Jorieke123 Geplaatst: 31 augustus 2011 Share Geplaatst: 31 augustus 2011 Inderdaad even aan het werk met schillen en ontklokhuizen (en daar stroop van maken..?) geeft mooie appelmoes als restafval. Dat gooi je in een pannetje, je proeft of het zoet genoeg is (als het koud is, na een hele nacht uilekken om er lekker veel sap uit te krijgen) en je gooit er een BOEL kaneel (als je dat lekker vindt tenminste) door.Dat lekker opwarmen en meteen eten, of zo heet mogelijk in schoongekookte potjes doen. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 9 september 2011 Share Geplaatst: 9 september 2011 Tja en dan heb ik nu de sappan opstaan al een hele tijd, en nog maar een half flesje sap.Hoelang moeten die appels koken Appelmoes dat heb ik wel 1 fles appelsap 750ml8 potten appelmoes en nog 2 bakjes.potjes waren op.Wellicht te veel appels in de pan gedaan.Morgen maar eens met minder proberen, of mijn appels zijn niet geschikt voor sap, dat kan natuurlijk ook. En een hoop afwas. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 10 september 2011 Share Geplaatst: 10 september 2011 Zie voorgaand bericht 1 flesje appelsap. Of te veel in de pan, of de appels niet geschikt, of de stukken te klein, waardooor het dus appelmoes werd.Advies gevraagd Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 10 september 2011 Share Geplaatst: 10 september 2011 Teveel in de pan kan niet. Ik heb die van mij altijd propvol, en krijg veel sap. Misschien zijn het gewoon niet heel sappige appels? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 10 september 2011 Share Geplaatst: 10 september 2011 Had ze aan stukken gesneden, is het misschien beter om ze heel te laten.of doormidden Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Wel makkelijker iig, maar volgens mij niet nodig. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Nu de pan opstaan met halve ongeschilde appels, weinig sap. Dus ik denk dat de appels niet geschikt zijn voor sap.'Ze zijn overigens erg lekker.Welk soort gebruik jij dan Jorieke Of weet je dat niet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Nu heb ik voornamelijk sterappels. Maar de vorige keer had ik ook meer sap, daar zaten ook aardig wat peren bij. Van een pan vol met hele appels, heb ik 1,5 tot 2 liter sap schat ik. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Welk soort peren Heb hier wel stoofperen, kan ik natuurlijk ook proberen.Heb van deze pan appels ong 1250 ml sap.Het restant door de roerzeef gedaan. 5 hak potten appelmoes, en 2 plastic bakken van 450 ml vol. Kom zo zachies aan om in de appelmoes, geloof dat ik inmiddels 30 potten heb En we zijn maar met z'n tweeën. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Die man zei dat het stoofperen waren, maar ze waren daar volgens mij veel te sappig voor. Stoofperen zijn normaal keiharde knetterige dingetjes. Daar komt denk ik niet zoveel sap uit. Maar ik kan het mis hebben Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dennis29 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Je hebt ook peren die je onrijp als stoofpeer en rijp als handpeer kan gebruiken, dus misschien was het zo'n soort. Dat is ook zo met onze hoogbejaarde dirkjespeer, onrijp zijn ze als stoofpeer te gebruiken en rijp zijn ze zacht, sappig en binnen een week verrot. Maar er komt wel heeel veel sap uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Die man zei dat het stoofperen waren, maar ze waren daar volgens mij veel te sappig voor. Stoofperen zijn normaal keiharde knetterige dingetjes. Daar komt denk ik niet zoveel sap uit. Maar ik kan het mis hebben Ga het van de week proberen.Als stoofpeer zijn ze heerlijk Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2011 Share Geplaatst: 11 september 2011 Ze waren rijp best eetbaar inderdaad. Maar wel heel melig. Heb even gegoogled, de dirkjespeer is het niet, maar wel een vergelijkbaar ras dus. