Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Niet het sap uit de slowjuicer hoor, het is wel dik - of beter lobbig - maar het drinkt als heerlijk sap!

aangepast door Gast

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Geplaatst:
  • Auteur

Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren?

Geplaatst:
Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren?

 

Volgens de slowjuice-sappuristen bestaat het woord bewaren niet.

Maar ik bewaar het wel, in beugelflessen die ik in de sterilisateur zet

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Geplaatst:

Zo'n ding heb ik niet, ziet er wel heel lekker uit Leslie, ik vindt Dennis zijn advies wel oke en kan me wel in vinden dat je veels teveel moet hebben en dat dan sap nuttig is.

Players only love you when they're playing.

  • 6 jaar later...
Geplaatst:
En van de schillen en klokhuizen maak je dan weer appelstroop. Schillen en klokhuizen met zoveel water opzetten dat ze net onderstaan. Plusminus 5 (vijf!!) uur zachtjes laten koken. Af en toe water toevoegen zodat het spul onder blijft staan. Na het koken het vocht door een doek gieten en per liter vocht 325 gram suiker toevoegen plus 10 gram citroenzuur. Dit goedje zolang inkoken in een wijde pan (zoeen als op de foto bijvoorbeeld [emoji6] ) totdat een druppel ervan als een draadje van de lepel trekt. Verwerk de stroop verder net als jam, dus heet in de potten, lekker vol schenken en koel en donker bewaren.

 

Ben bovenstaand aan het maken van gisteren ingekookt schillen / klokhuizen, appelprut sap (gezeefd). In totaal 3,4 liter nu.

Het is vast een beetje boel vals spelen door het toevoegen van suiker. Maar de appelsmaak is wel overheersend nog.

Nu flink inkoken (maar niet te flink, las ook verhalen van snijdbare geleien die niet meer uit potjes te peuren zijn enzo)

Ik hoop dat het lekkere stroop wordt!

 

Edit:

Ben voor de schenkstroop gegaan. Hoop ik. Als het snijdbare gelei wordt, ben ik een beetje de Sjaak [emoji6]

be11f146d0b02e019ad47c42b1ae3e80.jpg

 

Van de 3,4 liter, daar kwam de suiker etc nog bij, ingekookt naar een kleine 3 liter. Citroenzuur zou ik de volgende keer slechts nog de helft of een derde van toevoegen. Nu wat te heftig aanwezig.

wees bevriend met kleine dingen

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.