Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Heerlijk avondje.... Speculaas(kruiden) en meer

Featured Replies

Geplaatst:

Vroeger zong ik : Heerlijk avondje is gekomen....

 

 

en dan hadden we allerlei lekkers bij de cadeautjes op 6 dec. Speculaas was m'n favoriet en mijn vader heeft ook wel eens zelf speculaas gemaakt m b v een zelfgeknutseld plankje met figuurtjes in gesneden. Ik heb er nog een van maar nooit gebruikt. En daar wil ik verandering in gaan brengen.

 

Een recept voor speculaaskruiden vond ik al ergens op internet:

8 tl kaneel

2 tl nootmuskaat

2 tl kruidnagelpoeder

1 tl gemberpoeder

1/2 tl kardemom

1 tl witte peper

1/2 tl anijs

 

Er zijn ook wel andere recepten o.a. met koriander erbij (en natuurlijk kun je speculaaskruiden kant en klaar kopen maar dát is mij te makkelijk)

 

en nu vroeg ik me of er iemand van jullie speculaas maakt voor t heerlijke avondje en welk recept je dan gebruikt.

 

of maken jullie iets anders zelf (marsepein o.i.d)

 

 

 

Ik ben benieuwd!

Geplaatst:

Niet alleen met sinterklaas, ik maak de hele herfst en winter met enige regelmaat speculaas voor bij de warme choco. Zooooooo lekker

Ik heb wel eens speculaasjes gemaakt met zo'n vorm maar dat was een enorm gedoe. Dus tegenwoordig maak ik gewoon speculaasbrokken.

 

300 g bloem

200 g boter

2 el speculaaskruiden

1 tl zout

150 donkere basterdsuiker

1 tl baking soda

indien nodig 2 a 3 el H2O

 

Alles door elkaar kneden tot soepel deeg (als het te brokkelig blijft het water toevoegen). Uitrollen tot lap van ongeveer halve cm dik (kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen maar dan kan de baktijd korter of langer worden).

Ongeveer 1 uur in oven van 150 graden.

Af laten koelen. In brokken breken. En dan proberen niet alles in 1 keer op te eten

 

Oja, ik meng m'n speculaaskruiden zo:

10 g kaneel

5 g kruidnagel

5 g nootmuskaat

5 g gember

3 g witte peper

3 g vijfkruidenpoeder

 

Kardemom lijkt me er inderdaad ook lekker door, goeie tip

Geplaatst:
  • Auteur

Alles in 1 x opeten

 

 

neem jij roomboter of margarine?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.