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 september 2011 Share Geplaatst: 13 september 2011 Het houtfornuis staat aan en ik ben ook aan de appelsap, van alkmene, groninger kroon en valrenetjes. We hebben zo weinig appels dit jaar dat we niet naar de appelpers kunnen ( minimaal 100 kg) maar het valt wel erg tegen het sap maken met de ketel...veel werk voor een flesje of anderhalf. De prut laat ik uitlekken voor de appelhoninggelei en ik hoop dat dat wat oplevert ( het uitlekken). Ook staat er appelmoes op het fornuis, water te koken voor de afwas en schone potten, en een bietje. Heerlijk economisch, en straks komt de buurvrouw tarte au sucre maken in het ovendeel, dat is het lekkerst in de houtoven! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 15 september 2011 Share Geplaatst: 15 september 2011 Vanmiidag stoofperen in de sappan gedaan,Nokvol. deksel paste er niet op.Nog steeds te leen van een vriendin. Ong ruim 1 1/2 uur op het vuur gehad, 2 litersap was het resultaat.Peren waren daarna nog voor een deel hard, maar heb de prut weggegooid, geen tijd om er iets anders van te maken. Ik weet het zonde.Smaak viel tegen heb het weer warm gemaakt en suiker toegevoegd.Laat het nu maar een paar weken staan. kijken of het dan lekker is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
helena Geplaatst: 18 september 2011 Share Geplaatst: 18 september 2011 Heb jij niet zo'n mooie koperen jampan? Waarom gebruik je een koperen pan Leslie, wat zijn de voordelen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 18 september 2011 Share Geplaatst: 18 september 2011 (aangepast) Heb jij niet zo'n mooie koperen jampan? Waarom gebruik je een koperen pan Leslie, wat zijn de voordelen? Dat ie van koper is, is één ding, het tweede is dat ie heel wijd/breed is. Ik gebruik 'em voor jam en sap omdat koper ontzettend goed warmte geleidt. De gehele inhoud van mijn pan wordt snel warm/heet. En het formaat van de pan maakt dat er aan de oppervlakte snel/veel water kan verdampen. Je kunt dus snel iets inkoken. Of sneller dan in een smalle, gewone pan. Al met al gaat het hele proces een stuk vlotter dan in een 'gewone' stalen kookpan. En dat is niet alleen tijdeconomisch voordelig maar ook beter voor het fruit en de vitaminen etc. 20 juni 2012 aangepast door Gast Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 26 september 2011 Share Geplaatst: 26 september 2011 Onze overburen hebben hun appeloogst laten persen bij een bioboer die tijdelijk een mobiele fruitpers op zijn erf had staan. Het sap werd gepasteuriseerd en in 5-litervaatjes (genre wijnvaatjes met tapkraantje) verpakt. Die blijven 2 jaar goed en bewaren 2 maanden na opening. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 26 september 2011 Share Geplaatst: 26 september 2011 Ik twijvel nog, ik geloof liever dat ik me appels zo opeet en een paar x appeltaart maak dan appelsap,geloof dat ik de appels wel weg kan eten heb niet veels teveel denk ik, tenzij jullie zeggen appelsap is heel erg lekker.Iemand appelsiroop/limonade gemaakt ? Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Ik heb appelsiroop gemaakt, is niet echt fantastisch. Je proeft voornamelijk suiker, appelsap is veeeeeeel lekkerderder Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 oke thanks, dat zou dan zonde van me appels zijn, ze zijn heerlijk van de bomen, ik denk dat ik maar geen sap maak. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dennis29 Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Het is alleen echt nuttig als je aan een paar kruiwagens kan komen, er komt niet veel sap van. Misschien 2 liter per keer(van een 10 liter bak appels) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 27 september 2011 Van mijn 10 literpan komt wel 3 liter appelsap. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 27 september 2011 Share Geplaatst: 27 september 2011 Uit de slowjuicer krijg ik van 2,5 kilo appels 1 liter sap. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
harmony Geplaatst: 27 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 27 september 2011 Er is altijd een baas boven baas Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.