x80 cm met nauwelijks zaden. Hopelijk in Nederland meer keuze
 11. Hier absoluut een goede oogst van de Annabelle, purple rain en lily rosse aardappels. Maar nu, de nicola’s. Deze zijn zo bizar hard dat ik ze nauwelijks kan schillen, koken duurt ook veel langer en de smaak is matig. Pootgoed komt bij Van der Wal weg dus ben vrij zeker dat het soortecht is. Iemand een idee hoe dit kan?
 12. Paprika’s doen het redelijk, wekelijks nu een tas van ongeveer 8kg vol. Afgelopen jaren was het beduidend beter. De puntpaprika’s worden met name erg lang, de blokpaprika’s zijn kleiner dan gewend maar wel zeer dikwandig en dus zwaar. Het gros verwerk ik tot een basissaus voor pasta’s en soepen. De rest wordt gewoon rauw gegeten
×
×
 • Create New...