Jorieke123 Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Te nuttigen met een vork, toch? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 (aangepast) Niet het sap uit de slowjuicer hoor, het is wel dik - of beter lobbig - maar het drinkt als heerlijk sap! 20 juni 2012 aangepast door Gast Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 27 september 2011 Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Maar sap uit de slowjuicer, dat is een koude bewerking, je kunt het dus niet bewaren? Volgens de slowjuice-sappuristen bestaat het woord bewaren niet. Maar ik bewaar het wel, in beugelflessen die ik in de sterilisateur zet Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Zo'n ding heb ik niet, ziet er wel heel lekker uit Leslie, ik vindt Dennis zijn advies wel oke en kan me wel in vinden dat je veels teveel moet hebben en dat dan sap nuttig is. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 10 november 2017 Share Geplaatst: 10 november 2017 En van de schillen en klokhuizen maak je dan weer appelstroop. Schillen en klokhuizen met zoveel water opzetten dat ze net onderstaan. Plusminus 5 (vijf!!) uur zachtjes laten koken. Af en toe water toevoegen zodat het spul onder blijft staan. Na het koken het vocht door een doek gieten en per liter vocht 325 gram suiker toevoegen plus 10 gram citroenzuur. Dit goedje zolang inkoken in een wijde pan (zoeen als op de foto bijvoorbeeld ) totdat een druppel ervan als een draadje van de lepel trekt. Verwerk de stroop verder net als jam, dus heet in de potten, lekker vol schenken en koel en donker bewaren. Ben bovenstaand aan het maken van gisteren ingekookt schillen / klokhuizen, appelprut sap (gezeefd). In totaal 3,4 liter nu. Het is vast een beetje boel vals spelen door het toevoegen van suiker. Maar de appelsmaak is wel overheersend nog.Nu flink inkoken (maar niet te flink, las ook verhalen van snijdbare geleien die niet meer uit potjes te peuren zijn enzo)Ik hoop dat het lekkere stroop wordt! Edit: Ben voor de schenkstroop gegaan. Hoop ik. Als het snijdbare gelei wordt, ben ik een beetje de Sjaak Van de 3,4 liter, daar kwam de suiker etc nog bij, ingekookt naar een kleine 3 liter. Citroenzuur zou ik de volgende keer slechts nog de helft of een derde van toevoegen. Nu wat te heftig aanwezig. Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.