Geplaatst: 27 september 201114 j Te nuttigen met een vork, toch? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 september 201114 j Niet het sap uit de slowjuicer hoor, het is wel dik - of beter lobbig - maar het drinkt als heerlijk sap! 20 juni 201213 j aangepast door Gast VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 27 september 201114 j Auteur Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren?
Geplaatst: 27 september 201114 j Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren? Volgens de slowjuice-sappuristen bestaat het woord bewaren niet. Maar ik bewaar het wel, in beugelflessen die ik in de sterilisateur zet VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Geplaatst: 27 september 201114 j Zo'n ding heb ik niet, ziet er wel heel lekker uit Leslie, ik vindt Dennis zijn advies wel oke en kan me wel in vinden dat je veels teveel moet hebben en dat dan sap nuttig is. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 10 november 20178 j En van de schillen en klokhuizen maak je dan weer appelstroop. Schillen en klokhuizen met zoveel water opzetten dat ze net onderstaan. Plusminus 5 (vijf!!) uur zachtjes laten koken. Af en toe water toevoegen zodat het spul onder blijft staan. Na het koken het vocht door een doek gieten en per liter vocht 325 gram suiker toevoegen plus 10 gram citroenzuur. Dit goedje zolang inkoken in een wijde pan (zoeen als op de foto bijvoorbeeld [emoji6] ) totdat een druppel ervan als een draadje van de lepel trekt. Verwerk de stroop verder net als jam, dus heet in de potten, lekker vol schenken en koel en donker bewaren. Ben bovenstaand aan het maken van gisteren ingekookt schillen / klokhuizen, appelprut sap (gezeefd). In totaal 3,4 liter nu. Het is vast een beetje boel vals spelen door het toevoegen van suiker. Maar de appelsmaak is wel overheersend nog.Nu flink inkoken (maar niet te flink, las ook verhalen van snijdbare geleien die niet meer uit potjes te peuren zijn enzo)Ik hoop dat het lekkere stroop wordt! Edit: Ben voor de schenkstroop gegaan. Hoop ik. Als het snijdbare gelei wordt, ben ik een beetje de Sjaak [emoji6] Van de 3,4 liter, daar kwam de suiker etc nog bij, ingekookt naar een kleine 3 liter. Citroenzuur zou ik de volgende keer slechts nog de helft of een derde van toevoegen. Nu wat te heftig aanwezig. wees bevriend met kleine dingen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.